MONTOYA
Član
Naravno, imam ampermetar na traktoru, nema razlike sa i bez sijalice
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To je ovakav alternator, ima dva kontakta L za sijalicu i + gde ide zica sa kontakt braze za pobudu, naravno i kontakt koji ide direktno na akumulatorSi probao da li oće da puni kad se skine sijalica
O kod mene gubila je gubila kontakt dok je nisam malo sredio. Takodje je bilo toliko prljava plastika da se na suncu nije ni videla. Tad sam i proveravao da li puni kad ne upali sijalicu.Pogotovo ova nova grla nisu za nista ono dole sto pritisce sredinu sijalice za plus odozdo se stalno obalavi pa moras vracati, to je prednost led svetala jer nema da gubi kontakt. Probaj naci negde u prodavnicama neku drugu signalnu lampicu pa mozda i led ili koja bolje ima reseno grlo. Ista situacija je i sa stop svetlima jeftinim koja imaju lose grlo dok one skuplje sa grlom koje ima plastiku ili sta vec vec su druga prica.
Da, imaš te LED za klasična sijlačna grla. Uzmi slabije, piše koliko su vati. Odprlike led sija 7X jače nego obična, vidi od koliko je sad pa izračunaj odprilike.Da li je iko stavljao led sijalice u lampe koje su za migavce i poziciju? Hteo bi zamenim sijalicu pozicije i stavim led, mozda bi malo jače sijale i bile skoro kao radni far. Sada dobro osvetljavaju, nemam primedbi na njihovo sijanje, ali bi sa led sijalicama dobio skoro kao radni far. Znači samo bi sijalice promenio, ostalo bi ostavio isto, ako to može. Grlo je obično za takve lampe, vidim na kp da postoje takve led sijalice.