Ako već moraš da ugrađuješ dodatni prekidač, ugradi i rele. Možda za trenutni far ne treba, ali nekad ćeš možda staviti bolji far pa nek je već sve pripremljeno za njega.
Izvini Dukej, ali neće nikad staviti "bolji far". Sva svetla idu ka LEDu. I da stavi kvalitetniji taj će da vuče struje kao ovaj što je stavio samo će da sija mnogo bolje... tako da relej da-ne. Moje mišljenje NE!
Jedino ako neko ima nostalgiju za tim starim sijalicama koje mnogo više greju (što im nije namena), a mnogo manje sijaju (što im jeste namena).
Sijalice sa užarenim vlaknom će ostati jedino kao što imamo ove od 200W što uzmeš da greješ piliće-prasiće.
Čak i u one retro stavljaju led trakicu koja imitira vlakno.
Ne mozes stopicu staviti kako treba, 0.75mm ako ne i manjeg precnika te je jos alu sa zastitom koja je kao plastelin. Rukom mozes pokidati kabal koliko je kvalitetan.
Ali kad se pogleda cijena Hella-e i ostalih proizvodjaca treba biti zadovoljan da izdrze dvije sezone.
Kod mene rade bez problema već nekih 5+ sezona. Sad, ima svakakvih i nisu svi isti, ali ja kad sam kupovao uzeo sam najeftinije u skladu sa navedenim karakteristkam. Evo sad, na temi baš sam dobio ideju da ih testiram koliko struje vuku da vidim koliko beže od navedene snage. (Obavestiću vas)
Ko što sam već napisao led sijalica koju sam poručio je poprilično blizu navedenih karakteristika, koliko trajna... videćemo.
Jedina moja zamerka oko LED farova što velika većina sija na 6500K. To postaje problem kada je magla ili u prašnjavim uslovima.
Ali ništa nerešivo i ništa što se jako brzo neće pojaviti po veomo povoljnim cenama.
Kao i kućne LED sijalice koje su do pre par godina sve sijale tom belom, hladnom svetlošću (sad razmišljam, ako se gledaju kelvini bela svetlost je toplija od zute
). Vrlo brzo su seijalice sa tom žućom tj. "toplijom" svetlošću postale jeftine kao i ove "hladne". To će biti slučaj i sa farovima.