Tacno sve sto ste rekli, pre svega kabina kod fendta to nijedan traktor nema ni izbliza, prvi na svetu traktor sa jastucima na kabini,pliva, a o elektronici je posebna prica, sve to dovodi do maksimalne iskoristenosti motora uz maksimalnu ekonomicnost koju niko jos nece dosticu uskoro od konkurencije...da su oni preskupi sve ove godine *74* oni bi davno propali da se ne prodaju, i da nemaju profit....
Sve to pije vodu motor od odvog menjac od onog, ima to i ovaj ima to i onaj, evo sto to nas IMT ne uzme iste te motore iste te menjace, pa nek naprave IMT 539 Vario, da vidim prvo da li bi uspeli da ista naprave pribliznih karakteristika fendtu, i na kraju koliko bi to para bilo...napravice ga nikada jer nemamo ono glavno a to je ZNANJE...
Sve cene nekog proizvoda se formiraju od cene materijala i rada utrosenog za tu izdradu necega ma sta to bilio pa i traktor, pa tako i fendt je izradjen od jako kvalitetnih materijala...
Fendt kada kupis nisi samo kupio sebi traktor kupio si ga i svome unucetu i praunucetu, tako svabe kazu...
Ne kupuju ni na zapadu svajcarci fendt preko noci treba to zaraditi, a posto jako cene svoju tradiciju odatle im i bogatstvo... kada mu se i deda bavio poljoprivredom sada i on pa sada vidi kako oni to steknu, to je trece cetvrto koleno koje radi i kuci zaradjuje...a ima i kod nas isto tako samo sto je nas deda i pradeda tada orao sa volovima a svabo sa traktorom pa sada vidite kolika je to prednost...a o ratovima i drzavi to je jos jedan plus zasto smo ovde gdje smo-corsokak.
Zalosno jeste to sto mi nemamo para ni za gorivo za ove nase krseve, a o novom traktoru pricati danas kod srpskog seljaka, to je SCFi...
Svi su ovde apsorvirali da je to nije traktor nego svemirski brod za konkurenciju, ali to ima svoju cenu...
Ko to od nas majke vam nebi kupio sutra nekog Fendta da ima novac, ili da ima povoljne kreditne linije...
I ne mozete reci da tamo neki traktor koji je jeftiniji od fendta bolji, nije bolji, on je samo bolji u ceni tj. manje kosta, a sta dobijate za toliko para... koliko para toliko muzike...
Nama sada jedino ostane da trazimo kakvog polovnjaka sa zapada Fenda,case,class JD i sl. i to se isplati sigurno za nas budzet ali opet prema dzepu, po meni je bolje polovan Fendt do 10000e nego nov IMT 539 koji je sada negdje 6000e, pa uzeti i kredita ove razlike i miran si...
Inace znam jednog coveka koji iz Svice uvozi sve polovne poljo masine i traktore, nema sta ne nabavlja, sleperima dovlaci, ovde se ljudi otimaju, a on osta cestit od
. NIsta ne radi samo obilazi sela po svici od seljaka do seljaka...ima verujem jos takvih sigurno...
Da nije nas na zapadu sta bi svabe sa tolikog otpada, mi to pocistimo...
a on opet vozi novog Fendta itako u krug