E-Agrar

Jel mora ponovo da se unosi kultura na svakoj parceli iako je u pitanju voce ili moze samo da se obnovi registracija ?
Ako je u pitanju voće to ide na duži period pa nema potrebe da stalno menjate biljnu kulturu. Tamo gde nisu voćke u obavezi ste da menjate biljnu kulturu.

Ako su samo voćke možete slobodno da obnovite gazdinstvo.

Ok meni su prosli ugovori o zakupu, e sad da li je neko objasnio proceduru kako se dopunjuje zahtev na epodsticajima?

Može i posle samo je pitanje da li će ih Verifikovati pre početka Javnog poziva za subvencije po hektaru (Ako i podnesete zahtev a pritom su vam verifikovali parcele a zahtev vam još uvek stoji Primljen ili U radu možete da Izmenite zahtev).
Ok ja sam ovo nasao, ali tu nije uopste objasnjeno procedura kako se izmenjuje ili dopunjuje zahtev,, cak se te parcele iz ugovora ni ne nalaze u listi epodsticaja. Da napomenem meni jos stoji Primljen.#
Ili treba neki period da prodje da se parcele pojave u epodsticajima ili ja mozda nisam nasao u forumu mesto gde je opisano kako se menja zahtev.

Ok ja sam ovo nasao, ali tu nije uopste objasnjeno procedura kako se izmenjuje ili dopunjuje zahtev,, cak se te parcele iz ugovora ni ne nalaze u listi epodsticaja. Da napomenem meni jos stoji Primljen.#
Ili treba neki period da prodje da se parcele pojave u epodsticajima ili ja mozda nisam nasao u forumu mesto gde je opisano kako se menja zahtev.
Da li ste 100% sigurni da nije obljašnjeno kako se menja zahtev na ePodsticaji (Pa čak i u prvom gornjem postu što sam vam dao) ?

Kliknite sliku po sliku.

Sad vidim problem, slike su bas male(verovatno sa mobilnog) pa nisam zapazio u gornjem uglu jedva vidljivo >izmeni zahtev<
Sad sam uspeo da izmenim zahtev sa parcelama .
Izvinjavam se ako sam bio naporan, ali neke stvari se ne mogu primetiti odma, pogotovo ako su bas vrlo male.

Sad vidim problem, slike su bas male(verovatno sa mobilnog) pa nisam zapazio u gornjem uglu jedva vidljivo >izmeni zahtev<
Sad sam uspeo da izmenim zahtev sa parcelama .
Izvinjavam se ako sam bio naporan, ali neke stvari se ne mogu primetiti odma, pogotovo ako su bas vrlo male.
Slike otvorite na novoj kartici (I odmah otvara u punoj veličini) ako je i to malo Držite CTRL i skrolujte ka monitoru >>tačnije ⬆️<<
1c4e81e67f194fa07.png

Imam sledeću situaciju.

Zakupodavac je pre eksproprijacije imao udeo na parceli lupam sad 400/800. Tako je i napravljen ugovor o zakupu. Na katastru se ta parcela vodi kao parcela 1000/1 ukupne površine 793, sa udelom mog zakupodavca 400/800. Preračunavanjem tih iznosa dolazimo do zaključka da je eksproprijacijom parcela smanjena sa 800 na 793. Samim tim i udeo zakupodavca je smanjen, ali nije smanjeno u katastru, smanjena je samo ukupna površina parcele, ali ne i udela. Sad je njegov udeo 396,5/793, ali to se nigde ne vidi.
Da li će biti dobro ako ja unesem parcelu u e agrar sa 396,5/793, a u ugovoru i na listu nepokretnosti koje prilažem stoji 400/800? I da napravim novi ugovor i opet sve overim neće se slagati katastar i ugovor, uvek mogu da mi nađu nešto da odbiju parcelu.

Poslednja izmena:
Vanjor, smanji obradivu površinu i onda će se ta površina videti a ona iz katastra ne, odnosno za tu površinu ćeš dobiti subvencije a ne za onu iz katastra. Suština je da ne tražiš više nego što obrađuješ.

Ako se neko čuje sa njima kažite im da nam ne šalju po 5 istih rešenja u e-sanduče.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Хахаха па шта вам сметају те поруке нек шаљу само кад је ово кренуло да иде

Vanjor, smanji obradivu površinu i onda će se ta površina videti a ona iz katastra ne, odnosno za tu površinu ćeš dobiti subvencije a ne za onu iz katastra. Suština je da ne tražiš više nego što obrađuješ.
Samo da mi prođe verifikaciju, smanjiću prilikom unosa i obradivu i ukupnu pa valjda će proći bez obzira što su podaci u ugovoru veći.

Nazad
Vrh