E-Agrar

Видим али ја радим земљу само од једног власника односно половину те њиве, други део ради други власник односно он ради свој део. Како са њиме да правим уговор ако ја не радим ту другу половину? Ево ме у ПСС они су ми то пријављивати да ја не чачкам без везе и не зезнем нешто(као по обичају) 😁
OK onda je sve (y)

Drale,izgleda u eagraru to nevide,imam i ja jednu taku parcelu od 4.5ha na troje vlasnika od dvoje ja radim a treci je dao nekome drugome,ali ja sam tu parcelu prijavio davno jos u trezoru pa nije bio problem

Sent from my 2107113SG using Tapatalk
U e-agraru sve vide. Unosila sam parcele u zakup gde ima vise vlasnika a ja obradjujem samo od jednog. Sa njim pavim ugovor za tu parcelu na delu koji je on vlasnik. prilažem u e-agraru ugovor sa vlasnikom, njegovu ličnu kartu i izvod iz katastra. kasnije kada sam kontolisala priložene dokumente, pojavljuje se i fajl sa kodom iz katastra koji sam povlači e-agrar. Tako da, sve vide, sve znaju. Ugovori moraju biti precizno definisani a i parcele i delovi povrsina precizno uneti.
Za ranije unete parcele kao u Vašem slucaju mozda nema veze, ali za nove koje se unose svakako ima.

Ana.93 ja znam to ali vidis da drale ima problem bas sa takvom situacijom,ili je nesto pobrljao(najverovatnije)

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Dokle ide to ludilo sa umanjenjem povrsina?
Na vocnjaku sam se bas opustio. Od 170 ari skinuo sam vise od 30 na ogradu, staze, kucicu i sta ti ja zmam. I sad pricam s komsijom kaze cuo je da ce se vaditi drva po ataru po naredbi zbog snimanja.
I dodje mi u glavu da na jednoj parceli imam zasadjenu topolu pored bunara i oko bunara izbetonirano 2x1,5m.
Nije valjda da i to moram da izbacujem!?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dokle ide to ludilo sa umanjenjem povrsina?
Na vocnjaku sam se bas opustio. Od 170 ari skinuo sam vise od 30 na ogradu, staze, kucicu i sta ti ja zmam. I sad pricam s komsijom kaze cuo je da ce se vaditi drva po ataru po naredbi zbog snimanja.
I dodje mi u glavu da na jednoj parceli imam zasadjenu topolu pored bunara i oko bunara izbetonirano 2x1,5m.
Nije valjda da i to moram da izbacujem!?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne znam da li ima veze sa tim i da li zavisi od opstine, skoro sam pricao sa poljočuvarom oko toga i rekao mi je da takve i slicne stvari do 10 ari ne uzimaju u obradu i kontrolu

Narode koliko onda dnevno litara nafte mozemo kupiti?400 samo?

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Nafte 400 litara dnevno, ili pun rezervoar mašine, do 100 hiljada, mislim.

Što se odricanja od žalbe tiče, ovako će vam se pojaviti:
83362ba2d1963c6e38af6987208c3d02.jpg

Da li je neko zna kako mogu doći do vlasnika gazdinstva po broju BPGA?? Kojoj od institucija da se obratim?
Postoje parcele koje trebam prijaviti u zakupu, imam ugovor sa vlasnikom, ja ih obrađujem godinama, ali od ove godine i prijavljujem. Međutim pojavljuje nam se da su prijavljene na nekom gazdinstvu ali ni vlasnik ne zna ko bi to mogao biti jer niti ih je on bilo kome drugom izdavao pre mene, niti je dozvolio da ih bilo ko prijavi do sada.

Da li je neko zna kako mogu doći do vlasnika gazdinstva po broju BPGA?? Kojoj od institucija da se obratim?
Postoje parcele koje trebam prijaviti u zakupu, imam ugovor sa vlasnikom, ja ih obrađujem godinama, ali od ove godine i prijavljujem. Međutim pojavljuje nam se da su prijavljene na nekom gazdinstvu ali ni vlasnik ne zna ko bi to mogao biti jer niti ih je on bilo kome drugom izdavao pre mene, niti je dozvolio da ih bilo ko prijavi do sada.
To moraš zvati call centar i njima izdiktiraš broj gazdinstva na kojem se vide parcele i oni ti kažu koje vlasnik gazdinstva.

Послато са SM-A546E помоћу Тапатока

0800106107
Zoves non stop dok nedobijes.Trazis operatera
Izdiktiras mu bpg i on ce ti reci cije je gazdinstvo

Parcela kupljena u novembru nije jos presla u katastru na novog vlasnika.Dali moze da se prijavi?
Odgovor ste dobili od @Ana.93

Ali da i ja odgovorim

Da može da se prijavi (Stavi na eRPG) samo se odabere sledeće:

Dodaj Parcela nosioca (Nije uređeno u katastru)
Dodaj Parcela člana (Nije uređeno u katastru)

Od dokumenata je potrebno

• Rešenje
Pozovite 0800 106 107 izdiktirajte Broj Poljoprivrednog Gazdinstva, kada saznate ko stoji iza tog broja idite kod te osobe i lepo popričajte sa njim/njom i kažite tako i tako stoji stvar, ako ne želi da osobodi (Obriše) parcele iz svog eRPG opet pozovite 0800 106 107 i kažite da ta osoba ne želi da oslobodi (Obriše) parcele iz svog gazdinstva.

Napomena

Navedite da vi te parcele obrađujete i da sam vlasnik ništa nije potpisao ili dao drugom JMBG, to gazdinstvo sigurno odlazi u pasivni status pored dve opomene koje će dobiti.

Odgovor ste dobili od @Ana.93

Ali da i ja odgovorim

Da može da se prijavi (Stavi na eRPG) samo se odabere sledeće:

Dodaj Parcela nosioca (Nije uređeno u katastru)
Dodaj Parcela člana (Nije uređeno u katastru)

Od dokumenata je potrebno

• Rešenje

Pozovite 0800 106 107 izdiktirajte Broj Poljoprivrednog Gazdinstva, kada saznate ko stoji iza tog broja idite kod te osobe i lepo popričajte sa njim/njom i kažite tako i tako stoji stvar, ako ne želi da osobodi (Obriše) parcele iz svog eRPG opet pozovite 0800 106 107 i kažite da ta osoba ne želi da oslobodi (Obriše) parcele iz svog gazdinstva.

Napomena

Navedite da vi te parcele obrađujete i da sam vlasnik ništa nije potpisao ili dao drugom JMBG, to gazdinstvo sigurno odlazi u pasivni status pored dve opomene koje će dobiti.
Ako je zemlja u zakupu?

Ako je zemlja u zakupu?
Dok parcela ne pređe na novog naslednika (Tačnije dok se ne završi Ostavinska) tu parcelu koja je u zakupu ne možete staviti u vaš eRPG.
Strana-01.jpg

Strana-03.jpg

Biće uskoro Izjava (Čim se oformi Vlada) da ja tu parcelu obrađujem pod krivičnom i materijalnom odgovornošću (Izjava se mora overiti kod Notara i važiće dve godine).

Nazad
Vrh