Srđan01 (Offline)
Član
Da li je neko uspeo da dobije nekog na telefone:
011 302 01 00
011 302 01 01
011 302 01 18
0800 106 107
Ja danas pokušavam celo pre podne i nema šanse, ovi sa 011 su konstantno zauzeti a ovaj 0800 ili nema slobodnih operatera ili sam peti po redosledu, ali i posle pola sata opet stojim kao peti na listi. Pa ako i drugi ne mogu da ih dobiju da batalim telefon jer čekam poziv nekog majstora pa da ne budem zauzet konstantno...
Uzgred pisao sam eAgraru na mail i uredno su mi odgovorili, ali mi sam odgovor ništa ne vredi bez daljih instrukcija i objašnjenja. Evo o čemu se konkretno radi:
Kupio sam prošle godine pored mene 1kj iz njive od žene koja je tu zemlju nasledila od pokojne majke. Kad sam hteo da ubacim tu parcelu u moje gazdinstvo dobio sam odgovor da je zemlja već u drugom gazdinstvu i dobio sam broj tog gazdinstva. Preko maila sam saznao ko je vlasnik tog gazdinstva i tu sad nastaje novi problem. Vlasnik gazdinstva je pokojna majka žene koja mi je prodala zemlju. Majka joj je preminula pre dve godine, i nakon smrti majke žena je u trezoru tražila da se gazdinstvo prebaci na nju. E tu je sad dalje nisam razumeo ništa, jer ni ona nema pojma ni o gazdinstvima, ni o eAgraru, ali sve što je znala da mi kaže je da su joj neku drugu njivu iz maminog gazdinstva "prebacil na nju" a ovu pored mene nisu (kupio sam samo deo te njive, tako da joj i nakon prodaje ostaje još zemlje na tom parcelnom broju). Ne zna da mi objasni da li je otvarala novo gazdinstvo ili je samo prebacivala majčino gazdinstvo na svoje ime, ona se žena ne razume u to, te svari su joj odrađivali ljudi iz neke agencije. Subvencije nakon majčine smrti nije dobijala.
Pošto je mala verovatnoća da će ta žena nešto sama uspeti da uradi, meni ništa drugo ne preostaje nego da mi iz eAgrara razjasne šta je tu u stvari rađeno, podnet zahtev za promenu nosioca ili za gašenje gazdinstva, da li je to gazdinstvo aktivni ili pasivno i kako uopšte da iščivijamo ovaj problem. Ali je nemoguće dobiti ih na telefon...
Što se tiče statusa gazdinstva
Kliknite na: Provera statusa gazdinstva (Ukucajte BPG od prvog nosioca tačnije u ovom slučaju od pokojnice)
Što se tiče nosioca gazdinstva
Ako je pokojnica imala ubačene članove: i pritom je ubačen samo jedan (U ovom slučaju ćerka) samo gazdinstvo prelazi automatski na ćerku
Ako pokojnica nije imala ubačene članove:
Samo gazdinstvo se automatski briše iz Registra.
Dovoljno je da ćerka ode u Poštu po eID parametre i da vidi u eRPG da li je gazdinstvo prešlo na nju.
Poslednja izmena: