E-Agrar

Jel ima veze dug za odvodnjavanje sa isplatom subvencije? Vode Vojvodine zadužuju u za januar 2024. a ne bi trebalo. Mislim da niko nije platio akontaciju jer su rekli da ne treba!?

Moram da promenim kulturu na jednoj parceli zbog stete uzrokovane misevima, a zahtev za subvencije je predat pocetkom meseca.

Lako sam to izmenila na svom profilu, ali u ePodsticaje je ostala stara kultura. Da li da podnesem novi zahtev ili kako to da resim?

Hvala!
Poštovanje gospođo Sanja odgovor ste mogli da nađete u mojoj temi ali nema veze odgovorio vam je @ratatatui

Ali ajde i ovako da vam odgovorim

eRPG

ePodsticaji

Srđan01 je napisao(la):
NAPOMENA: Zahtev možete da menjate jedino ako vam je status zahteva Primljen ili U radu, ako vam je status zahteva Prihvaćen ili Poslat na isplatu onda sam zahtev ne možete da menjate i to je to dobijate Subvencije samo za te prijavljene parcele.
Bez one Izjave (Da ja tu parcelu obrađujem pod krivičnom i materijalnom odgovornošću). što uskoro treba da dođe ne vredi ništa da prijavljejete tako.

@Srdjane da li moze jos blize objasnjenje za ovu izjavu kada ce izaci i gde se moze skinuti? To se saljem opet njima kroz eagrar ili kako?

Odgovor

Pomenuti predlog izjave o obrađivanju zemljišta, tačnije izmene i dopune Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju, biće razmatrane u narednom periodu (po formiranju Vlade). Tom izjavom poljoprivrednici garantuju da je navedena parcela ona koju baš oni obrađuju što će i dokumentovati nadležnim inspekcijama tokom provere.

::svaka cast:: :bravo: Informacija od značaja za mnoge :bravo:::svaka cast::

Za te poljoprivrednike će nakon izmene Zakona biti raspisan poseban, drugi javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji, te će i oni biti u mogućnosti da dobiju ovu vrstu subvencije.

Napomena

Izjava će morati da bude overena od strane Notara
>>
Što se tiče preuzimanja (Download-a) biće objavljen link ovde svakako pa budite bez brige :bravo: .<<
@Srđan01
Pitanje oko obnove gazdinstva, kolega ne može da obnovi stoji mu greška uzgoj biljnih kultura.
Šta raditi sve smo probali ali ne ide.
Vidite da li ste na svakoj parceli naveli biljnu kulturu (Izmenite samo ono od prošle godine što ste ubacivali). Baš pročitajte što sam poslao @prozor (gospođi Sanji).

Jel ima veze dug za odvodnjavanje sa isplatom subvencije? Vode Vojvodine zadužuju u za januar 2024. a ne bi trebalo. Mislim da niko nije platio akontaciju jer su rekli da ne treba!?
Budite bez brige ne gleda se to.

Verovatno ste ovo pitali zato što vam je status zahteva na ePodsticaji i dalje Primljen pa nikako da pređe na sledeći status.

Poslednja izmena:
Pomenuti predlog izjave o obrađivanju zemljišta, tačnije izmene i dopune Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju, biće razmatrane u narednom periodu (po formiranju Vlade). Tom izjavom poljoprivrednici garantuju da je navedena parcela ona koju baš oni obrađuju što će i dokumentovati nadležnim inspekcijama tokom provere.
Imam dve njive gde su parcele katastarski moje, ali faktički ih obrađuje neko drugi. Trebaće nam bar 6 meseci da sredimo to preko mernika. Još veći problem je što smo mi koji obrađujemo zemlju na pravcu dugom 3 kilometra prešli van granica svog poseda.

Imam dve njive gde su parcele katastarski moje, ali faktički ih obrađuje neko drugi. Trebaće nam bar 6 meseci da sredimo to preko mernika. Još veći problem je što smo mi koji obrađujemo zemlju na pravcu dugom 3 kilometra prešli van granica svog poseda.
[1] Da li ste vi te parcele dali u Zakup ?
[2] Da li ih vidite u polju

Zemljišni fond i biljne kulture

[1] Dodaj parcelu nosioca
[2] U Katastru

Ako ne onda morate to što pre da sredite ili da sačekate da izađe gore navedena Izjava.

Poslednja izmena:
Ništa nije u zakupu, samo je neko pre jako puno vremena pri upisu u katastar pomerio parcele van mesta gde bi trebale da budu. Površinski te parcele odgovaraju stvarnom stanju, samo se ne nalaze na istom mestu. Tačnije, od 6 jutara samo je 2 gde bi trebalo da bude, ostala 4 su levo i desno. Generalno je neko napravio brljotinu koju sad treba ispraviti, a to će biti teže zato što naslednica jedne od parcela van zemlje.

Kako moze u katastru da se pomere parcele da nije obrnuto

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Jel mora ponovo da se unosi kultura na svakoj parceli iako je u pitanju voce ili moze samo da se obnovi registracija ?

Kako moze u katastru da se pomere parcele da nije obrnuto

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока
Nekad davno je to bila jedna parcela od 16 jutara, koju su naslednici razdelili i prodali. Umesto da se uknjiži sa novim brojem i novim vlasnikom došlo je do situacije da se udeli u toj parceli menjaju. Ono što je kasnije dokupljeno, pre 25 godina, je dobilo novi broj, samo ne na mestu gde je trebalo. Rokada parcela i otcepljivanje od udela su moguća, samo neće to ići tako brzo. Zato me taj deo sa izjavom drži veoma zainteresovanim da rešim problem što pre. A i kad rešim biće problema kako objasniti gde šta prijavljeno.

Nazad
Vrh