E-Agrar

Znači, Srdjane, da ako parcela nije prevedena u katastru može da se prijavi samo ako je vlasništvo, a ako je u zakupu onda mora da se čeka ta čuvena izjava?

Послато са SM-A546E помоћу Тапатока

Znači, Srdjane, da ako parcela nije prevedena u katastru može da se prijavi samo ako je vlasništvo, a ako je u zakupu onda mora da se čeka ta čuvena izjava?

Послато са SM-A546E помоћу Тапатока
Da tačno

Samo da dodam Vlasništvo člana ili Nosioca gazdinstva to je ako pričamo oko Nije uređeno u Katastru.

Dok parcela ne pređe na novog naslednika (Tačnije dok se ne završi Ostavinska) tu parcelu koja je u zakupu ne možete staviti u vaš eRPG.
Strana-01.jpg

Strana-03.jpg

Biće uskoro Izjava (Čim se oformi Vlada) da ja tu parcelu obrađujem pod krivičnom i materijalnom odgovornošću (Izjava se mora overiti kod Notara i važiće dve godine).
Ima li neke najave posle prilaganja te izjave overene kod notara koja će procedura biti i da li će komisija izlaziti na teren i šta će biti potrebno za komisiju?

Ima li neke najave posle prilaganja te izjave overene kod notara koja će procedura biti i da li će komisija izlaziti na teren i šta će biti potrebno za komisiju?

Nisam baš skroz upućen što se tiče toga

Da komisija će izlaziti, koliko znam tražiće samo taj papir + da ih odvedete na licu mesta.

Kada 100% budem informisan napisaću ovde.

Poslednja izmena:

Nisam baš skroz upućen što se tiče toga

Da komisija će izlaziti, koliko znam tražiće samo taj papir + da ih odvedete na licu mesta.
Ok, papir i da vide parcelu a da li će tražiti fiskalne račune od goriva, semena i đubriva?

I još jedno, možda glupo pitanje, da li postoji mogućnost da traže i susret sa vlasnikom parcele? Ok neki vlasnici su u inostrantsvu, neki naslednici nisu preneli u katastru a oni su u inostranstvu ali neki vlasnici su tu ali ne žele nikakav papir tj. ugovor i onda možemo te parcele da prijavimo pod krivičnom odgovornošću a ako komisija traži susret sa vlasnikom, može on namerno da kaže da mi ne radimo tu parcelu nego on ili neko treći i da bude problema. Znam da je rano i da će biti donet pravilnik ali ima vlasnika koji daju u zakup, nemaju svoje gazdinstvo ali ne žele ni ugovor sa zakupcem.

Saznala sam cije je gazdinstvo. Iz call centra su se javili nakon deset minuta, izdiktirala BPG i parcele tek nakon toga su mi rekli ime i prezime nosioca koji ih je ubacio. Ispostavilo se da je komšija vlasnika, znao je njegove parcele i ako prodje-prodje prijavio, vrv jos prosle godine kada overen ugovor nije trebao.
Pozvan je, rekao da ce skinuti.
* Na e-agraru postoji pretraga gazdistva, ukuca se broj, ali ne izlazi ime i prezime vlasnika samo da li je aktivno ili ne. probala sam prvo to.

Predao sam zahtev 09.02. Jos uvek stoji status primljen. Da li jos ima neko da tako dugo ceka? Email koji sam dobio sam prihvatio i od tada nista.

Saznala sam cije je gazdinstvo. Iz call centra su se javili nakon deset minuta, izdiktirala BPG i parcele tek nakon toga su mi rekli ime i prezime nosioca koji ih je ubacio. Ispostavilo se da je komšija vlasnika, znao je njegove parcele i ako prodje-prodje prijavio, vrv jos prosle godine kada overen ugovor nije trebao.
Pozvan je, rekao da ce skinuti.
* Na e-agraru postoji pretraga gazdistva, ukuca se broj, ali ne izlazi ime i prezime vlasnika samo da li je aktivno ili ne. probala sam prvo to.
Samo mi jedino nije jasno kako je znao njegov JMBG (Zna se kome se to daje, a kome ne) i njegov potpis :oops:🙄 (Sada kada bude prilagan pravi ugovor sa pravim JMBG i potpisom videće se da je lepo lažirano) ali dobro to sada nije ni bitno (Bitno je da ste uspeli da saznate ko je iskoristio parcele i da će osloboditi parcele kada budete prilagali Overeni Ugovor od strane Notara).

Zahtev za subvencije prihvaćen i stigle su 4 iste poruke u E-sanduče rešenja o usvajanju. Za svaki zahtev stignu 4 iste poruke.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Пријава за хектаре могућа и за парцеле на верификацији​

Обавештавамо пољопривредне произвођаче да могу да поднесу захтеве за остваривање права на основне подстицаје у биљној производњи и за парцеле које су на верификацији, а на којима се налази биљна култура.

Ова могућност односи се на пољопривредне произвођаче који су извршили обнову регистрације, а уведена је како бисмо им изашли у сусрет и обезбедили им да се у што већем броју пријаве за ову врсту подстицаја.

Парцеле на којима се налази биљна култура, а тренутно су на верификацији ће и пре њеног завршетка бити видљиве на платформи еПодстицаји и корисници ће имати могућност да поднесу захтев за подстицаје у биљној производњи.

Обрада поменутих захтева уследиће након што парцеле буду одобрене и уписане у пољопривредно газдинство подносиоца захтева.

Корисници који су већ поднели захтев за остваривање права на основне подстицаје у биљној производњи без парцела на којима се налази биљна култура, а које су на верификацији, потребно је да исти измене и укључе и те парцеле.

Подсећамо да је обнова регистрације пољопривредног газдинства могућа и уколико постоје парцеле на одобравању, а испуњени су сви остали (прописани) услови.

Сви заинтересовани пољопривредни произвођачи могу поднети захтев за подстицаје на порталу еПодстицаји.

Nazad
Vrh