E-Agrar

Trebalo bi mi registrovati novo gazdinstvo na ženu.kada bi bilo najbolje to uraditi?u ovoj ili narednoj godini

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Trebalo bi mi registrovati novo gazdinstvo na ženu.kada bi bilo najbolje to uraditi?u ovoj ili narednoj godini

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока
Pokrenite sada otvaranje novog gazdinstva

Pošto odobravanje novog gazdinstva nekada zna da potraje.

Šta je sve potrebno da se otvori jedno gazdinstvo preko platforme eRPG u okviru softverskog rešenja eAgrar

1. Lična karta (Očitana ako je sa čipom) (Skenirana sa obe strane ako je bez čipa)
  2. Ugovor sa bankom za otvoren namenski račun
  3. Izvod iz Katastra (Ako nije upisan JMBG vlasnika odnosno nosioca ili zakupca)
  4. Rešenje o komasaciji (Ako je to osnov korišćenja)
  5. Ugovor o zakupu i davanju na korišćenje

Ako se upisuje član gazdinstva

1. Lična karta (Očitana ako je sa čipom) (Skenirana sa obe strane ako je bez čipa)
  2. Izjava člana da je član (Izjava)
  3. Izjavu da je saglasan da zemljišni fond unosi u gazdinstvo (Izjava)
  4. Ugovor o zakupu i davanju na korišćenje
  5. Izvod iz Katastra (Ako nije upisan JMBG vlasnika člana odnosno zakupodavca)

Ako gazdinstvo koje je bilo na mami,a koje sam ja prebacio na sebe,ona je ostala član,parcele koje su upisane za koje je ona pravila ugovor na svoje ime moram ja ponovo da pravim na svoje ime ili može da ostane tako?
Dodajte parcelu člana, pa izaberete vašu majku (Ako još uvek važi ugovor dadajte taj, ako ne važi, neka majka ponovo napravi ugovor sa vlasnikom pa onda dodajte taj).

Dodajte parcelu člana, pa izaberete vašu majku (Ako još uvek važi ugovor dadajte taj, ako ne važi, neka majka ponovo napravi ugovor sa vlasnikom pa onda dodajte taj).
Važe ugovori do 2033,samo što na njima u pregled parcela piše njeno ime pa -zakup,ustupanje,a parcela koja je na njeno ime piše vlasništvo,ona je bila nosilac,ja član,sada smo zamenuli mesta nosilac PG-član PG.Da li tu njenu parcelu što je upisana kao vlasništvo moram da brišem,pa da ponovo dodajem kao parcelu člana? I ove što još važe ugovori da li da brišem,pa da pravim novi ugovor na svoje ime,pa ubacim?

pogresio sifru za kvaliifikovan elektronski sertifikat,i sad pise jour smard card is blocked,sta raditi?

:nono:

Izjava člana ne treba da se overava.​
Ja hocu da promenim nosioca gazdinstva, tj. sa oca na mene zbog registracije traktora na dva svedoka. Racun sam otvorio, vidim da mi trebaju jos dve izjave, pretpotstavljam da isto ne moraju da se overavaju kod notara, moje pitanje je kako te izjave treba da izgledaju? kucano i potpisano, ili moze slobodnom rukom na papiru, da li treba da se stavi i broj licne karte itd.. i koliko vremena treba da se zavrsi proces nakon podnosenja zahteva online? da li je bolje ako se ode u poljoprivrednu sluzbu, zuri mi se da kazem jer moze da se registruje na dva svedoka do kraja godine..

Ja hocu da promenim nosioca gazdinstva, tj. sa oca na mene zbog registracije traktora na dva svedoka. Racun sam otvorio, vidim da mi trebaju jos dve izjave, pretpotstavljam da isto ne moraju da se overavaju kod notara, moje pitanje je kako te izjave treba da izgledaju? kucano i potpisano, ili moze slobodnom rukom na papiru, da li treba da se stavi i broj licne karte itd.. i koliko vremena treba da se zavrsi proces nakon podnosenja zahteva online? da li je bolje ako se ode u poljoprivrednu sluzbu, zuri mi se da kazem jer moze da se registruje na dva svedoka do kraja godine..

Kliknite na izjave i videćete kako izgledaju (Bitno je da ih odštampate, stavite svojeručni potpis i sve popunite. Kada ste to odradili skenirate ili fotografišete taj papir i dalje stavite prilog).

Ovo možete da odradite i u PSS.

pogresio sifru za kvaliifikovan elektronski sertifikat,i sad pise jour smard card is blocked,sta raditi?
Kada pogrešite 3x PIN čip na ličnoj se blokira.

Jedino rešenje je da odete u MUP da vam deblokiraju čip (Tačnije elektronski sertifikat).

Šta raditi u slučaju blokade PIN-a?
Kad je PIN za ličnu kartu blokiran, potrebno je podneti zahtev za deblokadom PIN-a lične karte u nadležnoj policijskoj stanici.

Gde podneti zahtev za deblokadom PIN-a?
Zahtev za deblokadom PIN-a se podnosi u policijskoj stanici.

Da li mogu da promenim svoj PIN?
Ukoliko nije blokiran PIN se može promeniti u aplikaciji Čelik, tab Lična karta/Promeni PIN.

Popunite ovaj obrazac i ponesitega u MUP

Zahtev-deblokada-page-0001.jpg

Evo i u .pdf formatu http://crl.mup.gov.rs/Zahtev_deblokada.pdf

Poslednja izmena:

Kliknite na izjave i videćete kako izgledaju (Bitno je da ih odštampate, stavite svojeručni potpis i sve popunite. Kada ste to odradili skenirate ili fotografišete taj papir i dalje stavite prilog).

Da li u izjavi novog nosioca da prihvata a to bude, moraju da su upisu sve parcele?

Važe ugovori do 2033,samo što na njima u pregled parcela piše njeno ime pa -zakup,ustupanje,a parcela koja je na njeno ime piše vlasništvo,ona je bila nosilac,ja član,sada smo zamenuli mesta nosilac PG-član PG.Da li tu njenu parcelu što je upisana kao vlasništvo moram da brišem,pa da ponovo dodajem kao parcelu člana? I ove što još važe ugovori da li da brišem,pa da pravim novi ugovor na svoje ime,pa ubacim?
🔸Što se tiče parcela u vlasništvu možete da dodate kao parcele člana pa izaberete majčino ime pa zatim u Katastru i onda popunite podatke o parceli

Kada to odradite pisaće majčino ime pa ta parcela (Vlasništvo).

🔸Što se tiče parcela u zakupu tu sada ima jedan mali problem (Čim se parcela obriše i ponovo se doda ide ponovo na verifikaciju ali sada to ide brzo).

🔸Što se tiče parcela u vlasništvu možete da dodate kao parcele člana pa izaberete majčino ime pa zatim u Katastru i onda popunite podatke o parceli

Kada to odradite pisaće majčino ime pa ta parcela (Vlasništvo).

🔸Što se tiče parcela u zakupu tu sada ima jedan mali problem (Čim se parcela obriše i ponovo se doda ide ponovo na verifikaciju ali sada to ide brzo)
Što se tiče parcela u majčinom vlasništvu tako i piše njeno ime pa-vlasništvo(kao kad je bila nosilac PG),a ništa nisam dirao,a što se tiče parcela u zakupu da li moram da brišem i pravim novi ugovor na moje ime ili da ostavim ovako? Sada piše majčino ime-zakup,ustupanje na korišćenje.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh