mladen87
Član
imam poblem na imt 577.. lampica od alternatora,kad upalim traktor i kad ga vozim nekih dva sata,pocinje da sija ali jako jako slabo i kad popalim svetla i rotaciju sve normalno radi!sta to moze biti?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa bolje da kažem da je skuplji pa kad nadje za manje para odmah će ga kupiti. N.A,šta je crklo na njemu? Obično žice pobrljave pa nemaju dobar kontakt u džekovima i onda trokira. Ili bakterija odradi svoje.... Ne bi trebalo da je nešto gore od toga. Daje neke znake života?Moze i za manje nekih 250-300din da se kupi unimer,ja sam imao takav pa mi je crk'o ali ne zalim posluzio je svrsi bez problema.
Nestigne alternator napuniti dovoljno,koliko potrošači potroše,ili je alternator slab-ima puno potrošača,ili je alternator neispravanimam poblem na imt 577.. lampica od alternatora,kad upalim traktor i kad ga vozim nekih dva sata,pocinje da sija ali jako jako slabo i kad popalim svetla i rotaciju sve normalno radi!sta to moze biti?
Diode su poluprovodnicki elementi ciji je glavni sastojak za provodjenje elektricne struje Silicijum (pre su pravljene od Germanijuma). NE POSTOJI slucaj "oslabila dioda" nego RADI ili NE RADI (kratak spoj ili nema provodljivosti). U slucaju da dioda ne radi (kratak spoj ili nema provodljivosti),to se manifestuje jacim svetlenjem kontrolne lampice za punjenje akumulatora. Kada lampica slabo svetli (tinja),najcesce je u pitanju regler alternatora (slucaj clana mladen87) i naravno proveriti kontakte na elektroinstalaciji za punjenje akumulatora (tu spada i zategnutost pogonskog remena alternatora).
alternator je standardni,ne znam tacno koliki je a potrosaca ima samo koliko je fabrika stavila!regler je promenjen i za sada nema problema a kad zavrsim oranje treba da montiram radne farove tako da ce verovatno i alternator morati veci da se stavlja!Nestigne alternator napuniti dovoljno,koliko potrošači potroše,ili je alternator slab-ima puno potrošača,ili je alternator neispravan
Koliko ja ampera alternator,i šta ima od potrošača što nije fabrički(radni farovi sa halogenim sijalicama,ventilator)?
Ajde ovde da postavim pitanje za vlasnike Ursusa C-360, a mozda je tako i kod C-355. Ako ste stavili alternator umesto diname, kako ste umetnuli sajlu za obrtomer. Alternator dodje malo siri, tj. ima veci precnik, pa kad stavim sajlu ona samo sto ne dodirne hladnjak alternatora, nisam ni pomisljao tako da vozim...
A sto se tice lampice, kod mene na rakovici kad je mali gas (cim upalim traktor) lampica svetli jako i tada alternator ne puni, kad pojacam gas ona pocne da tinja i tada puni. Alternator od zastave pocinje da puni na oko 500-600 o/min.
Merio visoki napon a nisam onaj "tockic" dobro okrenuo nesto sam zurio pa je opalilo srecom po njemu i sad daje znakove zivota kao meri nesto al' sto bi Bosanci rekli "Nidje veze".Pa bolje da kažem da je skuplji pa kad nadje za manje para odmah će ga kupiti. N.A,šta je crklo na njemu? Obično žice pobrljave pa nemaju dobar kontakt u džekovima i onda trokira. Ili bakterija odradi svoje.... Ne bi trebalo da je nešto gore od toga. Daje neke znake života?