E-Agrar

Ali udruženja su na sastancima insistirala da javni poziv krene što ranije zbog potrebnog novca za prolećnu setvu ,čak je bilo zahteva da j.poziv traje 15 dana.

Kako bi trebali da izgledaju računi semena za mala gazdinstva.
Verujem da ce bpg biti istaknut na racunu

Kao i za gorivo?

Pa sta ima veze sto su trazili da krene ranije konkurs, moze da krene ranije, moze da traje duze od mesec dana a mogu oni i da krenu sa isplatom i pre kraja datuma. Koji su se prvi prijavili sta ih ometa da im isplacuju redom....

Zato sto zbog takvog načina rada uvek imamo salatu! Onu mešanu.

Nikad reda biti neće.

Nisam protiv ranog konkursa da se razumemo, ali ne po svaku cenu.

Negde pročitah ili sam čuo, da se negde može videti da su njive veče nego realno, da ih je kao zauzela obala ili šuma. Kako da vidim gde je to kao zasencano?

Да ли је неко скорије гасио газдинство преминуле особе која није имала других чланова у газдинству?

Negde pročitah ili sam čuo, da se negde može videti da su njive veče nego realno, da ih je kao zauzela obala ili šuma. Kako da vidim gde je to kao zasencano?

Отвориш https://a3.geosrbija.rs/, притиснеш на Катастар у доњем левом углу, па на сличицу што искочи тако да се појави упитник. Затим тражиш своје парцеле.

Или у поље за претрагу укуцаш тачан број парцеле затим катастарску општину (са свим словима латинице) а затим општину.

Ljudi mi smo predali na verifikaciju u roku, nije nasa krivica sto nema tamo ko da klikne. Prilozen ugovor u roku, ja ne mogu uticati na brziny verifikacije. Dok nije bilo eagrara to je islo u trezoru odmah. Ispada da ova fancy resenja nista nisu donela korisno.

Srđan01 sve ovo o čemu daješ savete je oko obnove gazdinstva. Negde sam ovde pročitao da tek treba da se raspiše javn i poziv za subvencije.
Jel to znači da toga još nema i da tek kad se objavi (u eAgraru) onda možemo da konkurišemo? Da li se zna datum kada to kreće? Da li Država čeka da se završi ovo oko obnove gazdinstava i još malo preko toga da bi se posao završio kod njih i ispravile greške kod nas prilikom unosa?

Srđan01 sve ovo o čemu daješ savete je oko obnove gazdinstva. Negde sam ovde pročitao da tek treba da se raspiše javn i poziv za subvencije.
Jel to znači da toga još nema i da tek kad se objavi (u eAgraru) onda možemo da konkurišemo? Da li se zna datum kada to kreće? Da li Država čeka da se završi ovo oko obnove gazdinstava i još malo preko toga da bi se posao završio kod njih i ispravile greške kod nas prilikom unosa?
Morao sam da se uključim da ne dobijem etiketu LAŽOVA o_O da li sam ja to dobro pročitao ili mi se samo učinilo :haha: (Da ne bude da dejem loše savete, ili savete samo oko obnove gazdinstva i ništa drugo :rolleyes::unsure:)

Po zna koji put kažem (Napisao sam) Javni poziv za Osnovne Podsticaje u Biljnoj Proizvodnji je počeo 01.02.2024. i završava se 01.03.2024. Takođe imate lepo i dokumentovano na eAgraru i na Ministarstvu)

Podsećamo sve poljoprivredne proizvođače da krajnji rok za prijavu u sistem eRPG ne postoji te ste u mogućnosti da prijavu i obnovu statusa gazdinstva odradite sve do trenutka podnošenja zahteva za željenu subvenciju.

Početak raspisivanja javnih poziva, 01. Februar, nikako ne znači da je to krajnji rok za prijavljivanje u eRPG, koji je neograničen. U slučaju da javni pozivi za subvencije koje su predmet vašeg interesovanja počinju kasnije, nema potrebe da žurite sa ažuriranjem i obnovom statusa gazdinstva.

Biće raspisan još jedan javni poziv ali to tek kada se napravi Izjava (Da ja tu parcelu obrađujem pod krivičnom i materijalnom odgovornošću). Ovo još ne važi sve dok ne naprave Izjavu.

Poslednja izmena:
Iskreno da produze jos mesec dana isto bi bilo,jeste da tamo malo sporije rade oko verifikacije ali ovo produzenje nece doneti nista,od prosle godine se moglo sredjivati a ne cekati zadnje dane. I meni je jedna parcela bila na verifikaciji ali moja greska sto nisam to ranije sredio papire posto sam mislio da ce biti ko i do sad u februaru menjao setvenu strukturu a u martu se podnosio zahtev za subvencije

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

jes, drugar prijavio gazdinstvo u decembru i jos ceka da mu potvrde...i daju broj, ... ne moze ni da konkurise a procice svi rokovi.....

jes, drugar prijavio gazdinstvo u decembru i jos ceka da mu potvrde...i daju broj, ... ne moze ni da konkurise a procice svi rokovi.....
Broj gazdinstva relativno brzo daju, da li je proveravao e-sanduče da vidi jel stiglo rešenje?
E sad verifikacija tog rešenja nekad traje 2 nedelje,a nekad 2 meseca zavisi. Najbolje da ih nazove da ih podseti da verifikuju,

Iskreno da produze jos mesec dana isto bi bilo,jeste da tamo malo sporije rade oko verifikacije ali ovo produzenje nece doneti nista,od prosle godine se moglo sredjivati a ne cekati zadnje dane. I meni je jedna parcela bila na verifikaciji ali moja greska sto nisam to ranije sredio papire posto sam mislio da ce biti ko i do sad u februaru menjao setvenu strukturu a u martu se podnosio zahtev za subvencije

Sent from my 2107113SG using Tapatalk
Ljudi to je 2 klika. O cemu pricamo. Pa pre smo u trezoru to sve resavali za 5-10min. Ja sam u roku podneo, kao i svi ovde koji imaju istu situaciju.

Nama su iz Uprave za agrarna plaćanja rekli da će, kao i prošle godine, moći da podnesu zahteve za subvencije (za zemlju koju su pri registraciji upisali u eAgrar) i gazdinstva koja nisu još aktivna. To će verovatno biti ozvaničeno 2,3 dana pred istek roka.

Da li je poslednji rok za podnošenje zahteva 29.02. u ponoć ili 01.03. u ponoć? 🤔

Morao sam da se uključim da ne dobijem etiketu LAŽOVA o_O da li sam ja to dobro pročitao ili mi se samo učinilo :haha: (Da ne bude da dejem loše savete, ili savete samo oko obnove gazdinstva i ništa drugo :rolleyes::unsure:)

Po zna koji put kažem (Napisao sam) Javni poziv za Osnovne Podsticaje u Biljnoj Proizvodnji je počeo 01.02.2024. i završava se 01.03.2024. Takođe imate lepo i dokumentovano na eAgraru i na Ministarstvu)

Podsećamo sve poljoprivredne proizvođače da krajnji rok za prijavu u sistem eRPG ne postoji te ste u mogućnosti da prijavu i obnovu statusa gazdinstva odradite sve do trenutka podnošenja zahteva za željenu subvenciju.

Početak raspisivanja javnih poziva, 01. Februar, nikako ne znači da je to krajnji rok za prijavljivanje u eRPG, koji je neograničen. U slučaju da javni pozivi za subvencije koje su predmet vašeg interesovanja počinju kasnije, nema potrebe da žurite sa ažuriranjem i obnovom statusa gazdinstva.

Biće raspisan još jedan javni poziv ali to tek kada se napravi Izjava (Da ja tu parcelu obrađujem pod krivičnom i materijalnom odgovornošću). Ovo još ne važi sve dok ne naprave Izjavu.

Verovatno treba objasniti ljudima da kad kliknu na obnovu gazdinstva moraju da idu gore na polje EPODSTICAJI , pa da se tamo prijave i podnesu zahtev za subvencije za biljnu proizvodnju. Mozda mnogi toga nisu ni svesni pa misle kad obnove gazdinstvo da je to to sto se tice procedure za dobijanje subvencija.

Nazad
Vrh