majilovac je napisao(la):lepa diskusija,prvo tovna rasa w hmmmm...koliko ja znam w je cenjen u srbiji kao tovna rasa,nemackoj neznam ali znam da je krupna rasa a tovna ne,miladinovi je upravu 2 e pa biraj na pijaci,jagnje od 18 do 25 kg je jagje od 18 do 25 nebitno koja rasa,mlado jagnje u tovnoj rasi 18 do 25 kg ima vise mesa nego bilo koja druga rasa,minimalno loja,domace rase od 18 do 25 kg zive vage zaklano ocisceno otpada minimalno 60% pa ga ispeces ostaje 5 do 10 kg mesa dok kod tone rase dobijas 20 do 30% vise mesa,tu je razlika,ukus mesa?po meni bolje tovna rasa manje loja a to da meso nije isto to se neslazem,ko neveruje meni izvolite na probu,cudni smo mi ljudi nalazimo mane u tovnoj rasi,nazalost za klanje cena ista pa neka neko neko proba teksela,sarole idt.cistu tovnu rasu pa da otvorimo diskusiju
Potpisujem ovaj tekst,a i ovaj gore od entuzijaste;
bitno je da je jagnje debelo,da nije mrsavo ili kako to kod mene ljudi kazu: "pusto", kod kojekakvih oplemenjenih pramenki i slovenki uvijek izgleda mrsavije,jer nemaju butove i sira ledja,ja sam medju svoje ovce pustio onog ovna:Sarole x IDF i jagnjad je potpunom drugacija nego prije, vec imam kupce za sve sto ce biti za klanje,jer jagnjad je sva lijepa,okrugla i nema veze da li je 25 ili 35 kg,bilo da ide za svadbu ili da ide u Dalmaciju,jer ko kaze da ne valja za razanj i ono od 35 kg,a i ko kaze da od tovnih rasa jagnje od 25 kg nije za ovo i ono,ma treba imati pravu robu i tek onda se moze drzati cijena,drugo nista ne moze da pomogne...