Fendt

Evo jednog cenika kod nas u Sloveniji za model 6470

Standardna oprema:
-super comportna kabina sa 70db/A hrupnosti
-dynashift menjac sa sestinkami i samodejno izbiro prestav
-power control inverter
-telskopski stabilizatori
-elektronska hidravlika
-četiri izhodni hidravlicni ventili
-dvizna moc hidravlike 7100kg
-obratio kardana 540/1000
-upravljanje kardana od zunaj
-hitro vpenjanje na rokah
-zracno nastavljiov sedez sa naslonjacem za ruke
-teleskopska ogledala
-ura u kabini
-napeljava za radio i zvocnike sa antenom
-digitalna armatura
-rotacijska luc
-stiri radne luci od spreda i 2 zadaj
-avtomatski kramar priklop

KOMFORTNA OPREMA vsebuje standardna + :
-klima
-nastavljiv volan
-avtomatsko nastavljiv zracni sedez
-brisalec zadnjog stakla
-teleskopska ogledala
-sovoznikov sedez

CENA:
Sa standarnom opremom: 49.339EUR + DDV (20%)
sa komfort opremo: 52.617EUR + DDV (20%)

Ja sam gledao cenu kod nas za ovaj traktor mf 6470 i traze oko 65 000 E + pdv
Pa eto vam razlike ::lose::

Da se manemo mi ovih nedostižnih nego recite Vi meni sledeće:Fendt 611 turbomatic od 105ks iz 84 godine.Zna li iko nešto o tom traktoru i kako se kreću cene u Srbiji takvog ili njemu sličnog traktora.

diklofen je napisao(la):
Da se manemo mi ovih nedostižnih nego recite Vi meni sledeće:Fendt 611 turbomatic od 105ks iz 84 godine.Zna li iko nešto o tom traktoru i kako se kreću cene u Srbiji takvog ili njemu sličnog traktora.

Ovako mislim da Fendt 611 im 110KS, ali dobro, jeli ima turbinu ili bez, gledao sam u Rumi je bio jedan Fendt 612 Trubomatic, sa turbinom 1985 godiste, on ima 120KS+na turbinu 10KS sto je 130KS i covek je za njega trazio 18.000e, ne znam ali meni sto je puno puno je, brate kad je bila `85-a njemu je dusa u nosu a trazi bruku para.

Fendt je Fendt, ali polovno je polovno, ako ti nesto rikne ond asi na.ebo ko zuti, delovi skupi i preskupi da se kupe polovni a novo nesmes da pitas, tako jedino ko se bas razume dobro u motor da pogleda i pregleda i da ga isproba u brazdi pod opterecenjem i sl. pa onda da se prica, onako je sve macka u zavezanoj vreci.

ma za polovno moras imati srece kad kupujes nikakvi to majstor nemoze ocijeniti jel valja ili nevalja jer kad ga majstori napakuju za prodaju on radi kao doksa neko vrijeme e a onda ispustis ulje iz motora i usipas novo a on pusi bali radi neradi i tako to, zelis zamijenuti ulje u mijenjacu ono na magnetu puno spene ili necega, ma sve je kocka kad se kupuje polovno...........

a za novo treba da se udara i radi jako puno sto vijerojatno znate i sami iz iskustva, za fendta i duplo vise, mada mislim da malo tko od nas moze odoliti tome stroju pa makar bio i polovni....

I ja kad prodjem pored njega zrce me zaboli sto ga nemam. Od ponedeljka pocinjem da radim na staro radno mesto u manez i ponovo cu voziti fendta. Bice slika obecavam a vozicu i onu masinu za ciscenje stale i utovar stajnjaka. To cu raditi od 7-12 a posle idem da radim u fabriku od 13i30 pa do 22h. Probacu jedne nedelje da vidim da ni mogu da izdrzim taj napor. Svi mi kazu da je to previse. :ppozdrav:

Znaci radicu kao fezikalac : cisticu boksevi kod konja, stavljacu slamu i sve ostalo. A u fabriku vec radim u magacin ( automatska prodavnica). To je mesto gde se rasporedjuje roba. Fora je u tome sto je sve automatski ja stojim na nogama neprekidno 4h pa 30min pauza pa 4h. Roba stize transporterom do mene ja uzimam onoliko koliko mi pise na ekranu ispred, upakujem u kesice i pretisnem na dugme da stigne nova roba. Poso je lak ali noge odpadaju. Ja mislim da takav magacin bi trebao da ima i IMT kao i zastava u Kragujevac :sta:. Obecavam vam da ce sutra biti slika pozdrav svima. :cao: :ppozdrav:

@dragan82
Ja sam pomuzao krave, večerao, isplanirao sutrašnji dan, što bi rekao član savoris, merkam suprugu, pa sutra novi dan...
Z....i kapitalizam...

Zivim za taj dan kda cu jednog dana kuci da se vratim. Mojoj kuci u maleno selo. :ppozdrav:

2n0k0j.jpg
2lxtekw.jpg
2hz7mrr.jpg
2n9lrl.jpg
Evo obecanih slika. Upravo danas gazda je tovario stajnjak u ben sa ovim malim fendtom 306.

A kako ga posle rasturaju u njive? Opet traktor pa u prikolicu ?Kod nas lepo na gomilu pa kad ne bude djubreta za bastu dusu dalo ::namigivanje::

Pa transportuju je kamionima do njive gde je deponuju. Pa posle seljak sta radi snjom nemam pojma. Samo znam da moja gazdarica i gatda nemaju puno mesta u dvoristu gde da cuvaju stajnjak. A komuna im ne dozvoljava da malo prosire mesto za stajnjak.Pa su primorani da placaju transport kamionima do nekog seljaka koji oce da im uzima ovaj stajnjak. U sustini oni placaju da se to otera . Ovaj stajnjak nece svi da uzimaju kazu da ima previse slame. Inace da se napuni Ben sa stajnjak pre su placali komsiju koji ima teleskopski utovarivac i to je kostalo 50f=35e po benu. Asada je kupio frontal na svoj traktor i sve to radi sam kao sto mozete videti sa slika.

Ebes zemlju u kojoj ni gomilu stajnjaka ne mozes da drzis van kontejnera na svojoj okucnici.

Pa skoro da je tako. Video si onaj zabetonirani prostor gde Fendt uzima stajnjak . E samo tu imaju pravo da drze stajnjak i ne dozvoljavaju im da prosire taj prostor. A tu staje za 4 ovakva kontejnera. Nema ka di da provri a vec mora da se izbaci zbog mesta . Pre kada sam radio na ovaj manez svko jutro smo planirali stajnjak da bi stalo sto vise u ogradjeni prostor. I obavezno je ispod da se ima septicka jama.

Nazad
Vrh