Fendt

plastika koja je na menjaču.Tamo di se ubaciva brzine. Neda mi se sada traziti imas i ti to na svojemu.zajedno sa rucicom menjača.

JD derije 6x30 premium nivo buke u kabini 70,6 dB
JD serije 6x30 nivo buke u kabini 73 dB
Fendt serije 71x vrio nivo buke u kabini 72 dB

Izvor KoneData.

paorpaor je napisao(la):
JD derije 6x30 premium nivo buke u kabini 70,6 dB
JD serije 6x30 nivo buke u kabini 73 dB
Fendt serije 71x vrio nivo buke u kabini 72 dB

Izvor KoneData.
znaci da i nije tako tih, odnosno nije nista tisi od jd-a ili new holanda itd....

ma sta..kad ja sjednem u svoj mtz-50 iz '74 nista se ne cuje...ma kakvi fendt...ako mi nevjerujete,svako moze doci i sjest u njega,parkiran je.cuje se samo cvrkut ptica,buduci ima samo desna vrata i sofersajbu,ostalo je otvoreno..pravi prirodni ugodjaj...

.....doduse,dok ga ne upalim.jel.....

Ma cudo je mtz 52 covece cele zime me nesto ledja boluckeju isijas u najavi onda uzmem drugarevog rusa koji duva gume do daske a sediste zavareno kad ga provozam jedno dva sata nista me vise ni ne boli ni necujem strasno ko u banj ekstra terapija samo nevalj cesto oce glava da boli

he he he, nisam vozio takvog rusa ali zetora cristala jesam, cuj imas u francuskoj i fendtova takvi koje ljudi ne odrzavaju i aman su u takvom stanju....

Pozdrav ljudi, usro sam se dok nisam procitao ovih 29 stranica o Fendtu. To sto cu se malo nageti u levo ili desnu stranu da vidim gde tocak gazi ili sto je buka u kabini vec smo svi navikli tako da to kod mene a verujem i kod vas ne igra neku vecu ulogu. I to sto je spice ili mercedes medju traktorima i to cu zanemariti.
Mene interesuje jel ima kod nas majstora ili servisa koji rade te traktore i naravno me interesuje jel ima delova?? Da npr. kad neko kupi taj traktor da nemora da ceka za neki deo metar dana da on stigne iz Nemacke ili tako neke fore!
Citajuci ove silne postove dolazim do zakljucka da je Fendt dobra masina. Imam u planu neki veci traktor u skorije vreme a kod mene u susednom selu ima jedan lik koji uvozi polovne masine iz inostranstva. Bio sam kod njega par puta i imao sam prilike da sedam u Fendta ali nisam imao neku zelju da ih vozim dok ne resim da kupim, ima covek kakvih hoces samo sa oznakama malo slabije stojim. Covek kaze da je orao sa njima i takodje kaze da mu nema ravnog.

Izuzev uvoznika,u Klenku ih ima jos barem 4 611 ls,a Sabac i okolina,da i negovorim ::namigivanje::

Ajde opet da probam, pitanje sto se tice Fendt traktora!

Mene interesuje jel ima kod nas majstora ili servisa koji rade te traktore i naravno me interesuje jel ima delova??

Ima i majstora i servis, a sto se tice delova ima i toga jedino se ceka na uvoz jer za nove mozda i ima na lageru, a za starije niko ne drzi lager nego se porucuje i stize jednom nedeljno.Samo cene nisu bas prihvatljive za nase uslove, recimo potisni lezaj spojnice (druh lezaj) za jedan model Fendt-a je 32000 sa PDV.Problem su traktori proizvedeni pre 1979 gde nije moguce poruciti pojedinacan deo nego mora ceo sklop (recimo imao sam slucaj da je pukla zabica i nemoze da se kupi pojedinacno nego cela korpa - 52000,00) Nadam se da ste zadovoljni sa odgovorom. :ppozdrav:

Uh jbt kad se sad nisam slogir'o! :haha: Kolike ti cifre spominjes!

Kontao sam prvo nekog MF-a da uzmem, pa posle citanja ovih silnih postova mislio sam mozda cak i nekog Fendt-a. Gledao sam pre nekih mesec dana bilo ih je kod nekog uvoznika raznih godista, vecinom od 83 do 90 god. Sad kad mi pomenu ovo ipak cu da razmisljam o nekom MF jer ko zna sta cuci u tom polovnom Fendtu. Mozda je on i ok ali ko mi to garantuje.

Na ovom Fendtu je kvar posledica loseg odrzavanja odnosno od kada su ga kupili nisu podmazali potisni lezaj (druh lezaj) koji izazvao lomljenje 3 zabice i iglicastog lezaja.Znaci u 70 % slucajeva otkaza kod ovih masina je nestrucno rukovanje i nikakvo odrzavanje, a kad hocete da im objasnite on odgovori ''Ma nemoj ti mene uciti pa ja vozim traktor vec 30 godina''.Ja se slozim sa tim odgovorom i pocnem da vadim kataloske brojeve jer znam da ce porudzbina uskoro stici pa da budem pripremljen. :D

Pazi sve sto ej polovno generalno gledano je macka u vreci, fend delovi su papreni jako ali NOVI delovi, dok polovni su vise od duplo jeftiniji...

Stric mi ima Fenda 308 iz `82, kada je otisao i pitao za delove kod Delte, da se ubijes, samo kuciste novo kodn njih od zadnjeg tocka bilo je dobro se secam 1700e, ja sam mu trazio po internetu i nasao mu to kuciste sa sve osovinom i zupcanicima u njoj+hidraulicna pumpa i jos neki deo je bio polovan iz Nemacke sve je to bilo prijatelju samo 800e... pa sada ti vidi, na polovnu masinu uzimati nove delove je cisto bacanje para i nema te nigdje... taj svabo ima covek citav hangar znam da je imao za Fenda citavu seriju staru od 306-312 sve delove, imao je nesto cini mi se i MF-a ali pretezno fendta drzi.

Tako pa ti opet razmisli sta ti se isplati prema potrebama i mogucnostima :D

Tacno kolega, ako hoces nesto da ti sluzi i da potraje odrzavaj to, podmazivanje,zamena ulja, permant, remenje,lezaji itd, sve je to tako reci rezijski materijal u poljo masinama...

Nazad
Vrh