Da, tako je i najbolje.
Kada provere biće i to dodato. Tako sam se i ja ''igrao'' sa sedištem gazdinstva tj dodao sam Subotica u polje opština/grad dok još to nije bilo obavezno pa kad sam video da moram to dokazati očitanom l.k. pokajao sam se što sam izigravao pametnjakovića. A šiznuo sam kad sam slikao i okačio prilog a ono obaveštenje i dalje ostalo. Kasnije sam video da piše da će biti provereno od strane registratora. Eno sad je to rešeno.
Razmišljam o ovoj mojoj situaciji sa tom njivom, i preminulom vlasnicom....
Da li su zemlju nasledile sa ovim, da kažemo uslovom? Jesu.
Ko je pristao na taj uslov? Prethodni vlasnik.
Da li zakupoprimac ispunjava obaveze iz ugovora? Ispunjava.
Čemu onda poništavanje važećeg ugovora?
Šta bi se desilo da sam obnovio gazdinstvo a da vlasnik sutra dan premine? Da li bi onda morao poništiti obnovu?
Kao zakupoprimcu kakvu sigurnost imam ako mi ugovor pobije npr neodlučnost zakupodavca? Ne mora biti smrt u pitanju. Dovoljno je da kaže, e Janko Janković mi daje bolju ponudu i hoću da poništim ugovor.... Ili npr predugo mi je 10 godina zakupa ipak bih na 1. A to mi saopšti nakon nađubrene parcele stajnjakom....
Sa druge strane, zakupodavacu je taj isti ugovor sigurnost da će biti isplaćen za narednih XX godina za XX iznos.
Zašto se pri kupoprodaji navodi da li je zemlja pod hipotekom ili nekim drugim teretom tj u nečijem gazdinstvu, ako je taj ugovor tako lako zamenljiv?
Znam, otišao sam u OFF i evo obećajem, biću dobar neću više.