Fendt

25anhj5.jpg
5a25gx.jpg
dva komada sa tehnostroj prikolicama jedna sa dvije jedna sa tri osovine za prijevoz silaze i koje caga prodano jucer na sajmu u bijelovaru covjek kupio oba prodavac rece da je jedan traktor 236 000 eura i prikolica je 40 000 i sve to puta dva pa racunajte, ocito covijek ima posla za dva macana.. nisu odlicni nego savrseni... :haha:
Post je spojen: [time]1269788173[/time]

Sta reci ovakva dva diva mogu ladno da proizvedu hrane za jednu vecu farmu krava, 1000 i vise, naravno uz adekvarne prikljucke.

Sta mislite o ovom traktoru.
34dnevn.jpg
2hfl0dv.jpg
307LSA 86to god 5000r.h. i ceni ga14000e naravno posle imam carinu i prevoz na njega. I po vama koja mu je vrednost. Ja jos ganisam video i probao.

Druze ovo nema kabine, veliki minus, da ima kabinu pa da se i prica, ljudi za fendt sa kabinom jel, 82 god. traze 10000e pa i 12-13,da ima kabinu na slici deluje lepo ocuvan 5000h sati je nista cena je tu negde...ipak polovnjaci iz svice drug su najbolji bilo traktor ili auto, kada tamo urade servis motora to je buraz prva liga tvoje je posle samo odrzavaj i vozi...

pozdrav :ppozdrav:

Cuo sam se s bratom i on je pogledao ove slike. Kaze da uopste mu se ne svidje bez kabine. a ja sam malo sinoc uporedjiveo cene i konstantovao sam da je ipak preskup. U svakom slucaju hvala vam puno sto mi pomazete.
oqixp5.jpg
dytbi8.jpg
Ovaj mi se najvise dopada , ani nemam ja para za njega ceni ga 30000f= 20000e a ima 8000rh i uradjena je generalna, a kao sto se vidi ima sve od opreme.
ifzk1g.jpg
A ovaj Hurliman mi je daleko povoljniji 15000f=11500e Isto mu je uradjen motor i ima 6900rh ima i polu brzine koje se ukljucuju na dugme, i kardanska vratila, blokade diferencijala. Sve se ukljucuje na dugme. oba su 89to god. Dajte mi vase misljenje. Pozdrav svima. :cao:

Koji je ono Fendt ? Predpostavljam da je 308,309 ?A ovaj dolje Hurli ima rucni radi prednjeg hidraulike ?

Dajem prednost Fendtu,zbog prednjeg utovarivača,zbog uljnog kvačila..to kvačilo nemozes nikako pokidati ni poderati ma sto god radio.

Fendt svakako, jeste skuplji od ovog hurlimana, ali je isto toliko i jos vise od toga...Prednji utovarivac opravdava cenu od 20000e, plus servis, plus 8000h i plus servis radjen u svici :D

Ovo je Fendt 311 ima 110KS vredi svake pare, traktor ko bombona. :D :ppozdrav:
Post je spojen: [time]уторак, 30. март 2010. 18:19:16 MST[/time]

dragan82 gdje si nasao ovog fendta, na oglasu ili ovako, u kom je gradu-selu:haha:

Jedna ispravka za @zrine892
Fendt ima dve spojnice hidrodinamicku i klasicnu suvu spojnicu sa jednom lamelom

Ova hidrodinamicka spojnica stiti menjac i motor od preopterecenja,ali nije tacno da je neunistiva.Cudni su nasi ljudi sta sve mogu unistiti.Razlog sam naveo u predhodnim postovima a krivac je MAST.

Izvinjavam se na losoj fotografiji ispraznile mi se baterije pa nije hteo bas dobro da izostri, ali vidi se ono sto je bitno_Ovo je potisni lezaj (druh lezaj) koji ima mazalicu, ali samo ima i koja se ne koristi. :ppozdrav:

Hurliman ima poluge i kardan spreda, a Fendt ima isto to i plus utovarivac. Inace ovaj Fendt je 310. nalazi se u jednoj garazi blizu mene ovde u Lozani. Dosta sam zagrejan za ovog Hurlimana samo zbog cene. A da ne pricam koliko mi se fendt dopada, ali ipak mi je preskup. Samo moram biti oprezan jer traktor se ne kupuje svaki dan. Za fendta nisam davao nikakve ponude, Samo tesko se pogadjeti u velikim garazama. Mogo bi im ponuditi moju cenu pa da vidim sta kazu. :sta:

panonstib je napisao(la):
Jedna ispravka za @zrine892

Jest...Znam da to ima...Ali u odnosu na klasicne obicne,kao sto ima imt-e,torpedo jest nepoderljivo.Kolega ima fendta 611 lsa mislim da je...ima 14 000 radni sati fendt i nikada nije radio to kvačilo.Ali je puno bolje riješenje nego kod ostalih traktora. Ali je dobro za rad sa utovarivačem.Ali opet revers(narpijed nazad bez uporaba kvačila) je bog i batina spram toga sto ima fendt.A ono sto si stavio.Jednom kraj mora doči ipak je u pitanju potrošni materijal i s time nemozemo ništa.Kad tad će se pokidati.
Ali zato je nepoderljivo zato sto čuva menjača i motora.Ali opet ima nas svakaki koji bi pokidali i nakovanja.Tak da....mozda malko pretjerujem sa rijeci nepoderljiv

Bećarina pusta je napisao(la):
Nešto malo sati, a genralka već napravljena. :sta: Ti su se naradili i naradili do te generalke.

da i ja to mislim.Mozda su mu skinili sate.Taj fendt mora da ima preko 12 000 ak i ne više..napravili generalku i povećali mu vijek motora :haha:

Oni obicno kazu kad menjaju brojac sati. Vidjao sam po garazama traktore koji imaju 5000rh, ali mi prodavac napomene da taj traktor ima 8 ili 9000rh . Samo sto su oni stavili drugi naravno isto polovan brojac. :sta:

Naravno na svakih 10000h ide servis,, sobzirom da je to u svici tamo je sve na vreme i nema fuserenja kako kod nas, ako nesto strada ide nov deo zemena a ne okrpi, zavari udi cekicom i sl....
video sam primer fendta 308 radjen servis u svici, motor je suv kao barut, radi kao singerica cepaj ga po gasu nema crnog dima nigdje, ima svoj karton sta je sve radjeno, na koliko sati kada treba sledeca zamena ulj,permanta,filteri itd...svica je to, ko nije bio tamo i ne zna kakvi su im tehnicki pregledi i servisi...

I da ima 12000h ovaj fendt je ocuvan lepo slika sve govori, kakvih sve ima, korozirali totalno pa traze za njih po 10000e i vise a jos stariji od ovog gore...

Jest Dragane da mu je cena dobra u odnosu na hurlimana, ali je*iga znas sam tamo kako garaze deru, cim izadjes sa njim iz garaze ode njemu cena sigurno 4000-5000chf dole kao i sa autima, a dok je kod njih u garazi ko zara skupo, sa ovim tamo ljudi najbolje prodju kada nadju direktno od seljaka na selu, ali nemaju tamo svi vremena da hodaju po selima od posla...posao-stan-posao-stan.

panonctib štaće mu dve spojnice? hidrodiamička je praktično neuništiva samo može da izcuri ulje na semeringu, inače štiti motor i menjač od udarnih opterćenja, vozio sam kombinaciju hidro dinamička spojnica ZF menjač sa elktromagnetnim spojnicama i to je prelazilo nekolko miliona km.

@mirko_markovic67
Mora da ima dve spojnice jer bez obzira sto i ovaj traktor ima ZF menjac, ali ima klasican sinhronizovani.Da bi promenuo stepen prenosa mora da ima nesto da izvrsi prekid toka snage (obrtnog momenta) od motora prema menjacu.To nemoze da se postigne sa hidrodinamicnom spojnicom, odnosno moze ali tek kad izgubi broj obrtaja.Da bi koristio samo hidrodinamicnu spojnicu mora da ima menjac koji moze da menja stepene prenosa bez prekedanja toka snage, a to su planetarni reduktori i to se obavlja putem hidraulike kojom upravljaju el.ventili. :ppozdrav:

Nazad
Vrh