E-Agrar

13 02 popunio zahtev za obnovu sa dosta novih ugovora. Veceras oba gazdinstva prosla verifikaciju. Po jedna parcela na svakom gazdinstvu ostala u crvenom. Obe povrsine su ukupno oko hektara, ali sada ne bi nista da diram da bi mogao sutra da prijavim gazdinstva za subvencuje.

Srki slao 10 mejlova i dobijam tipski sablonski odgovor. Na sva tri mejla zajedno i sva sve moguce te brojeve sto imaju javno dostupni. Da ih pohvalim odgovore ljudi odmah, za to vreme koliko smo se kuckali moglo je 5x verifikovati moje te parcele.
Ima li tu neki kontakt od nekog u kancelariji ko to tamo klikce?

Da li neko zna koliko treba vremena da prodje od kupovine nafte do pojave racuna na eAgraru.?

Naravno da sam izdiktirao jmbg i vidim transakciju u Agro nis aplikaciji.
I ja s vremena na vreme bacim pogled i nema računa. PIB izdiktiran i upisan na računu u polje 15.
Međutim, večeras primetim da u polju zahtev za refakciju akcize u onoj napomeni ima link koji dalje vodi ka dodavanju fakture. Izgleda da se kupljeno gorivo preko kartice smatra kupovinom preko veleprodaje i mora se dodati, upisati podatke... Dalje nisam klikao. Ako neko provali šta i kako treba dalje neka bude ljubazan da napiše ovde ili u odgovarajućoj temi daljnju proceduru. Ja, nešto nisam raspoložen ovih dana da se još i sa tim mlatim...

pozz kolege.imam parcele koje su skoro prenesene u katastru na moje ime ali naravno nalaze se na drugim gazdinstvima tj kod bivsih vlasnika ali su oni vec obnovili gazdinstvo i predali zahtev za podsticaj po hektaru.obrisace naravno ali kako ja da posaljem zahtev za podsticaj ponovo za iste parcele.imao li je neko ovakav sluccaj i moze li se tu nesto uraditi...

Naravno da sam izdiktirao jmbg i vidim transakciju u Agro nis aplikaciji.
Broj gazdinstva si trebao da diktiraš. Na jmbg se uzima račun ako ti firma gde radiš plaća za gorivo. Nema veze da li vidiš transakciju u Agro aplikaciji, to su nevezane stvari. Možeš uzeti gorivo bez agro kartice i uz BPG izlazi račun u eAgraru ali tad ne košta 179. Sestra mi radi na NIS-u pa mi je objasnila. Ti kao registrovano gazdinstvo uopšte ne moraš imati agro karticu ali tada nema popusta već samo refakcija akcize ako daš BPG.

Kolega je verovatno izdiktirao jmbg koji mu je ujedno i pib jer je pretpostavljam u pdv-u.
Koliko se sećam, tako je pisano na forumu da se pod broj 15 upisuje PIB a pod 16 BPG.
Ispravite me ako grešim.

Ima tri sifre 14, 15, 16. 14 je za privrednike i upisuje se PIB , 15 je za poljoprivrednike koji su u PDV i upisuje se JMBG, 16 je za fizicka lica i upisuje se BPG.

Samo jedna mala dopuna... 15 je za poljoprivrednike u pdv-u i upisuje se jmbg tj pib (koji je kod poljoprivrednika uglavnom jmbg)

Broj gazdinstva si trebao da diktiraš. Na jmbg se uzima račun ako ti firma gde radiš plaća za gorivo. Nema veze da li vidiš transakciju u Agro aplikaciji, to su nevezane stvari. Možeš uzeti gorivo bez agro kartice i uz BPG izlazi račun u eAgraru ali tad ne košta 179. Sestra mi radi na NIS-u pa mi je objasnila. Ti kao registrovano gazdinstvo uopšte ne moraš imati agro karticu ali tada nema popusta već samo refakcija akcize ako daš BPG.

Ako moze pitanje zasto mi ni na jednoj Nisovoj pumpi do sada nisu na racun mogli ubaciti BPG?
Na jednoj pumpi radnik je poceo da unosi i kaze to nije validan br. gazdinstva.Otvorim pred njim e-agrar i kaze na to naravno da ne zna u cemu je problem.
Da ne zaboravim, nisam u PDV-u i do sada na 5-6 razlicitih pumpi su jedino jmbg mogli da ubace na racun.

pozz kolege.imam parcele koje su skoro prenesene u katastru na moje ime ali naravno nalaze se na drugim gazdinstvima tj kod bivsih vlasnika ali su oni vec obnovili gazdinstvo i predali zahtev za podsticaj po hektaru.obrisace naravno ali kako ja da posaljem zahtev za podsticaj ponovo za iste parcele.imao li je neko ovakav sluccaj i moze li se tu nesto uraditi...
пошто су они поднели захтеве,сада треба да избришу парцеле ваше из е-РПГ-а и да измене захтеве за субвенције.Када они избришу парцеле са свог газдинства ви их можете унети на ваше газдинство и онда у е -подстицајима, ако сте већ поднели захтев,вршите измену захтева, на њему ће се појавити и те парцеле које сте накнадно додали.

Zna li ko u čemu je problem? Kada odem na e agrar učita stranicu, zatim kada hoću da se prijavim i odem na erpg, ništa ne učita samo belo.. To mi se dešava i na računaru i na oba telefona... Hteo sam uneti neke parcele što sam nasledio ali sada ne mogu..

Јуче сам сипо на Нису јутрос се појавио рачун у систему

Jel ima neko da je kupio i naftu sa ID kupca 15 ili 16 i da je kupio seme, đubrivo, zaštitu, sa ID kupca 15 ili 16? Interesuje me da li i te račune povuče u E agrar ili je podešeno da se vide samo za naftu?

Mislim da osim nafte se ništa drugo ne pojavljuje u E-agraru. To još nisu sredili, a i kad srede, samo će za seme moći, bar tako pričaju.

Nazad
Vrh