Elektro instalacija

Ukoliko je vec topio osigurace okalio je i one limove u koje ubodes osigurac i nema dobar kontakt. Lek je jedino da se izvuce taj osigurac posebno u novo kucite.

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

Ja kupio u plavoj boji T4W i zamisli skroz slabo osvetljava nevidi se nista i nesto i ne daje plavu boju,nista se ne primecuje da je plavo,dzaba bacio novce jedino ih mogu upotrebit za poziciju napred u lampe.

Edit:Da li su te LED sijalice jace od ovih obicnih od 4W i da li ako su jace mozda daju i vecu tmperaturu pa ce se nesto mozda istopiti
Nemas bojazni da se greje. 2 takve sijalice kostaju 300 dinara i sijaju bas lepo. Rekao bi jace od klasicnih sijalica.

Ima povezano releje fabrički. Videću šta mi je najlakše uraditi. Jedan majstor mi savetovao da napred ako ima 4 radna svetla najjednostavnije rešenje je na dva ubaciti prekidač onaj potezni i tako isključim dva a dva koristim i ako mi na jedan pregori sijalica samo uključim drugi i teraj dalje. Sad sam dobio razne predloge i savete samo ne znam koji da uradim.
Ja sam nedavno radio komplet novu instalaciju na svome Vladimirecu, i ugradio kutiju s ubodnim osiguračima i releje...
Na dva radna fara pozadi, dolazi jedan relej, i jedan prekidač kojima se uključuju obadva istovremeno, ali sam ugradio u sama kućišta farova po jedan potezni prekidač, tako da mogu da rade obadva, ili samo po jedan, levi ili desni, kako mi već u datom momentu zatreba...
Evo slika:

12_03_16_1301.jpg

12_03_16_1302.jpg

20160905_071033_1.jpg

Nadam se da sam danas sredio radna svet kupio sam h3 led sijalice od 7w i kad sam promeuo onda sam video da je bilo ubačeno h3 od 55w tako da nije ni čudo što je topio osigurače jer je imao 220w na jedan osigurač a sad će biti 124w.

Pa šta smo svi mi sve vreme potencirali kroz odgovore a sve u nameri da ti pomognemo...
E baš mi je drago da si uspeo da se raspetljaš i otkloniš problem sa el. Instalacijom na tvome traktoru. ..:ppozdrav:

Danas mi lampica od diname prstade da svetli kad je traktor ugasen znaci uopste ne svetli,kad dam kontakt sija od pritiska ulja a ne svetli od diname,sto je najgore od svega pokusavao sam sam pronaci gde je eventualno prekid i prilikom preturanja po kablovima na jednom krene da svetli ali nikako da utvrdim gde je prekid.Radi se o onom kombinovanom satu i najgore od svega je to sto nemogu skontat odkud na kablu od lampice pritiska ulja ima struje a na ovom kablu sto vodi do lampice za dinamu nema a opet kad ispitivac spojim na plus i na to kablo onda ima.
Zanima me ovo sto povremeno zasvetli lampica a ja neznam od kud to potice,da li neko ima iskustva da mi pomogne sta sve od kablova da proverim da bi eventualno otklonio kvar da li a ovom pojavom ima veze kabal za masu gde se on nalazi,da li ovo desavanje ima veze mozda sa reglerom,nemam ideju gde jos i sta kontrolisati,Imal mozda kakve veze sve ovo i sa kontakt bravom?

Edit:Znaci kad dam kontakt ne svetli lampica diname,koji sve uzroci mogu biti?

Poslednja izmena:
Ma nista od toga jer sam komplet kuciste gde staje lampica odspojio i prikopcao na kabl od lampice pritiska ulja i normalno svetli,zbunjuje me to ato prilikom preturanja po kablovima najednom zasvetli te posle iz ko zna kog razloga ponovo se ugasi,

- - - - - - - - - -

Zar je moguce da niko nema strucan da pokusa da mi pomogne.Citam sad na nekom forumu od auta da kad ne svetli lampica kad dam kontakt da moze biti i do istrosenih cetkica e sad mene malo zbunjuje ovo povremeno paljenje i gasenje lampice koja sad uopste vise i ne svetli

Druže ne treba tu nikakva stručnost
žica koja je spojena sa lampicom vodi pravo na atelnator
kad je traktor ugašen a dat kontakt na bravi sijalica dobija plus iz sata a masu iz atelnatora
ako ne sija, znači jedno ti fali

Po mom misljenju taj plus sa sata sigurno imam ostaje mi problem sa masom iz alternatora,da li nedostatak mase moze biti zbog pokvarenog reglera odnosno mozda istrosenih cetkica?

Nazad
Vrh