Elektro instalacija

Imam problem na rakovici 60 oko paljenja. Kontakt svetli. Dolazi stalna struja do brave paljenja i kad okrenem za grejac ili paljenje, stalna struja na bravi paljenja se izgubi. Kada direktno prespojim na alnaser traktor normalno pali. Verovatno je brava paljenja, ali da nije mozda u pitanju i kontakt brava?

U pitanju je neki spoj, Kreni od kontakt brave, pa osigurace, pa zatim pogledaj klemne, cesto puta bude oksidirana klemna.

Demontiraj bravu paljenja i probaj na direkt spajanjem kabla koji dolazi sa kontakt brave i spajanjem kabla brave paljenja koji vodi na automat da upalis.

Ako normalno pali kad ga direktno prespoji nije do klemni, proveri glavni osigurač on oksidira i gubi kontakt isti problem mi se zna desiti na 558 posle dužeg stajanja...

ako je ta brava nju treba lijepo okretat a ne pritiskat i okretat jer sa tim dolazi do prekida kontakta i trakotr prekida pri verglanju. i kao sto je kolega Toma rekao lako je njeno rasklapanje :)

Onaj tanji kabal sto ide sa plus kleme mi je dohvatao negde masu,i ja ga malo povucem da pogledam da nije proguljen,kad on se iscupao i sad ne znam gde je isao.U pitanju je 539.Majstor koji mi je radio instalaciju ne zna jel isao na bravu ili na alternator,a ne moze da dodje

Otvorio sam bravu, ocistio kontakte, ali i dalje ne reaguje prilikom paljenja. U praznom hodu instrument pokazuje da provodi, ali kada se poveze na stalnu struju prilikom pokusaja paljenja, stalna struja se prekine. Osigurac nije. Kupicu novu bravu paljenja i kontakt bravu pa cu videti gde je problem.

brava.jpg

Gledam na sajtu Jusela imaju dva tipa kontakt bravi, ne znam koja ide za R60?

fadip 312.00.00
fadip 316.00.00

prva je skuplja skoro duplo

Kleme su dobre, pritegnute, nisu oksidirale. Kad prespojim kljucem direkt na alnaser pali kao mina :osmeh:

Kada pritisneš bravu za palenje dali gubi stuju posle brave ili na kablu koji dolazi u bravu?

Na kablu koji dolazi. Pre okretaja brave ima struje na ulazu, kada bi zatim pokusao paljenje struja se izgubi.

Ja sam resio problem oko radija,prvo sam drndao + ali isto i onda sam ubacio jedan kabal od par kvadrata za masu i sad je sve OK. Mada me cudi kako je jesenas radio i zadnji far i rotacija u branju.

- - - - - - - - - -

Hvala kolegama na pomoci. :ppozdrav:

Nazad
Vrh