kinez
Član
u prodavnici kod nas mislim da 80e,kolko je kvalitetna i prakticna neznam a izgleda solidno
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja imam na 549 2010.god. i za sad nije bilo nikakvih problema.Inace,na tim tablama mi se ne svidja sto temperaturu pokazuje kazaljka koja ne pokazuje stepene nego samo boje(bela,zelena,crvena) i za pritisak ulja ima samo lampica.Jel ima neko na IMT traktoru instrument tablu(novi tip) i kako mu se sve to cini ,nadjem na internetu kod prodavca joca rapid u njegovom asortimanu ima(solidno izgleda) ,pa me interesuje cena i komentari u vezi iste
http://joca-rapid.com/brendovi/teleoptik/teleoptik-asortiman.html
Ali zasto mi crkavaju osiguraci i greju se kablovi otvarao sam bos bravu sve je ok kablove sam povezao isto dobro provereno, aZnaci relej samo tu ulogu ima da zastiti prekidac nista drugo ? Zasto se onda stavlja stalna struja na relej valjda i povecava napon..
stalna struja se stavlja zato da ti rele spaja nju na potrošač a ne ovu s prekidača, tako da prekidač uključuje slabiju struju potrebnu samo za uključenje elektromagneta na releju. kod traktora kojima je cijena prekidača/brave mala kao što je na imt-u se ne stavljaju jer cijena tri kvalitetna releja (jedan za dugo drugi za kratko a treči za kontakt) prelazi cijenu brave ali kad ti je cijena brave 100 ili više eura onda češ naravno staviti rele.
koji osigurači ti crkavaju i koje žice se griju? ako je to od dugog/kratkog svjetla možda si ti krivo spojio (ili je bilo krivo spojeno na ovim novim kablovima) pa uključuješ obadvije žarne niti odjednom (i za dugo i za kratko svjetlo) postoji mogučnost i da si kupio halogene sijalice od 80/100W (ili 90/100W) a ne standardnih 55/60W.
Nije i to je ok stezu dobrodali li su kontakti koji drze osigurac labavi ili se desi da neke nove kutije su meki kontakti i uvek prave jade i gube.