Elektro instalacija

Беларус, прекидач брисача је нешто буџен и ја купим прекидач светла (јер није био за брисач). Сад имам један пин неискориштен а један на другом месту ми фали. То је за враћање у почетни позицију. Да ли може и то да ради са овим мојим новим прекидачем и како?
Први је нови а други је тај од брисача.
82c9754b42589fa8b3986f839a541d28.jpg
1aee82de1a75ac2fea99cc2f4f90f582.jpg

Контакти H U
I L
D V
T
U elektrici i elektronici je sve moguće (Pa i ono što se misli da nije moguće i izvodljivo :osmeh: :haha: ::svaka cast:: ).

На новом нема Т пина.
Koliko žica izlazi iz konektora motora brisača i koje su boje ?

U suštini nedostatak T kontakta (Pina) na novom prekidaču se rešava sa relejom.

Veza ide ovako:

85 → masa
86 → izlaz sa prekidača
30 → +12V preko osigurača
87 → napajanje motora brisača
87a → park kontakt motora

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Viđao sam i gore budžotine 🫣 🙄
82c9754b42589fa8b3986f839a541d28.jpg
LEVO:

Gornji levi -> spora (14.8 Ω)
Srednji levi -> +12V
Donji levi -> brza (8.6 Ω)

DESNO:
Srednji desni -> most sa +12V
Gornji/desni ili donji/desni -> bela (parking)

Napomena: na konektoru gde je išao prekidač se mora malo prepraviti redosled. Beloj žici je potreban stalni +, ako ne želite nikakve budžotine https://www.traktor.rs/proizvod/prekidac-brisaca-p1470909-mtz/
@jjova Zaboravio sam da dodam trebaće vam ovaj alat za demontažu pinova

Čisto informativno pitanje

Poslednja izmena:
Радио је али није лежао у подножју из неког разлога, био је као и прекидач вентилатора умотан изолир траком па је штрчао ван. Заменио сам и прекидач вентилатора и ротационог светла. Овај за ротацију је престао да ради, унутра се нешто поломило. Сад су ту свуда прекидачи за светло али знам где је шта било тако да није проблем.
Неће ми требати тај алат јер ћу за сад оставити без те функције из разлога ако набасам на прекидач брисача да могу само да га заменим без икаквих преправки. А да наручим ... једино ако буде још нешто а овако плаћати скупље поштарину од прекидача нема смисла.

Nazad
Vrh