E-Agrar

@dusanboss Ma da samo kasnije legne. Kad se odrekneš, legne za sat-dva, ovako čekaš još 8 do 10 dana.

Jesi li probao ovaj +381116964400
Radnim danima...

Poslednja izmena:
A sta se desava sa izmenom setvene strukture? Koliko sam razumeo, kad se podnese zahtev, i prihvate ga, ne može više da se menja setvena struktura. Ovo mi je malo glupo, jer mozda neko jos nije odlučio sta ce sejati, a dešava se i da može biti presevanja.

Ja bi ovde napravio jedu anketu a tice se drugog dela subvencija koje treba pravdati racunima.
Ako bi kojim slucajem "pojeo vuk magare" od strane rezima i ostalo samo na ovih 18k da li bi ste skupili muda i izasli da branite ovo ili bi bili zadovoljni i sa ovih 18k!
Vidim da niko nije ni reagovao na tvoj post, a nadam se da razumes odgovor koji stoji iza. Pa iskreno da ti kazem da u nasoj opstini od 10 sela ne bi se sakupilo ni 10 traktora za izlazak na puteve cak i po ceni da im oduzmu i ovih 18 k a ne da bi ostvarili jos onih povratnih za seme.
Drustvo je slomljeno totalno, strah je veci od svega a muda ko kod mokrog petla!

A sta se desava sa izmenom setvene strukture? Koliko sam razumeo, kad se podnese zahtev, i prihvate ga, ne može više da se menja setvena struktura. Ovo mi je malo glupo, jer mozda neko jos nije odlučio sta ce sejati, a dešava se i da može biti presevanja.
Izmena setvene strukture u vašem eRPG možete da menjate slobodno (Dužni ste da prijavite registru 30 dana ako imate neku promenu).

Što se tiče ePodsticaja onda ste dužni i tamo da izmenite zahtev (Ako ste aplicirali za subvencije a jeste sigurno) ali pod uslovom da je zahtev još uvek Primljen ili U radu (Ako je Prihvaćen ili Poslat na isplatu to je to sa menjanjem zahteva).

Ocigledno je juce bio sistem van funkcije i zbog toga nisam mogao da pristupim sanducetu. Jutros je sve bilo normalno.

Saznala sam cije je gazdinstvo. Iz call centra su se javili nakon deset minuta, izdiktirala BPG i parcele tek nakon toga su mi rekli ime i prezime nosioca koji ih je ubacio. Ispostavilo se da je komšija vlasnika, znao je njegove parcele i ako prodje-prodje prijavio, vrv jos prosle godine kada overen ugovor nije trebao.
Pozvan je, rekao da ce skinuti.
* Na e-agraru postoji pretraga gazdistva, ukuca se broj, ali ne izlazi ime i prezime vlasnika samo da li je aktivno ili ne. probala sam prvo to.
Zbog takvih majmuna sada mora da se overava

Е колико је тако земље пријављено, ишли су у катастар и онда им дају матични бр и бр лк. Само морао си имати некога у катастру да ти да те податке.

Vidim da niko nije ni reagovao na tvoj post, a nadam se da razumes odgovor koji stoji iza. Pa iskreno da ti kazem da u nasoj opstini od 10 sela ne bi se sakupilo ni 10 traktora za izlazak na puteve cak i po ceni da im oduzmu i ovih 18 k a ne da bi ostvarili jos onih povratnih za seme.
Drustvo je slomljeno totalno, strah je veci od svega a muda ko kod mokrog petla!
Ljudi su u zabludi ako misle da je ovo tek tako doslo i da se neko smilovao pa dao, a jos u vecoj zabludi da ce se odrzati bez daljeg pritiska i insistiranja na dalju implementaciji. Ma koji strah, od cega brate? Ljudi su postali zli i sebicni.
Evo postavicu br. racuna da vidimo dal su ljudi spremni da doniraju, da se odreknu makar i soma dinara od necega za sta nisu apsolutno zasluzni, za nekoga ko ima svakodnevne troskove za dobrobit svih.

Izmena setvene strukture u vašem eRPG možete da menjate slobodno (Dužni ste da prijavite registru 30 dana ako imate neku promenu).

Što se tiče ePodsticaja onda ste dužni i tamo da izmenite zahtev (Ako ste aplicirali za subvencije a jeste sigurno) ali pod uslovom da je zahtev još uvek Primljen ili U radu (Ako je Prihvaćen ili Poslat na isplatu to je to sa menjanjem zahteva).
Nisam aplicirao iz tog razloga, jer mnogo toga se može promeniti do setve...

Mozda ja slabo kontam,ali posejes na njive i ako nikne sve kako si planirao i zaveo u eagrar ok ako moras da presejavas pa stavis nesto drugo,kad nikne i kad vidis da nemoras opet to zavedes u eagrar nemas problema,samo nebi bili realno da si morao sve parcele presejavati. Najbitnije je da kad nikne da se poklapa stanje u eagraru i na terenu a ako ima odstupanja u zahtevu za subvencije nece biti problem

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Zvao sam i E agrar i saznao zasto mi je predmet u radu. 2 parcele 391/1 i 392/2 nisu vidne kad se tako kucaju u e katastru,nego treba da se kuca 391 i onda odmah izadju te 2 parcele. Ja sam to objasnio opetateru i on mi je rekao da slikam tu situaciju i da im posaljem na mail. Evo vec 3 dana niko nista ne javlja,niti ce javiti. A za te parcele sam normalno dobio subvencije prosle godine.

Srdjane da li si siguran u ovo da se ne moze menjati setvena posle dobijanja subvencija?

Srdjane da li si siguran u ovo da se ne moze menjati setvena posle dobijanja subvencija?

@zektor Nađite moj komentar gde sam ja napisao da u eRPG ne može da se menja setvena struktura (Biljna kultura) (Kada ima neka promena čak ste dužni da u roku od 30 dana ako je nastala neka promena da prijavite registru) ?

Ja sam samo napisao da u ePodsticaji ne može da se menja zahtev ako je status Prihvaćen ili Poslat na isplatu sa tom promenjenom biljnom kulturom (Može a ne mora, samo je poželjno da se zahtev podudara sa stanjem na eRPG barem dok traje Javni poziv pod pretpostavkom da ste podneli zahtev za "Osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji" pa se eto kojim slučajem desilo da morate da presevate neku drugu biljnu kulturu).

Opet da kažem ako je nastala neka promena što se tiče biljne kulture možete da menjete do kraja godine i onda opet sledeće godine možete da menjate (Samo je obavezno da se prijavi registru ako je nastala neka promena).

Napomena: eAgraru je bitno da je ono što je navedeno u eRPG da bude stvarno i na terenu (U protivnom dobijate opomenu tri puta da izvršite promenu i ako ni pored toga ne promenite idete sigurno u pasivni status). Mislim da sam bio dovoljno jasan :haha::bravo:

Poslednja izmena:
Srđane imam problem sa računima za naftu. Naftu sm kupovao na Nis-u 24.02 i 25.02 do danas se nisu pojavili na e-agraru. Kontaktirao sam i nis gde su mi odgovorili da nije do nih problem, proveravao sam i u poreskoj upravi preko QR koda i vidim da su verifikovani. Zvao sam call centar uap. I slao mejlove na uap, uredno su se javili ljudi iz uap-a čak su me i oni pozvali obavešteni su o problemu ali računi se još uvek nisu pojavili. Šta mi je činiti dalje??

Srđane imam problem sa računima za naftu. Naftu sm kupovao na Nis-u 24.02 i 25.02 do danas se nisu pojavili na e-agraru. Kontaktirao sam i nis gde su mi odgovorili da nije do nih problem, proveravao sam i u poreskoj upravi preko QR koda i vidim da su verifikovani. Zvao sam call centar uap. I slao mejlove na uap, uredno su se javili ljudi iz uap-a čak su me i oni pozvali obavešteni su o problemu ali računi se još uvek nisu pojavili. Šta mi je činiti dalje??
Da li račun ima Broj Poljoprivrednog Gazdinstva ako je u pitanju fizičko lice, odnosno JMBG ako je fizičko lice u sistemu PDV-a ?

Ako ima ovo sve navedeno Račun će se pojaviti samo nekada to ide brže, a nekada sporije (Većinom ide tako).​

Pozovite vi ponovo 0800 106 107.​

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh