Ekonomika poslovanja u ovčarstvu i kozarstvu

neznam petrovo ali ipak ja nisam primetio da rasa utice sto kodnas ima sve od uvoznih i dosta domacih sem cigaje(jer je u mom kraju nema)i sve sam ih jeo,mlado jagnje kad je dobro odhranjeno nema razlike,razlika ima u kolicini mesa,to su moji utisci

. Plodnost ovaca i prirast jaganjaca su osnovna dva uslova kod čobanisanja.
U zemljama sa razvijenim ovcarstvom vazi zlatno pravilo da sto je veci prirast to je proizvodnja konzumnih jagnjadi jeftinija.
Jagnje sa tri-cetiri meseca starosti nije ni malo naivan potrosac hrane.

Petrovo kako mozes da stojis iza svojih reci kad si i sam nekoliko puta pomenuo da su na tvom podrucju mesnate rase IDF, Sarole, Texel, Safolk misaona imenica jedino za sad sto ima "nekog" Wirtemberga, ako se dobro secam tvojih reci na forumu, gde si onda jeo meso od ovih rasa kad mozes da tvrdis da su te tvoje Vlasicke ukusnije i da im nema ravne jagnjetine po ukusu, da im ove gore nabrojane nisu ni naneti?

entuzijasta ja stojim da je dobro sa njima ukrstati i da su neprednije poprilicno w koji mi se svidja ali opet tesko doci do ciste krvi ali ponavljam ako neko nije dobro procito ima i danas dan stari ljudi znalaca tako reci koji su probali jednom te plemenite rase i zbog toga sto su lojave i iskreno kad jedes nemas miris na jagnjetinu e zbog toga oni ne kupuju nista sem pramenke jer je meso kvalitetnije ali naravno ima ga manje
jeo sam meso jeo ima toga jeo sam nebirini se ali da li si ti jeo pramenku pravu da ja tebe priupitam

Pa prošle god se vodila rasprava natistu temu. Čak je bilo govora da ko god misli da je u pravu dođe sa svojom robom i da se izvrši degustacija uz zabavu i druženje. Ako ste zainteresovani predložite mesto i datum. Pa da se na licu mesta uverimo.

Pozgrav drugari. Jagnje i jagnje nije isto bar sto se tice ukusa mesa, Vi koji to osporavate sigurno niste jeli pecenje iz doline Jablanice ispred Mostara ili na ulazu u Doboj iz pravca Matuzica ako se dobro secam i da vise ne nabrajam. TO je i ukus i miris a ovi nasi ravnicarski ili uvozne rase je u odnosu na ono kao kada bi mi neko stavio slame da jedem. Probajte pa onda pravite razliku.

kolega sibili kumujem mostarcu i ja rekoh da rasa neutice nego ishrana bas iz tih razloga jer sam ga jeo i tamo,stojim iza toga da rasa vecina neodredjuje ukus nego ishrana, no dosta o tome jer je tema ekonomike,kolega rambo u temi koju ste izbacili na slici opis rase sarole su moja grla muzjak sarole a zenka teksel interesantno i fini opisi razlicitih rasa,hvala

Razlike ima u količini. Evo da sad i ja kazem nema boljeg i ukusnijeg jagnjeta od meleza šarolea. Ko ne veruje nek proba.

Ljudi imam jedno pitanje za sve ovcare i kozare, sta je sa clanom Brundalo ne vidim njegove postove u zadnje vreme mada ne pratim bas redovno situaciju u stocarskom delu foruma ali posle onoliko njegovih korisnih postova s pocetka foruma jednostavno se primecuje da fali njegovo prisustvo. pozdrav he he sto bi on reka

Klaosam ove godine jegnjad ciji je jedan roditelj bio mesanac Ildefranc sa vitembergom , jagnje bez loja nije ........ sve je stvar ukusa , zaklao sam i ovna

Oživite malo temu. Sad kad je zima i nema posla. Par pitanja. Imate li ideja kako i sa kojim rasama uložiti što manje novca i rada a ostvariti veću zaradu.

Nazad
Vrh