Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako vec planiras neki SKUPLJI traktor biraj nesto drugo , ne zato sto Fendt nevalaj ili ga ja nevolimi , vec zato sto je odnos CENA-SNAGA nenormalan tako da koliko god da je kvalitetan nemoze bre da bude nenormalno skup , kao sto je rekao neki nas clan neznam tacno koji :Fendt je san svakog Svabe , a nas...." za te pare koliko bi platio Fendta recimo iz serije 800 na primer Fendt Vario-818 TMS mozes da kupis John Deere , DeutzFahr , NewHoland , Case ma bilo koji cenjeni zapadni traktor i da ti ostane dosta para na primer za jos neku masinu........Neznam tacno ali mislim da je Fendt od 110 konja negde ok 80000 evra ako se nevaram , a koliko je onda ovaj iz serije 800 od 190 konja jedno 140000 ili vise ko zna..to je moje vidjenje situacije oko Fendta "Porsea" medju traktorima..........acA cS prO je napisao(la):e moram da kazem da obozavam fendt traktore, to su mi jedni od najboljih traktora i najomiljenijih. i kad bih dobio neke pare pre bih kupio nekog dobrog fendta nego neka skupa kola
trenutno mi se svidja ona njihova najnovija serija 800
Znam na koju si seriju mislio na ovu noviju ali nepravi razliku cena je prevelika mozda cak i veca za noviju seriju i nije ovde stvar o John Deere-u kao sto kaze Zrine892 vec o mogucnoscu raspolaganja vecom kolicinom novca za kupovinu stvari koje se podjednako dobre i kvalitetne od neceg sto je visestruko skuplje a neznam da li ima opravdanje za toliku skupocu , dok na primer kod Belarusa mi se najvise svidja sto su NAJBOLJE prikazali odnos CENA-KVALITET ima snage i svega za njegovu klasu a CENA JE ODLICNA..........acA cS prO je napisao(la):IMT-550 u potpunosti se slazem sa toom u vezi toga i znam previse su skupi. mada dobro ja sam samo izneo moje misljenje na karju krajeva, ko zna dal bih se uopste bavio poljoprivredom kad bih imao para da kupim fendta ..... xexexexexexe........ jos jednom traktori za svaku pohvalu
moja greska mislio sam na onu seriju 819-828 imaju istu sasiju ko serija 900 samo sto su slabije konjaze
Lala iz Banata je napisao(la):On je cak i za Svapskog "bauera" preskup, a kamoli za nas.
Post je spojen: [time]1277399942[/time]_________________________________________________
@Lala iz Banata,baš tako stoje stvari,ne da je preskup,nego i više od toga.A Fabrika traktora Schliter,je upravo zbog toga i propala
Bas tako ali ko nezna to a cuo je za Fendta njemu Dyna VT transmisija nevalja .......Lala iz Banata je napisao(la):Ni Fendt nije vise tako ekskluzivan. Otkad je u sastavu AGCO korporacije, sva Fendtova cuda tehnike se mogu naci i u traktorima Massey-Ferugson, pa i cuvena Vario transmisija pod nazivom Dyna-VT, po znatno nizim cenama.
Jeste samo ime fendt mu nabija cenu ali sto ti kazes precerase ga brate u svakom pogledu.....worm je napisao(la):To je ono kad ga prodaje ime a ne realan kvalitet, ne kazem da nije kvalitetan ali sto je mnogo mnogo je
Ma uredu je to vezano za potrosnju ali sama cena traktora je neopravdavajuce veca ti ces dati mnogo vise para za traktor koji ce da trosi 2l manje po rh ali ces da imas mesecnu ratu (kredit,lizing)za 5 godina svakog meseca kud i kamo vecu nego da uzmes neki drugi traktor(nemora JD) koji ce da u startu bude jeftiniji i pre ce da se isplati sa manjim radom , a Fendt da bi se isplatio mora da radi 2000 rh/godisnje i to sto manje potrosi jeste znacajno ali nebi bilo toliko da neradi 2000 rh/godisnje.Naveo si primer od 200 ks ajde opet ja da stavim dva suparnika:Bubu je napisao(la):Vidim neko poredjenje Fendt-a i JD-a. Evo vam realne slike-uzmite traktore od oba proizvodjaca (recimo nek su oba 200 KS) i samo obratite paznju na potrosnju goriva. Fendt ce istedeti minimum 2l po rh. Onome ko je kupio novog taj traktor treba da radi 10000 rh da bi bio rentabilan a matematika je prosta 10000 rh X 2l = 20000l/evra! Iz ovoga mozemo zakljuciti da Fendt razliku u ceni vrati kasnije kroz gorivo a mislim i kroz ucinak. Iako su kod nas SPITovi stele, JD je imao primat dok se maslinasti zelenko nije pojavio. . .
Tako je paore kazi i ti neku koja vallja , pa ti si bar najvise od nas u drustvu JD a ko je malo vise vremena proveo u radu sa JD nebi tako pricao,ko zna mozda JD ima busan rezervoar .....paorpaor je napisao(la):Mani me te potrosnje goriva i stalnog kudenja JD da je najveci potrosac. To nema veze spamecu.