markokg1982
Član
Bas iz ovog razloga je korisno pisati na izjavi da recimo clan ustupa svoje parcele nosiocu gazdinstva od 1.1.2023Mislim da se to sad menja. Nsce vise vaziti pravilo 30og septembra.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Bas iz ovog razloga je korisno pisati na izjavi da recimo clan ustupa svoje parcele nosiocu gazdinstva od 1.1.2023Mislim da se to sad menja. Nsce vise vaziti pravilo 30og septembra.
Biće u mogućnosti da doda poljoprivredno gazdinstvo čim bude omogućena opcija Registracija novog gazdinstva (Radi se intezivno na tome >Sledeća nedelja pre javnog poziva ili posle {Više faktora utiče na otključavanje svih opcija}<).Drugo pitanje:
Otac je nosilac gazdinstva. Sin je clan gazdistva.
Sin je otisao u trezor pre 15ak dana, i napravio izmenu da je sada on nosilac gazdinstva a njegov otac da bude clan tog istog gazdinstva. Doneo je potvrdu gde to i potvrdjuje.
Parametre u telefonu imaju obojica tj dva clana, dva telefona, dve aplikacije.
Kod oca koji vise nije nosilac, sve je u eagraru kako treba tj lepo se loguje, pise da ipak jeste nosilac, stoji njegov sin kao clan. A kada se njegov sin loguje na eagrar, gore desno pise njegovo ime ali ne pise njegov broj gazdinstva i nema nikakvih opcija da se bilo sta uradi.
Kako to da se resi da se izbegne neki potencijalni problem?
Dobio sam info da ce od sutra ujutru biti omogucene sve promene nosioca (u slucaju smrti, zamene kao u ovom slucaju itd. Ne znam kako ce to da izgleda, ali se nadam da ce biti jednostsavno, bez da se unosi ponovo clan (otac) i upusuju sve njegove parcele..
Pozdrav
Diplomatski . Bez odgovora.Izvinjavam se radim oko eAgrar-eRPG pa ne stižem da odgovaram (Da ne zaboravim da kažem da imam i privatne poruke).
Заšto Petar ne odgovori na ovo ?
Dobićete subvencije što nebiste dobili Izvinjavam se što nisam dao odgovor na vaša pitanja baš u tom trenutkuJel sad novu parcelu ako dodam oce biti i za nju subvencija ove godine ili tek nagodinu?
– Уколико приликом регистрације на еРПГ уочите неслагање потребно је да сами унесете стваран и тачан број животиња у домаћинству. Појашњење – имате опцију да видите ваш ХИД број. И примера ради стоји да имате три краве, а ви имате десет. Имате опцију за ручно уношење тачног броја. Уколико приликом регистрације вашег домаћинства нема ХИД броја, у том случају је потребно да проверите стање у Ветеринарској станици.Шта ако немам тачан број животиња у еРПГу?
– Није проблем и све парцеле можете додати у еРПГ. Постоје четири опције да додате парцеле и бирате ону опцију која одговара вашем стању ствари:Шта да радим ако приликом регистрације на еРПГ нема и не видим своје парцеле:
И треће питање актуелно јер од понедељка крећу субвенције а међу њима и за млеко:
Ова опција ће бити могућа од понедељка.Када ће бити доступна опција издавања Извода преко платформе еАграр?
Поред регистрације на еРПГ и обнове статуса газдинства, потребно је и пријавити се на јавни позив за све жељене субвенције.Да ли се аутоматски пријављује за субвенције по хектару када се обнови газдинство?
Да, пријава за субвенције, као и регистрација на еРПГ, ће бити могућа и путем мобилног телефона.Да ли ће пријава за субвенције моћи преко мобилног телефона
Регистрација на систем еАграр је обавезна уколико желите да се пријавите и остварите право на субвенције.Да ли је еАграр неопходан услов за субвенције
Уколико нисте уносили значајне измене верификације буде брзо готова. У случају већих измена трудимо се да то процес буде готов у најкраћем могућем року, али то зависи од врсте података које треба проверити (парцеле, ХИД…)Колико траје верификације података у еРПГу
Наравно, све парцеле можете додати у еРПГ.Да ли предузетник може да унесе у свом газдинству земљиште у свом власниству
Према последњим доступним подацима Управе за трезор у Србији је на физичка лица регистровано укупно 446.080 пољопривредних газдинстава. До сада је свој електронски број што је грубо речено дигитална лична карта пољопривредника, а што је и први корак ка еАграру, узело преко 240.000 домаћина. Е-Аграр биће и провера колико заиста има домаћинстава у Србији, а субвенције ће добијати пољопривредници који се овим послом и заиста баве и нису само газдинства на папиру. Тоће бити у Октобру и трајаће до Децембра (01.10.2023 - 15.12.2023).Право стање ствари
Pročitajte gore moj tekst uglavnom od Ponedeljka će sve biti omogućeno (Biće mogućnost da se doda parcela i da se kaže da je vlasnik preminuo).Pitanje za Petra Petrovića.
Parcela u vlasništvu na člana gazdinstva koji je nedavno preminuo,sada se ne pojavljuje na gazdinstvu ,da li je moguće tu parcelu ubaciti ako još nije prošla ostavinska rasprava?
Ma ok ne smatram da ste duzni odmah da odgovorite, samo sam ponovo pisao u slucaju da ste zbog broja poruka preskocili u citanju nekih postova.. hvala i svako dobroDobićete subvencije što nebiste dobili Izvinjavam se što nisam dao odgovor na vaša pitanja baš u tom trenutku