Aha a kakva su ti sočiva na farovima i imaš li gumenu zaštitu na njima?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Moraces da izvadis po jednu sijalicu. To im je mana. Ako stavis jaci osigurac istopice ti podnozje osiguraca. Ja sam to resio tako sto sam osigurac za radne farove izvadio iz table sa osiguraca. Ugradio sam pojedinacne osigurace koji se montiraju na kabal. I sad se ne topi niti greje.Imam problem na maseju sa radnim svetlima kad rade jedno pola sata istopi osigurač šta može biti problem stavljao sam osigurače od 10 i 15 A. Ima 4 svetla napredi dve duple nazad nisam gledao ali mislim da su H3 sijalice.
Moraces da izvadis po jednu sijalicu. To im je mana. Ako stavis jaci osigurac istopice ti podnozje osiguraca. Ja sam to resio tako sto sam osigurac za radne farove izvadio iz table sa osiguraca. Ugradio sam pojedinacne osigurace koji se montiraju na kabal. I sad se ne topi niti greje.
Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока
Pa trebalo bi da ima i u Zrenjaninu u Modulu u Gimnazijskoj.A gde ima da se kupi držači osigurača koji se montiraju na kabal?
Previše (jakih) potrošača na jedan osigurač...
Razdvoj potrošače na bar još jedan osigurač...
Ni slučajno nemoj da stavljaš jači osigurač, jer ćeš doći u situaciju da ti istopi kućište osigurača...
Osigurače projektuješ po formuli:
P=UxI -> I=P/U -> (za prednje svetlo recimo) I=55w/12V -> I=4.5A
A osigurač mora da bude bar 2x jaci od maximalne struje...
Ako staviš jači osigurač, trebalo bi da prestane da se greje, ali nije u tome fora, već trebaš, kao što se kroz dosadašnje odgovore provlači, da resteretiš instalaciju...Pa po ovoj formuli 140w/12v=11.6A a ja sam stavljao osigurače od 10 i 15A a trebao sam od 25A. Sad ne znam dal bi time prestao da se greje osigurać?
Sad gledam u katalogu je predviđeno na to mesto od 25A. Jel možda se zbog toga greje jer je slab osigurač?