E-Agrar

Ja bi takve koji neće da izbrišu odma u pasivni status bez pardona , pa da vidiš da bi svi takvi izbrasali odmah taj dan kad su prodali ili izgubili vlasništvo na zemlju.

Idi kod advokata, neka mu pošalje opomenu.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Kakvu opomenu ako je on u pasivnom statusu i zemlja. je u pasivnom statusu i on tu ne moze nista da radi

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

To je glupo skroz. Ja sam imao slican problem ali na srecu naslednik gazdinstva od pokojnika je normalna zena pa je otvorila gazdinstvo i kao naslednik preuzela da ona bude vlasnik. Posle toga je izbacila parcele. A imao sam situacije gde nisam uspeo uraditi ali je mala kolicina zemlje u pitanju bila i nisam imao vremena da se cimam oko toga.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kada gazdinstvo ode u pasivu, sve parcele na gazdinstu idu u pasivu nebitno dali je zakup ili vlasništvo i nemogu se više koristiti prebacivanjem u drugo gazdinstvo sve dok pasivno gazdinstvo ne reši svoj problem.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Kada gazdinstvo ode u pasivu, sve parcele na gazdinstu idu u pasivu i nemogu se više koristiti prebacivanjem u drugo gazdinstvo sve dok pasivno gazdinstvo ne reši svoj problem.

Tako je. Ovaj covek sto je moj drugar uzeo zemlju u arendu nije neki kredit zavrsio do kraja. Ne bavi se vise zemljoradnjom, i nece to ni da vraca, ovaj je u pat poziciji ne moze nista osim da plati umesto njega pa da trazi zahtev da izadje iz pasive. Naravno nema nista od toga.

@foodmood
Ima logike. Međutim, gubi se ta logika ako je dužniku oduzeta parcela zbog duga (zbog kog je i otišao u pasivan status). Zar ne?

@pexkap
OK je ako je parcela i dalje pod dugom, ali ako je oduzeta zbog duga pa PRODATA, morala bi biti oslobođena.

Poslednja izmena:
A da li oduzeta parcela prilikom prevodjenja mora da se trazi dozvola od komsije? Da li je neko imao taj slucaj?

Kada gazdinstvo ode u pasivu, sve parcele na gazdinstu idu u pasivu nebitno dali je zakup ili vlasništvo i nemogu se više koristiti prebacivanjem u drugo gazdinstvo sve dok pasivno gazdinstvo ne reši svoj problem.

a kako kad je gazdinstvo u pasivi a ni jedna parcela u tom gazdinstvu nije bila prijavljena. Nosilac tog gazdinstva je i vlasnik te zemlje, jel mogu te parcele da se prijave u drugo gazdinstvo?

Mogu ukoliko u momentu kada je gazdinstvo uslo u pasivu nije bilo prijavljeno u eagraru..
Sve parcele koje su u eagraru da li su u vlasnistvu, zakupu, ostaju zakljucane dokle god ne izadje gazdinstvo iz pasive , bez obzira da li ugovor istekne ili se proda svoja zemlja..
Glupo jeste za neke stvari ali je tako..

@foodmood
Ima logike. Međutim, gubi se ta logika ako je dužniku oduzeta parcela zbog duga (zbog kog je i otišao u pasivan status). Zar ne?

@pexkap
OK je ako je parcela i dalje pod dugom, ali ako je oduzeta zbog duga pa PRODATA, morala bi biti oslobođena.
Nije prodata, sve je kod tog coveka u rpg i sve je blokirano. Drugar radi svu zemlju u arendu ali nema subvencije. Probali proletos da sredimo nema nista od toga.

Zašto kolege sa refakcije ne odgovaraju na mail, zahtev za ponovnu uplatu refakcije koja je vraćena od strane banke još u martu, niko ne odgovara.
Pitanje za Srdjan01.

Nazad
Vrh