Fendt

cicimoric je napisao(la):
e ovako sto se tice instrumenata ispred volana:

Imao sam prilike da vozim JD 8330 i FENDT 926

JD nema nista od instrumenata kod volana pa je taj deo VEOMA UZAN i pogled na prednje tockove je fantastican. JD nije jedini koji je uvideo da je ovakvo resenje bolje. Case puma, NH serija 8000 itd imaju isto takvo resenje

FENDT ima puno instrumenata ispred volana i prednji tocak se uopste ne vidi dok ne nagnes glavu na stranu

Nije tacno evo sada sam bas pregledao snimke sa sajma i Fendta i JD Fendt 936 ima fantastican pregled prednjeg trapa, nekontam ispada sada da su komande u fendta ispod volana do pola kabinu u vis i u sirinu pa nevidis tocak :haha: :haha:, tockovi se dolicno vide bez ikakavog naginanja u stranu.To vazi i za ostale Fendt serije jako su pregledni po tom pitanju i napred i nazad, vozam starog iz `82 fendta 308 ima pregled prenjeg trapa odlican vidis prednje tockove do zemlje...

Post je spojen: [time]недеља, 14. март 2010. 17:39:13 MST[/time]
I JD takodje ima odlican pregled napred, trap i tockovi, sto nema veze sa komandama ispod volana, sve se to da lepo sloziti i ugraditi nista sire od onog sto sada ima JD pod volanom bar da stavise sat za brzinu,gorivo,voda,ulje,temp,lepsi bi bio sigurno,onako sturo i golo, a onaj materijal plastike ko sto neko odlicno rece bas kao nas yugo

Imao sam prilike da vozim JD 8330 i FENDT 926

JD nema nista od instrumenata kod volana pa je taj deo VEOMA UZAN i pogled na prednje tockove je fantastican.

FENDT ima puno instrumenata ispred volana i prednji tocak se uopste ne vidi dok ne nagnes glavu na stranu

Nemam obicaj da govorim napamet stvari, to sto sam napisao STOJI i TAKO JE.
Moguce je da si ti bukvalno shvatio da se uopste ne vide prednji tockovi. Naravno da se vide ali to nije to i da bi mogao komotno da radis sa njim kada je bitno da se vozi na pravom mestu moras glavu da nagnes da bi video kako treba.

Ja sam govorio o Fendt 926 a ne o 936, jer im "instrument tabla" nije ista

Preglednost iz John Deere-a gde ispred volana nema instrumenata

zspmb8.jpg

Ovako se vidi iz Fendt-a kada je vozac pomeren skroz desno ( videcete na fotografiji da je kamera u momentu snimanja bila pomerena skroz desno ). Cak se ni ovako ne vidi bas najbolje, pa zamislite kakva je preglednost ako vam se glava nalazi u pravcu sredine volana.

mi0v4p.jpg

A ovo je pogled iz mog New Hollanda. Prica je slicna kao u Fendt-u i u svakom drugom traktoru u kojem su instrumenti smesteni ispred volana

w9y4p4.jpg

Uostalom cucemo komentare i ostalih clanova foruma pa da vidimo dal je bolja preglednost iz Fendt-a ili John Deere-a ::namigivanje::

Što se tiče preglednosti u ovom slučaju je JD daleko ispred Fendt-a. I još nešto da nadodam. Mislim da je JD malkoc ispred Fendta što se tiče kvalitete materijala u kabini, a pri tome mislim na nesretnu plastiku (a i na platna) koje ima sve više i više.

e onda me ubij.Ako je kvaliteta losa zasto je onda fendt 716 tiši i ugodniji u kabini od JD 6830 ?Ja sam bio u JD 6830 šokirao sam se.Em se čuje ona plastika na menjaču.Uzasno koliko je bucniji u kabini. :sta:

Evo zrine892 je imao prilike da sedi u seriji Fendt 71x i u John Deere-u 6x30 i covek kaze da je Fendt puno tisi u kabini. Fendt je tisi, JD ima bolju preglednost. Kao sto vidimo ne postoji NIJEDAN traktor koji je najbolji u svemu. I bas zbog tog razloka po meni NE POSTOJI traktor za koji se moze reci da je najbolji na svetu.

sto se tice kabine,za mene najbolju ima case magnum.....kod fendta mi se sjedalo najvise svidja,al mislim da je magnumova kabina najkomfornija i najpreglednija.i kvalitetna plastika....

cicimoric @ nisam radio ni sa jednim od tim navedenim traktorima.Ja sam se samo vozio malo i sjedeo u njima.Tako da nemogu usporedivati ih.Ali opet prednost dajem Fendtu zbog menjača i zbog kabine.Na JD mi je nekako cudno bilo,kabina je vibrirala,bucniji mi je bio u kabini.Onda mi neko ide crtati kvaliteta plastike.Onda sta drugo igra ulogu ako ne ta plastika koja izolira kabinu ? :sta:

bare @ da s tobom se slazem.CASE ima odlicnu kabinu i stvarno je pregledna,udobna,tiha.Tako je dobro izolirana kabina da nisam cuo svoju mater koja mi je vikala da sidjem s traktora koji je bio ugašen :haha:

Znaci Case dobro dihtuje, da se mozes ugusiti u kabini :haha: :haha: :haha: :haha:
Post je spojen: [time]понедељак, 15. март 2010. 05:23:29 MST[/time]
Sto se tice kabina ukupno gledano sve preglednost ,udobnost,kvalitet: 1.Fendt 2.Case 3.Claas, a tako je i od prilike ukupno gledao najbolja tri traktora trenutno, JD je neakd bio medju prva 3. a netreba zaboraviti ni MF-a ali vremenja se menjaju tehnolosko doba je doslo cipovi i procesori se ugradjuju u traktore a to se danas prodaje a ne plastika od Yuga.

Cinjenica da ce mnoge vreme da pregazi a ko ne idu u korak sa njim ne samo u poljo masinam nego u svemu, dokaz tome kako se moze za kratko vreme popeti na tron broj jedan je Fendt traktor, danas sigurno medju njamladjim markama traktora-1936 pa do danas pogledajte dokle su dogurali...slican primer je i Mercedes koji je za mene odlican auto a da li je danas bas broj jedna ubedljivo na svim poljima nije, cist primer Truckova Skandinavci haraju, Scanije najbolji kamioni trenutno pa Volvo i medju najprodavanijim, Volvo Truck najaci trenutno 700KS...Visoka tehnologija + Znanje dobitna kombinacija, koliko ce biti tih prevrata i obrta u buducnosti u svemu mnogo sigurno, sto bi rekli ako nisi u trendu ili ti IN nema te...jednog dana ce biti bio nekada davno neki Microsoft Windows i sl. :haha: :haha:

Case i New Holland imaju veoma slicnu kabinu, da ne kazem istu sa malkice izmenjenim polozajem instrumenata i rucica.

Na New Hollandu kabina toliko dihtuje da sam tokom zimskog oranja stalno morao da drzim ukljucenu klimu ( hladjenje ) jer posle 15 minuta mi je bilo toplo i zagusljivo u kabini bez nje. U pocetku kada smo ga kupili mislio sam da su mu vrata pokvarena jer se tesko zatvaraju. Dok se nisam navikao da ih treba jako zalupiti da bi se zatvorila desavalo mi se da sam 3-4 puta zatvarao bezuspesno.

E onda se jednom desilo da je zadnji prozor bio otvoren i kada sam zatvarao vrata istom jacinom kao pre mislio sam da cu da polomim sva stakla na kabini. Sa otvorenim zadnjim prozorom vrata treba zatvarati sa jednim prstom ( ali bukvalno je tako ). Tako da klima uredjaj u standardnoj opremi nije dzabe stavljena. U kabini bi maltene vakum bio bez ventilacije.

Da ne kazem da je najbolja kabina na trzistu ( iako jeste po nekim istrazivanjima ) ali je medju najboljima sigurno

fdzvup.jpg

Pretpostavljam(jer nisam vozio ni jedan od ova dva traktora)da na preglednost direktno utiče kostitucija tj.visina vozača.Možda je to razlog da vam se tako razlikuju mišljenja.Mislim na polemiku o preglednosti iz kaabina JD i Fendta.

Case i New Holland imaju veoma slicnu kabinu, da ne kazem istu sa malkice izmenjenim polozajem instrumenata i rucica.

Na New Hollandu kabina toliko dihtuje da sam tokom zimskog oranja stalno morao da drzim ukljucenu klimu ( hladjenje ) jer posle 15 minuta mi je bilo toplo i zagusljivo u kabini bez nje. U pocetku kada smo ga kupili mislio sam da su mu vrata pokvarena jer se tesko zatvaraju. Dok se nisam navikao da ih treba jako zalupiti da bi se zatvorila desavalo mi se da sam 3-4 puta zatvarao bezuspesno.

E onda se jednom desilo da je zadnji prozor bio otvoren i kada sam zatvarao vrata istom jacinom kao pre mislio sam da cu da polomim sva stakla na kabini. Sa otvorenim zadnjim prozorom vrata treba zatvarati sa jednim prstom ( ali bukvalno je tako ). Tako da klima uredjaj u standardnoj opremi nije dzabe stavljena. U kabini bi maltene vakum bio bez ventilacije.

Da ne kazem da je najbolja kabina na trzistu ( iako jeste po nekim istrazivanjima ) ali je medju najboljima sigurno

fdzvup.jpg

ne znam koliko decibela ali NH kabina je proglasena za najtisu od svih...

Izvinite sto ovo pitam u FENDT temi, ali kad je vec NH kabina postavljena, nek mi netko kaze jel se ovaj vanjski obruc volana da skinuti pa da samo ostane ovaj manji. meni se cini da se moze ovaj vanjski obruc skinuti, ali cemu takav volan onda?

Jos jednom isprike za OFF

Bobo.............Taj spoljnji veci volan je normalan volan kao na svakom drugom traktoru. A onaj manji unutrasnji ( moj NH ga nema jer se to posebno placa ) sluzi za brzo okretanje tockova. Znaci taj manji volan se okrene samo malkice i prednji tockovi se okrenu maltene u trenutku na 55 stepeni.

na ovom snimku 1:27 se vidi kako to funkcionise

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EW8TpEa8BMo[/youtube]

Zahvaljujem na odgovoru. Nisam znao da ovo imaju u ponudi. Dodje dobro u sjetvi, oranju... ali vjerovatno ne moze opravdati svoj trosak.

Dragojlo je napisao(la):
Pa danas nema niko bolju kabinu od Fendta, i dalje tvrdim to nije kabina to je Office. ::namigivanje:: :D

i ja sam se ove godine na sajmu u NS razocarao na unutrasnjost kabine JD, ispod volana nema nista golo sve ni sata, ni tastera, ni prekidaca smesno skroz...tu nisu ulagali nista u odnosu na Case , class, fendt MF....

nije istina da nema ništa ispod volana ... velike serije nemaju, dok ove manje 75(4)30, 6xxx i 5xxx imaju

Bećarina pusta je napisao(la):
Što se tiče preglednosti u ovom slučaju je JD daleko ispred Fendt-a. I još nešto da nadodam. Mislim da je JD malkoc ispred Fendta što se tiče kvalitete materijala u kabini, a pri tome mislim na nesretnu plastiku (a i na platna) koje ima sve više i više.

slažem se sa Bećarinom, istog smo mišljenja

zrine892 je napisao(la):
e onda me ubij.Ako je kvaliteta losa zasto je onda fendt 716 tiši i ugodniji u kabini od JD 6830 ?Ja sam bio u JD 6830 šokirao sam se.Em se čuje ona plastika na menjaču.Uzasno koliko je bucniji u kabini. :sta:

joj zrine, kakva plastika, o čemu ti ?

Nazad
Vrh