vojvođanin
Zaslužan član
Kolege ova diskusija o kvalitetu mesa vodi u
.Tema je Ekonomika u poslovanju.
![Off topipc :off_topic: :off_topic:](/styles/default/xenforo/smilies/poljoinfo/offtopic.gif)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ja nemam rasne ovce imam razne mesance i za moju kucu koljem samo sarene jagnjice , pogodi zastoDa je dobro hranjeno ne bi bilo tako, siguran sam
e zahvaljujem mnogo na savjetu!Mozda da probas da uzmes negde neku parcelicu jedno hektar za pocetak i nekako da isfinansiras setvu i ostalo, nasiliras jedno 5-6prikolica silaze ostalo oberes, sarovinu izbaliras da imas da menjas malo da ne jedu stalno seno, onda negde u blizini ako bi nasao nekoliko ari da posejes kostana sirka ili tako neku travu i svaki dan da im kosis po 2-3kolica ako vec nemas pasnjaka, po meni jedino tako ima smisla ostvariti tu tvoju zamisao sa sto manje direktnih velikih ulaganja, znaci po malo svaki dan da ulazes da bi postigao nesto, sigurnim koracima i da se sto pre resis kupovine sena mislim u redu to sa zakupom, mislio sam da kupujes kukuruz, seno da dajes pare za gotov proizvod, ako tako pocnes dicices ruke od ovaca neces ni 2godine sastaviti ali kad unapred osmislis sta ces i kako onda samo pici i zelim ti svu srecu i da imas ne 25 vec 50 komada u sto kracem periodu![]()
To je mac sa dve ostrice imas kultivatorske ili samohotke za 300-400e mozda malo jeftinije ili skuplje to i nije neka para e sad za par godina ti se smuci da trcis za njom kupis traktor kosacicu i sa ovom neznas kud ces ako je posle toga mozes prodati onda je super skrpi se sad za neku malu pa kad ojacas prodas kupis bolju i polako. Kad je covek uporan i tvrdoglav sve se moze.rajkane svaka cast na savjetu! da mi je sad bar kosacica. da bar kosenje ne placam.
Hvala druze! Ima jedna prilicno velika njva odmah uz moju zemlju. zapustena. Skoro ima h velicine. pa sam mislio pitati vlasnika da mi da dzabe,a ja da sredim to. pa da tu pustam ovce na ispasu.jeste da je sve podivljalo, tj nema dobre trave. ali sredio bih to vremenom.Prijatelju ako ima paše u okolini štap u ruke pa čuvaj. Nema jeftinije hrane od paše. Skupljaj za zimu sve što možes seno slamu kukuruzovinu. Ako ima neka šećerana nabavi rezance traži po mlinovima otpad. Snalazi se. Kad dođeš na neku cifru od 50 do 100 kom kazaće ti se samo. Drži se te travničke pramenke par godina. To je veoma žilava i skromna ovca. Kad uđeš u štos za dve tri god onda ćeš i sam znati šta i kako. Ja ovce puštam na pašu kad god je moguće. Ako imaš u okolini nekih utrina i nasipa i slično. Jeste mali broj al polako. Ovca je najskromnija u pogledu ishrane od svih domaćih životinja. Srećno!