Fendt

Sad mi je jasno, ja sam radio na železnici i imao sam prilku voziti mašine sa svim vrstama prenosa od mehaničkih ne sinhronizovanih, elktromotornih prenosnika, hidrostatičkih ,hidro dinamičkih, menjča sa elktro magnetnim spojnicama, sa elktro hidrauličnim spojnicama i automatskim menjačem. Od svih ubedljivo najbolji je elktromotorni prenosnik, šteta što nije baš prikladan za traktor. Ovi menjači sa elktrohidrauličnim spojnicama ako nisu automatizovani mi se ne sviđaju ipak treba malo veštine da bi sve išlo glatko i bez trzaja.

ma nebi svicarci radili na osam tisuca generalku nema pojma osim ako traktor nije pregrijan ili tako nesto, pa moj je 309 imao 7 000 tisuca kad sam ga prodao a tapacirung na desnom blatobranu je poderan, a tam sijedi suvozac, **greška li ga ako to nije bilo 17 000 a ne 7000, slikati cu vam ja fendta od druga mojeg 611 ima 19 000 radni sati ali je ko cura... i radi ko doksa.... a i9 to sa kvacilom mi je sumno jer to je takvo kvacilo da ga samo mozes mrziti a pokidati neznam bas.....

@tomybrzic
Nisam ovo izmislio vidi se na slikama da je FENDT i objasnio sam zasto je stradalo kvacilo.Na potisnom lezaju ima mazalica, ali samo ima koja nije nikad koriscena i potisni lezaj je dobio ovalnost i nije potiskivao sve zabice istovremeno pa je doslo do lomljenja 3 zabice pa kao sto vidite moze se pokidati.

panonstib je napisao(la):
@tomybrzic
Nisam ovo izmislio vidi se na slikama da je FENDT i objasnio sam zasto je stradalo kvacilo.Na potisnom lezaju ima mazalica, ali samo ima koja nije nikad koriscena i potisni lezaj je dobio ovalnost i nije potiskivao sve zabice istovremeno pa je doslo do lomljenja 3 zabice pa kao sto vidite moze se pokidati.
ma razumijem ja tebe ali kao sto sam rekao mozes ga samo mrziti, jer ako ne podmazujes traktor mrzis ga ili ti nije do njega stalo
, zato velim da fendta mozes samo mrziti ... nadam se da me razumijes panonstib....??

sve se moze pokidati samo treba "majstor" koji zna da rukuje tj da ne rukuje (odrzavanje masina =ljudski faktor) :ppozdrav:
pozdrav svima pozdrav panonstib

Naj slabiji traktor od ovog proizvodjaca je traktor od 51 kW (70 ks)

(Preuzeto sa sajta FENDT gde mozete sa konfiguratorom formirati cenu traktora, osnovna cena+dodaci)
U starijim verzijama je bilo i traktora manjih snaga.

ima fendt 304 mislim da su oni oko 60 ps ima ga jedan moj poznanik bas ga moram pitati, sto se tice kvacila svima na kojim pise turbomatik imaju takav sistem....

Kakvo je ovo fendtovo cudo ?

swzods.jpg

2upbo87.jpg

2vuwytu.jpg

prvi i treci su fendt xilon, ako se nevaram, samo prvi je za komunalne poslove, a drugi ima oznaku GTA nakon imena i broja (broj modela), cemu sluzi, nemam pojma, nisam nasao to na netu jos...

Nazad
Vrh