Elektronska kontrola setve

@emigrant da prekinu vakum bolji su elektromagnetni kardani ali oni su 3000 za 6 redi kao doplata za strane sejalice ovde je samo stvar da se naviknes kada ukljucis da nece odmah da seje nego posle 2 metra i ide to dobro nemoras da silazis

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

To je bas skupo,6 elektroventila ,kablovi i centralna kutija sa on off prekidacima 900 eura ....mnogo.Aj do 50-60 eura po bateriji,pa tu ima manje elektronike nego u elektronskoj kontroli setve koja broji zrna,hektare itd,a koliko ona kosta ?,400-500 eur za sestorednu.

Ja zazmurio i platio ko nece da silazi tako je to ustedis dzak dekalba i vrecu syngente suncokreta na vecu povrsinu. Ko moze nadje za manje pare pozdravljam. Ko ima sitne parcele znaci dosta.

Po meni jedino sta je lose sto je gde se iskljuci sa ploce padne seme u trenutku i tu nikne zbun kukuruza.

Razumem ovo gasenje sekcija na prekidace iz kabine ako su njive nepravilnog oblika, spicevi pa ima puno preklapanja, ali kod pravilnih parcela jednom sidjes mozda dva puta i kraj price.

Sent from my S60 using Tapatalk

@Lord Ogy na jednoj parceli sidjes par puta × jedno 130 parcela nije mnogo.

Ja zazmurio i platio ko nece da silazi tako je to ustedis dzak dekalba i vrecu syngente suncokreta na vecu povrsinu. Ko moze nadje za manje pare pozdravljam. Ko ima sitne parcele znaci dosta.

Pratim polemiku pa mi nije jasno ukljucivenje i iskljucivanje el.ventila iz kabine......kako ustedis dzakove dekalba?
Po meni je pametnije da se iskljuci pogon na bateriji a vakum da i dalje drzi seme na ploci,po mojoj logici bi to bio posao.....
Objasnite mi ja malko kasno palim.... :ppozdrav:

da i meni to nije jasno, ploca od npr. 27 rupa treba da posle 6m pocne da seje a baterije koje nisu iskljucivane za to vreme dupliraju
Prednost je jedino kad iskljucujes moze fino iz traktora jednu po jednu gasiti ali kad treba ponovo da ukljucis nije bas prakticno po meni

da i meni to nije jasno, ploca od npr. 27 rupa treba da posle 6m pocne da seje a baterije koje nisu iskljucivane za to vreme dupliraju
Prednost je jedino kad iskljucujes moze fino iz traktora jednu po jednu gasiti ali kad treba ponovo da ukljucis nije bas prakticno po meni
.....i opet ispadne nekoliko zrna sa iskljucene ploce...... :sjasi:

Kada iskljucite vakum kod neke baterije seme padne dole sa te ploče i sejalica treba da predje oko 3m da bi ta ploča ponovo sejala. Za to vreme ostale baterije bespotrebno troše seme. Koja je onda svrha isključivanja vakuma?

Nazad
Vrh