Elektro instalacija

Staro napajanje daleko ispod te amperaze moze da pruzi.
Koliko staro? Ne od pentiuma 1? :) Veruj ti meni, bilo kakvo napajanje od oko 200 w je sigurno mnogo jače od ovog sa linka. Samo mu povežeš sve izlaze od 12V pošto ima podeljenu snagu.
Koliko mi je receno a u vecini slucajeva radi malo pa malo ne radi i tako stalno.
Il će da radi ili neće. Ne može malo da radi malo ne. Može samo da nema dovoljno snage kad se optereti pa da uspori ili stane. Mada kažem ti 250w napajanje garantovano može da ga vrti. Jel ti treba za prasići-jagnjići ili neku drugu namenu?

Staro napajanje daleko ispod te amperaze moze da pruzi. Koliko mi je receno a u vecini slucajeva radi malo pa malo ne radi i tako stalno.
Napanje od 200 wata daje već preko 10A na 12V izlazu https://www.lc-power.com/en/product/pc-power-supply-units/sfx-power-supply-units/lc200sfx-v321/ , većina ljudi radi jednu grešku i zbog toga im se događa ovo što si ti napisao. Naime bez obzira što ti netreba na 5V izlaz moraš spojiti neki potrošač a najpraktičnije je neku 5w sijalicu koja odmah služi za indikaciju da je upaljeno. Ovo se ne događa na svima ali večina posebno starijih napajanja trebaju jer na taj način dobivaju indikaciju za reguliranje napona.

Koliko sam se raspitivao ta "čoper" napajanja ne vole bas da rade na prazno jer cirkulisu i vracaju struju pa se desava zasicenje. Nisam nesto mnogo u toj struci pa bas do kraja nije mi jasno. Ta grana od 12V bi imala potrosnju al bi zato 5V grana bila zatvorena. Ova kineska za par dolara imaju samo taj jedan 12V izlaz i ne moram da se bakcem

Ako već nemaš napajanje bolje ti je to kinsko. Kažem čisto sumnjam da može 17 A da obezbedi mada i ne treba ti toliko. Prednosti su što je manje i lepše.

Sad sam baš testirao motor od brisača, piše na njemu 15W. Mada kad preračnam sa izmerenom amperažom ima 30 W. Obično budemanje nego što piše. Jbiga ovo je made in Yugoslava.
Pri normalnom radu vuče 2.5 A a kad ga zaustavim kombinirkama (jedva do duše) skoči na 6A. Sve jedno dal je na akomulatoru ili na napajanju od kompa. Dakle može napajanje bez problema. To za 5V je samo na novijim, a i lako se reši

Poslednja izmena:
Na kombajnu mi prednji desni zmigavac ne radi, provjerio sam unimerom napon i napon je oko 4-6v na sijalici. Da li neko zna gdje se gubi napon pa ne radi zmigavac.

Poslano sa mog SM-A415F koristeći Tapatalk

Pozicija kraj tog zmigavca mi ne radi od kukuruza jer je crkla sijalica i uzmem danas da izmerim napon kad i tu 6v. Moracu da proverim mernim instrumentom gde se gubi masa

Pozicija kraj tog zmigavca mi ne radi od kukuruza jer je crkla sijalica i uzmem danas da izmerim napon kad i tu 6v. Moracu da proverim mernim instrumentom gde se gubi masa
Ma šta će ti instrument. Odakle dobija masu? Očisti kontakte lepo šmrglom i to bi trebalo da bude to. Istrumentom proveri još jednom kakav napon daje izmedju pluseva oba grla i mase. Nege gde ti je pri ruci i siguran si da je dobra. Ako ti je komlikovano da skidaš nešto ako treba za kontakt mase možeš i da izvedeš žicu sa nekog najbližeg šrafa.

Lim na kojem se nalaze zmigavac i pozicija se drzi na 4 sarafa i na neku srecu sva cetri sarafa su popustila i tu se gubila masa.

Da li je neko skoro ugradjivao rikverc kameru na traktoru? Šta se pokazalo kao kvalitetno? Vidim po oglasima da ima i nekih wifi varijanti

Za masu provereno treba izvući posebnu žicu i vezati negde na šasiju. Tako će se rešiti problem sa zardjalim kontaktima na svetlima.

Da li se prekidač mase uzima po snazi akumulatora? Na jednom traktoru imam fabrički i traje 7 godina a kineska je, na ovom starijem nemam i dam električaru da ugradi i kažem mu da ne štedi i uzme kvalitetnu, on kupi neku za 800 din crkla posle 10 dana, onaj feder više ne vraća. Piše na njoj 100 a max i 1000 verovatno stratne struje a akumulator 180 ah. Napon na traktoru je 12 v. Gledao sam neku u radnji za 1300 din deluje dosta jače ali nikakve oznake nema. Gde ima tih kvalitetnijih i kakvu bi preporučili?

Nije bas pitanje al mozda neki elektronicar vidi pa odgovori.
Posle bauljanja sa kojekakvim lemilicama, sve sam pobacao redom jer svakoj nesto fali. Lidlovoj je falilo nedelju dana da napuni mesec dana trajanja. Ove sa direktnim kopcanjem su mi nezgodne jer vrucu nemas gde da je odlozis a isto tako kabel treba razvlaciti.
Sad sam nabavio neku masivniju, Ei elektromedicina Niš. Lemilica je sa bazom i bas onako socijalisticki kvalitetna al je i teska baza. Trafo zauzima 80% kucista. Meni je ideja da nalepim ispod nje jak magnet pa kad radim nesto dalje od tezge da ne moram da manevrisem njome nego samo "zalepim" je gde treba. Hoce li magnet smetati elektronici unutra?

Nazad
Vrh