Elektronska kontrola setve

Šta znam, ja se uopste ne bih bunio sa ovom na vakum, nek ispusti i par semena na gomilu. Ja vise volim kad napunim seme i udri, a ne svako malo da izlazim iz kabine, kad sejem parcele 1,2,3... kj. A na ustedu semena se takodje slazem da je tako jer se meni recimo nekad desi ako je pri kraju špic njiva pa me mrzi da izlazim ili zurim, da iskljucujem grupu ili grupe pa bespotrebno udupliram red.

Pitao sam samo zbog toga što ona kad prekine vakum ispusti seme a onda kada ponovo pusti ventil treba da pređe određenu razdaljinu da bi ponovo nakupila seme na ploču i počela da seje.

Bila je i neka prepiska na forumu, neko je napisao da postoji mogucnost pomeranja skidaca zrna iz kabine, i kad neces da seje samo ga pustis dole i on obara sva zrna, a kad treba da seje ti ga vratis nazad na njegov polozaj, da li bi ovo bilo bolje od prekidanja vakuma?cenim da bi jeftinije bar bilo

Опет исти кур као и са прекидом вакума плоче остају празне и поново имаш проблем кад кренеш да са том батеријом сејеш док накупи зрна на плочу. То би било наједноставније прекинути погон сетвене плоче,а вакум да држи семе као кад на Нодетки раскачиш погон на звонце.

Nisam uspio naci pravu temu ali mi je ovo najslicnija. Da li neko zna da li je ovo shema za hektometar?

Kako neko da zna koji je program u mikrokontroleru preko slike? (A program određuje šta ova elektronika radi.)
Ali po oznakama za širinu rada kose i halovom senzoru (koji verovatno ide kao senzor na točku (pređeni put)), svi su izgledi da ovo jeste šema hektometra.

Naskakao sam se juče gore dole kao majmunče ali ne bez razloga. Kontrola je odlično radila svoj posao a razlog je sranje u semenu DKC kukuruza na koje je "fabrički" nanešen insekticid....ebem ih baš u doradu semena.
2852e19b795105eb9b3a097b0b61ea13.jpg

Код мене ДКЦ 5068 тако мириши као да су га парфимисали :osmeh:

Nazad
Vrh