Fendt

IPON je napisao(la):
ma vredi svaku paru... ::novac::
samo još da mi je ta "para"... ::namigivanje::

Upravo tako, ovaj novi iz 200 serije vario je kao san, 210 Vario 100KS, prvo je najljepsi po dizajnu, a o ostalom da i ne govorim mnogo toga je receno, danas sma bas naskidao hrpu sopotova o njemu sta sve rade, a kabina to nije kabina to je pravi office-kancelarija...

Po meni oni ne trebaju da se zovu traktori, nego samo Fendt, previse okrutno ime traktor za takvog lepotana ::namigivanje:: :D ::novac:: ::novac:: ::novac:: ::novac:: :nono: :udri: :ppozdrav:

ljud slazem se sa svima ali nitko se samnom bas neslaze osim nekolicine ovdje, nije stvar dali on valja ili ne nego sta treba da radi da bi ga jedno prosijecno domacinstvo sa 50 ili malo vise hektra moglo sebi priustiti, heh a ja kad ga kupim ja cu vam dati model kako i sami da ga kupite a to nece biti skoro osim ako nedobijem stvarno nekakve novce od kake nagradne igre, he he he he he.......

Dragojlo je napisao(la):
Bolji je za 200e po KS

koliko je bolji i koji je bolji to je tesko saznat....a koliko ces platit vise po KS ovisi koliko ce ti trgovac nabit cijenu....cijene trgovaca i tvornicke cijene su razlika nebo i zemlja.....znam da isti kombajn u hr dodje 100 milja e,a kod vas 140 milja e....itd....ako neko bas hoce fendta uvijek moze uzet polovni,ak ne novi....
kod nas je fendt (716) 165ks 15 milja e skuplji od jd 180ks(7530)

Kolega Bare lepo kaze. Mi seljaci vise placamo reklamu i taj marketing nego kvalitet. Biti 40% bolji od bilo koje EU marke traktora je veoma tesko. Jrr Landini, Fiat, Nevholand,Renault, .... To nisu IMT da nemaju para da ulazu u novitete i novu tehnologiju. Sve ove ostale firme su konkurentne firme inace ne bi obstale na trzistu. Postoje cak i CAT traktori, a taj CAT je najjaca marka za gradjevinske masine.Ne verujem da cena tog traktora mnogo zaostaje za Fendtom.

Cenim i postujem Fendta,ali sto je puno punoje. I da se kupuje dozivotno,pa oped je puno.
Jednostavno nije bolji od konkurencije JD,Case ih,nije i tu je kraj svake price o isplativosti sto se mene tice. Diskusiju treba preorijentisati o samim traktorima,a cenu prepustiti trzistu.

paorpaor je napisao(la):
Cenim i postujem Fendta,ali sto je puno punoje. I da se kupuje dozivotno,pa oped je puno.
Jednostavno nije bolji od konkurencije JD,Case ih,nije i tu je kraj svake price o isplativosti sto se mene tice. Diskusiju treba preorijentisati o samim traktorima,a cenu prepustiti trzistu.
upravo tako , netreba raspravljati o cijenama nego o samim strojevima mada je tesko nedotaknuti se i same cijene kad su škakljive.....

[/quote]upravo tako , netreba raspravljati o cijenama nego o samim strojevima mada je tesko nedotaknuti se i same cijene kad su škakljive.....
[/quote]

kad se raspravlja o strojevima,raspravlja se i o cijenama...ako je neki traktor bolji od drugog,pitanje je koliko je bolji?dali njegova cijena to opravdava?vjerujem da su i fendt i jd bolji od valtra,pa makar i dlaku bolji,al radje bih uzeo valtru od 170ks koja dodje 63000e neg ijednog od gore dva navedena.
fendt je skup,jer svaki u serijskoj opremi ima prednji hidraulik,kardan,vario mjenjac,ubacivanje alkohola u zracni sistem...itd...
kakva je situacija na stanju trzista poljoprivrednih proizvoda,rus je jos najbolji izbor

"Noge se pruzaju kol'ko je jorgan dugacak!" ::novac:: ::novac:: ::novac::

ako gledamo po tome sta se isplati najbrze, to je rus (al ne voze svi rusa), jel to znaci da su svi koji ga nemaju pogrešili?! NE ...
svaki traktor će obaviti posao , samo je pitanje koliko će se ko namučiti tokom tog posla, a to se nemože izmeriti tako lako parama ...
šta je bolje, nova zastava 10 ili polovan golf ?? lični izbor....
Traktor se uzima spram ličnih potreba, (gazdinstva), i svako sam odlucuje šta je najbolje za njega, i koliko će to moći da plati...
i dalje tvrdim da Fend vredi svaku paru...(posle cenkanja sa prodavcima ::prica:spavam:
::super::

Ja imam iskustvo sto se tice tog GOLFA i Zastave10. I mogu svima reci da novo je uvek novo i da je u ovom slucaju mnogo jeftinije. Psssst uporedjuju se polo i zastava10 golf je ipak veci i kalasa iznad. Ali ovo sto sam pisao odnosi se bas na Golfa. Zao mi je sto nikada nisam imao prilike da vozim Rusa i nemam iskustva s njim. Ne znam koliko r.h. moze terati do generalne i koju buku pravi u kabini. Zasto kazem za buku, zato sto buka nas najvise umori. A neznam da li negativno utice na srce i na ostalo. Znam da prekovremeni rad u velikoj buci utice na culo sluha.

posao na njivi dobija malo drugaciji smisao... ::suncanje::
možeš ceo dan da radis i da se vratiš kuci odmoran, ko čo'ek :osmeh:

Da to je ono sto ja trazim i to kosta para. Samo mi kazi da li je moguce sa belorusa da se to postigne.

Svaka čast fendt-u, no kako se kaže, sve ima svoje 'ali' pa tako i on.

Već kada toliko košta, mislim da su mogli barem malo kvalitetnije materijale koristiti pri izradi unutrašnjosti kabine.

bećar je napisao(la):
Svaka čast fendt-u, no kako se kaže, sve ima svoje 'ali' pa tako i on.

Već kada toliko košta, mislim da su mogli barem malo kvalitetnije materijale koristiti pri izradi unutrašnjosti kabine.

hahah dobra ti je ova dobra :ppozdrav: :ppozdrav:

Ja sam morao popit kada sam se razočarao o udobnosti u JD.Mislio sam da je to stroj a iznenadio sam se.tako da u daljne rasprave nebi zelio ici.Jer ce onda ispasti da lažem i pricam neistine :ppozdrav:

Pa danas nema niko bolju kabinu od Fendta, i dalje tvrdim to nije kabina to je Office. ::namigivanje:: :D

i ja sam se ove godine na sajmu u NS razocarao na unutrasnjost kabine JD, ispod volana nema nista golo sve ni sata, ni tastera, ni prekidaca smesno skroz...tu nisu ulagali nista u odnosu na Case , class, fendt MF....

pa ja mislim da se o tome i radi, da bude sve jednostavnije zato i izgleda tako golo, a mi navikli sad kada sijednes u novi traktor da je kao da si sijeo u space shutle, ocito je netko skuzio da to nije vise in pa pokusava to pojednostaviti...... a ima kabina u jd vise vrsta ovisi koji se model uzme, evo recimo 8100 ili 8200 kako on izgleda u kabini pogotovo oko volana, katastrofa ali je zato sve sa desne strane i sve je na ruku.... a osobno imam misljenje da nevozi kabina traktor nego motor mijenjac i struja u danasnje vrijeme, pri tome nemislim da ako je velika buka da je to ok.... to je samo vizuelno a to nas sve pati jer svi manje vise gledamo na izgled i ako nam se svidi na oko onda idemo gledati karakteristike, pa kakav je foton ili yto na izgled ili imt, mislim da sam bio jasan pogotovo kad je kabina u pitanju....

e ovako sto se tice instrumenata ispred volana:

Imao sam prilike da vozim JD 8330 i FENDT 926

JD nema nista od instrumenata kod volana pa je taj deo VEOMA UZAN i pogled na prednje tockove je fantastican. JD nije jedini koji je uvideo da je ovakvo resenje bolje. Case puma, NH serija 8000 itd imaju isto takvo resenje

FENDT ima puno instrumenata ispred volana i prednji tocak se uopste ne vidi dok ne nagnes glavu na stranu

Nazad
Vrh