MONTOYA
Član
Ako duze gledas moze da bude 
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ima drugar istu stvar, odlicno za stelovanje skidaca.Zanimljiva kontrola
![]()
Sladjan | Facebook
www.facebook.com
Rodjak mi je tu schemu davno poslao ako hocu da napravim sebi hektometar. Program sam najverovatnije izbrisao ali cu ga pitati da mi posalje ponovo. Imam takve dve slicne scheme bez imena pa nisam znao koja je za hektometar.Kako neko da zna koji je program u mikrokontroleru preko slike? (A program određuje šta ova elektronika radi.)
Ali po oznakama za širinu rada kose i halovom senzoru (koji verovatno ide kao senzor na točku (pređeni put)), svi su izgledi da ovo jeste šema hektometra.
Ne laze, veroatno ce to fabricki uraditi kad potrose ove ploce! Ja sam odmah to premostio radi perfektno i u suncokretu.Rekao mi je da moze na taj nacin.Da se presece taj vod od stabilizatora napona koji je 10V i da se premosti na tajj nacin na slici.
Kontrola svakako ima i stabilizator jos jedan u onoj kutiji na sejalici.
Tvrdi da ce bolje raditi.E sad ako laze on lazem i ja.
Samo sto sam vec sve posejao, necu znati do sl. godine
Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
Ja sam prvu prvu elektronsku kontrolu setve kupio od Plametala iz Zrenjanin 1997. Ili 1998. Cim su je napravili tad je bila samo svetlosna signalizaciju a kad su napravili zvucnu odmah sam je kupio a kasnije sam uzeo i ovu iz Lacarka a uskoro treba da mi stigne sejalica sa detaljnom kontrolom koliko sam razumeo ( prodavce iz MBVa ) iz PadineNeće te izdati, ne brini.Pisao sam da sam prvu el.kontrolu kupio davne 06/07 i nikada problema sa njom.Zanimljivo je to da gotovo niko od da kažem situiranih poljoprivrednika nema el.kontrolu setve na sejalici, bar ovde kod nas.