Nasao sam zrtvu da mi lemi i kupio onaj kofercic buzira pa planiram bas na pasent i ako jos moze i preko deblji za bolju zastitu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jos jedan problem je agresivnost paste jer vremenom i ona krece da nagriza bakar. Krimp konektori i to ne stisnut samo da stegne provodnik vec i da se ubode u provodnik za bolji i fizicki jaci spoj.Problem kod lemljenja je krtost, kad se zalemi zica postaje nesavitljiva i vremenom se zbog vibracija i sitnih pokreta polomi. Samom lemnom spoju ne fali nista, zica pukne pored. Zbog toga se u autoindustriji koriste iskljucivo krimp konektori
Ja sam prošle nedelje ugradio dva zadnja radna LED svetla. Kablove sa led svetla sam spojio sa debljim provodnikom tako što sam ih prvo uvrnuo, uvrnuti spoj povijem uz provodnik a onda od stopice udsečem samo deo za stezanje i time upresujem uvrnuti spoj. Treba još samo malo kleštima popraviti oštre ivice od stopice koje su nastale odsecanjem. Na kraju stavim termo bužir.Koristim ova klesta, nema im zamerke. Samo u klasicne stopice ne bih lepo upresovao one tanke kablove. A male stopice ne znam ni de ima da se kupe ni kako spojiti obican kabal de mora veca stopica i sa ovim tankim kablom i manjom stopicom.
Evo ovako:Mislis kad upresujem 2 kabla da onaj deo stopicu-papucicu odsecem i bacim ? Ali onda mi buzir ostaje na kraju otvoren.
Mislim na veliku od brave za paljenje, 9.5mm. Standardne su 6.3mm.Nisam do sad nalazio manje stopice od ovih standardnih koje idu na sve kablove,farove...ili mislis na veliku kao za bravu paljenja ?
Lakse bi bilo hilzne da kupis u odgovarajucoj varijanti.Evo ovako: