Mislim da ti je brkin-sonta rekao sve , ako hoces pravu instalaciju kupis te zice , i od nekih traktora koji imaju dobre kutije osiguraca a ne ovo smece sto prodaju za imt i sastavis sam ili neko ti sastavi. Shema ti je univerzalna , kupis kontakt bravu i pogledaj na netu pdf sta se gdje kopca i normalno sve spojis preko osiguraca , imas i na netu kako se spaja automat zmigavaca, jedino smisli nacin da prednja svjetla i sirenu i ostalo spojis da mozes lako rastaviti kod opravki tipa zamjena lamele itd.
Kutiju osiguraca postavis tamo gdje ne moze da se zamasti a blizu je kontakt bravi, automatu zmigavaca itd.
Ja sam od ursusa koristio kutije osiguraca , on ima spojeve za one zabice , nabavio kvalitetne iz farnela i evo nekoliko godina ne mam problema , prije non stop problemi vecinom sa kutijom osiguraca zamasti se , neradi stalno nesto jer nema dobar spoj sa osiguracima ili se grije.
Takodje obavezno kablove do alnasera ubaci u neke buzire jer su oni najopasniji ako se prozuljaju , dolazi do pozara 100% , meni se to desilo ali sam ugasio , kabal je cak otopio celicnu cijev povrata goriva pa se i gorivo upalilo , nije imt , stavio sam od nekog traktora i prekidac mase sada za svaki slucaj.