E-Agrar

Rečeno je da pravilnik izlazi u Junu mesecu, na račun dobavljači nek stave JMBG ili broj PG kao i za gorivo.

Hvala na odgovorima. Da znam da za seme nema još ništa, nego su svi bili u obavezi od 01.02.2024. godine da primenjuju nove ID oznake za sve što kupi PG. (naravno ako tražiš, ako ne tražiš ide ti račun bez oznake). Pa me je to zanimalo da li prvi zbrku pa sve uvlači u e-agrar. Dobro je onda ako se samo gorivo vidi.

Pozdrav svima, nov sam na forumu pa bih vas na početku sve pozdravio.
Elem, na jednoj parceli postoji objekat koji koristimo za smeštaj pribora i opreme za pčelarenje, vrcanje meda... i koji je površine svega 30 kvm. Pitanje za @Srđan01 ili nekog drugog ko zna odgovor ili je pak imao sličnu situaciju, kako ovo rešiti na ispravan način? Da li obrisati parcelu pa upisati ponovo i umanjiti deo koji se obrađuje (parcela je u vlasništvu tako da nema verifikacije) ili jednostavno umanjiti površinu pod kulturom na parceli i ostaviti deo parcele bez kulture. Takođe me interesuje, da li eAgrar prihvata opciju da deo parcele ostane bez prijavljene kulture i da li je to u redu (ovo me inače interesuje a i deluje da je ovo najjednostavniji način)?
Na kraju želim da kažem da sam prelistao dosta stranica o ovoj temi na forumu, pročitao i odgovore na najčešća pitanja( koja tretiraju ovu temu, ali i dalje nisam siguran kako ispravno postupiti.
Izvinjavam se svima na podužem postu.
Pozdrav

Poslednja izmena:
Mogli su bar nešto okvirno da znamo šta da spremimo.Seme sam uzeo, uplatio ceo iznos na račun firme, daće mi fiskalne račune ili šta već bude trebalo kada za to dođe vreme ako uopšte i bude nešto od toga.Po meni trebalo se sve pravdati računima za seme i veštačko đubrivo kao nekada što je bilo, čak i ova direktna davanja.

Pozdrav svima, nov sam na forumu pa bih vas na početku sve pozdravio.
Elem, na jednoj parceli postoji objekat koji koristimo za smeštaj pribora i opreme za pčelarenje, vrcanje meda... i koji je površine svega 30 kvm. Pitanje za @Srđan01 ili nekog drugog ko zna odgovor ili je pak imao sličnu situaciju, kako ovo rešiti na ispravan način? Da li obrisati parcelu pa upisati ponovo i umanjiti deo koji se obrađuje (parcela je u vlasništvu tako da nema verifikacije) ili jednostavno umanjiti površinu pod kulturom na parceli i ostaviti deo parcele bez kulture. Takođe me interesuje, da li eAgrar prihvata opciju da deo parcele ostane bez prijavljene kulture i da li je to u redu (ovo me inače interesujejer a i deluje da je ovo najjednostavniji način)?
Na kraju želim da kažem da sam prelistao dosta stranica o ovoj temi na forumu, pročitao i odgovore na najčešća pitanja( koja tretiraju ovu temu, ali i dalje nisam siguran kako ispravno postupiti.
Izvinjavam se svima na podužem postu.
Pozdrav
Umanji za deo pod objektom bez brisanja parcele...

Je l može da se preda odjednom za refakciju za dizel, mislim na jednom računu na primer 3 hektara 300l i da se upišu parcele na kojima je potrošeno gorivo?

Clan u gazdinstvu, potpisao ugovor o zakupu, prilaze se ugovor o zakupu za clana u gazdinstvu, takodje i trazi izjavu Prilog 5, cije ime ide na prvu crtu, nosioc gazdinstva ili clan u gazdinstvu koji je potpisao ugovor?

Jel može da se podnese više zahteva za refakciju? upravo podneo zahtev, mogu samo okrugli brojevi da se napisu, npr ako je dozoljena kolicina 458,32 litara za parcelu, ja sam mogao samo 458 litara da ukucam. I pise da sam sve racune iskoristio, a ostalo mi jos 15 litara ne iskorisceno ...

Ne zeza
596109b50b97a5da295b382cab6e2737.jpg

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Nazad
Vrh