E-Agrar

Da li ćemo moći i posle 1. aprila da dodamo nove parcele sa ugovorom overen kod Notara ?
Vi ugovore možete da dodajete do kraja godine i onda tako sve u krug (Tu nema roka).
I da li će te parcele naknadno biti podležni subvencijom i refakcijom za naftu , i za seme ?
Za sada nije u najavi da će se produžiti rok posle 01 Aprila (Ako bude neke promene bićete obavešteni svakako budite bez brige).
Refakcijom za naftu
Što se tiče Refakcije bitno je da je parcela Verifikovana.
Za to se još ne zna pošto Pravilnik još nije ni napisan.
Imam jedan fiskalni racun iz januara i na njemu nema podataka o PG, sada kad hocu da ga ubacim i slikam izbaci mi da ne mogu fiskalni racun da slikam tj. ubacim, moze samo veleprodaja ili faktura. Sta raditi?
Odgovorio vam je @banePA

Pitanje za Srđana a i sve vas. Prijavio sve njive u E-Agrar kao i zahtev za subvenciju koji trenutno ima status "primljen".
Na jednoj njivi od 1,63 ha sam sve prijavio samo suncokret a zasigurno je da će 63 ara biti kukuruz, a samo 1 ha ostaće pod suncokretom.
Tu će danas - sutra biti i postavljeno pitanje viška semena suncokreta za tu parcelu i manjka semena kukuruza...
E sad, da li da nešto čačkam u E-Agraru kroz izmenu i to korigujem ili da ostavim tako? Ako vršim izmenu onda bi trebalo i novi zahtev za subvenciju jer je setvena struktura promenjena iako je površina i dalje ista.
Zahtev za subvenciju predat 03.02. ili da menjam, a onda verovatno idem na kraj reda sa čekanjem subvencije? Šta vi mislite i savetujete?

Pitanje za da li mogu da podnesem zahtev za refakciju za sertifikovano seme ako jos nisam obnovio gazdinstvo i podneo zahtev za subvencije po hektaru jer cekam jos neke parcele da resim?

Ako se prijave parcele u delu bez Ugovora jel te se neće pojaviti za biljnu strukturu? Jel to tek kasnije će biti?

Pitanje za Srđana a i sve vas. Prijavio sve njive u E-Agrar kao i zahtev za subvenciju koji trenutno ima status "primljen".
Na jednoj njivi od 1,63 ha sam sve prijavio samo suncokret a zasigurno je da će 63 ara biti kukuruz, a samo 1 ha ostaće pod suncokretom.
Tu će danas - sutra biti i postavljeno pitanje viška semena suncokreta za tu parcelu i manjka semena kukuruza...
E sad, da li da nešto čačkam u E-Agraru kroz izmenu i to korigujem ili da ostavim tako? Ako vršim izmenu onda bi trebalo i novi zahtev za subvenciju jer je setvena struktura promenjena iako je površina i dalje ista.
Zahtev za subvenciju predat 03.02. ili da menjam, a onda verovatno idem na kraj reda sa čekanjem subvencije? Šta vi mislite i savetujete?
Imate vremena još da Izmenite zahtev na ePodsticaji ako odlučite da čačkate biljnu proizvodnju u eRPG.

Sve dok vam je zahtev Primljen ili U radu možete da menjate.

Ta opcija još uvek ne vredi ništa sve dok se ne napravi Izjava (Da ja tu parcelu obrađujem pod krivičnom i materijalnom odgovornošće). Izjava se mora overiti kod notara i važiće dve godine.
treba da promene zakon pa ce tek tada moci da se dodaju parcele sa overenom izjavom i bice odredjen nov rok za te parcele,tako sam procitao a do tada cekati

Ja kad sam prijavljivao u E-podsticajima parcele za subvenciju,promenio sam povrsinu u onom prozorcetu gde pise kolika je parcela. Tu moze da se menja,e sad da li je to ok.da ga jbm

treba da promene zakon pa ce tek tada moci da se dodaju parcele sa overenom izjavom i bice odredjen nov rok za te parcele,tako sam procitao a do tada cekati
Pročitajte šta sam napisao u Ponedeljak u 11:53 za člana @Milos88_ (Naravno ako imate vremena::svaka cast:: ::super::)

Link od prepiske

Poslednja izmena:
Mislim da ipak neću ništa sad menjati jer ću faktički tek u aprilu stvarno znati koja kultura je posejana, a po Uredbi treba da u roku od 30 dana prijavim svaku promenu. Znači krajem aprila - početkom maja izmenim podatke i podelim parcelu na dve kulture. Do tada će valda i subvencija biti isplaćena.

Mislim da ipak neću ništa sad menjati jer ću faktički tek u aprilu stvarno znati koja kultura je posejana, a po Uredbi treba da u roku od 30 dana prijavim svaku promenu. Znači krajem aprila - početkom maja izmenim podatke i podelim parcelu na dve kulture. Do tada će valda i subvencija biti isplaćena.
juce stricu izvrsio izmenu sa soje na suncokret jednu parcelu,izmenio zahtev za podsticaje,danas proslo sa primljenog u prihvaceno

Da li sme da se promeni setvena struktura nakon isplate subvencija ? Jer najverovatnije moram na neke njive drugo sejati nego što je predato trenutno. Ili to da promenimo tek posle setve kad već budemo 100 % sugurni koju strukturu ćemo imati ?

Nazad
Vrh