E tako to obicno biva kada je neko apsolutno najbolji u necemu i cenu uvek napuca sto vise se moze, da je skup skup je,da imam sad dobru gutu jevreja nebih razmisljao kupio bih Fend moze pricati ko sta hoce i da im zavide...
Stric mi ima Fent 308 iz 82 godine, uvezen iz svice imao je havariju zadnejg tocka slomljeno kuciste i malo kabina bila uvrnuta udario od drvo, servis uradjen u svici jos ima 3oo sati do zamen ulja koje je u njemu doslo po kartonu...
I kada parkira svog starog fergu 539 i njega a isto su godiste, pa onda se vidi gdje smo mi a gdje je zapad pre svega nemacka, imaju bato najmocniju metalnu industriju, pogledajte auta, kamione traktore tu je kljuc svega nemacka industrija najmocnija industrija EU jos tu ima francuska, i britanija, a italija zivi plagijatori...
Kada je okacio tanjirace Solado od 750 kg koje je jedva vukao Cararro 70 konja, fend ne da ih je vukao nego ih je zagrnuo zemljom kada je raspalio trecom preko njive...kada je jedan komsija to video sta radi sa onim tanjiracama, kaze ovo je traktor, igra se sa plugovima igra se sa tanjiracama...
Hidraulika prenos menjac motor suv kao barut... st onda reci za ovu novu seriju Vario, dobro je neko ovde rekao svemirski brod... inace uzeo ga je jako povoljno sve dok je popravio nije preslo 7.000evra tako reci dzabe a sta je dobio...za 80 konja kada ga potjeram reko bi da ima 100 to je ono sto kazu da imaju najbolji menjac i prenos na svetu a tu je ona njihova racunica u ustedi goriva za 10 godina 37000 evra, verovali ili ne ali tako je.
Po radnom satu stedi 2.5 litara
Ovo vazi za Fendt traktore od 85-250KS merenja su vrsena 7 godina na 58 traktora od 2000 do 2007 godine
1,5 Euro/Liter x 1.000 Betriebsstunden/Jahr x 2,5 Liter Minderverbrauch/Stunde = 3.750 €/Jahr
10 Jahre x 3.750 €/Jahr = 37.500 €
Racun se poklapa samo svako sebi neka promeni cenu goriva po litri i to je to...
Sta reci, eto odakle oni imaju ovoliku cenu, a o samoj izradi masina svaki detalj je odradjen kao kod mercedesa, islikavao sam ih ovde godine na sajmu u NS ali onaj dzin 936 kad pogledas preko haube ode ADRENALIN uf