E-Agrar

Sta raditi ako mi ugovor na jednoj parceli istice 25.06 2024god? Ugovor je bio petogodisnji i na toj parceli je psenica. Da li moram raditi novi ugovor ili ce proci ovako?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ipak vredi pisati mail. Juče bili crveni trouglovi a pre toga žuti krug. Tražili overen ugovor iako je sve bilo dodato prvog dana pre dve nedelje. Juče kad sam video trouglove popizdeo i ponovo dodao ugovor i napisao im da se uozbilje i verifikuju te parcele. Evo danas sve prošlo...

Послато са SM-A546E помоћу Тапатока

Ipak vredi pisati mail. Juče bili crveni trouglovi a pre toga žuti krug. Tražili overen ugovor iako je sve bilo dodato prvog dana pre dve nedelje. Juče kad sam video trouglove popizdeo i ponovo dodao ugovor i napisao im da se uozbilje i verifikuju te parcele. Evo danas sve prošlo...

Meni na svaki mail uglavnom odgovore da je MOJ UPIT PROSLEĐEN NA DALJU NADLEŽNOST. Čak i kad im napišem da su mi prošli put rekli da je prosleđeno na dalju nadležnost, opet mi napišu Vaš upit je prosleđen na dalju nadležnost xD

Posle 2 nedelje stojanja žutog kruga pisao sam im da čekam već duže vreme i ako mogu da verifikuju parcele. Stigao odgovor kao i tebi. Sutra dan prešlo sve u crveno i piše da dostavim overen ugovor. Ja ponovo priložim ugovor i ponovo napišem mail da sam ponovo priložio ugovor i da se uozbilje i da reše te parcele. Stiže odgovor da je gužva, da ulažu sve napore da se reše predmeti, bla bla bla... Ali opet sutra dan posle tog odgovora sve parcele rešene...

Zamolio bi za odgovor da ne citam pola teme unazad...
Koliko sam razumeo do kraja februara treba da se obnovi gazdinstvo da bi gazdinstvo ostalo u aktivnom statusu???
Aaa od 1 marta se podnosi zahtev za subvencije 18 hiljada po hektaru??

Zamolio bi za odgovor da ne citam pola teme unazad...
Koliko sam razumeo do kraja februara treba da se obnovi gazdinstvo da bi gazdinstvo ostalo u aktivnom statusu???
Aaa od 1 marta se podnosi zahtev za subvencije 18 hiljada po hektaru??
Ne. Obnova mora biti pre podnošenja zahteva za subvencije (ako ne tražiš subvencije onda može i kasnije a koji je krajnji rok - to ne znam), a zahtev za subvencije se podnosi DO prvog marta. Znači 01.03. je krajnji rok za podnošenje zahteva za subvencije 18000 po hektaru.

Ne. Obnova mora biti pre podnošenja zahteva za subvencije (ako ne tražiš subvencije onda može i kasnije a koji je krajnji rok - to ne znam), a zahtev za subvencije se podnosi DO prvog marta. Znači 01.03. je krajnji rok za podnošenje zahteva za subvencije 18000 po hektaru.
Ja sada obnovio gazdinstvo
Znacii do 1 marta moram da podnesem i zahtev za subvencije 18 hiljada po hektaru,ili cu ostati bez njih???

Da li je procedura ovakva?
1. uradi se obnova gazdinstav (sa svim što je navedeno od prošle godine) - dakle samo kliknem na potvrdi da su svi podaci ispravni.
2. Tek posle toka idem da menjam biljnu strukturu po tim istim parcelama i ako treba smanjujem udeo na parceli koji se STVARNO obradjuje
3. posle ovoga unosim nove parcele u delu gde to može a da je bez ugovora.
4. na kraju udjem u e podsticaje i tek mogu da potvrdim kad sve parcele koje sam naveo budu verifikovane.

ili je procedura drugačija.

Po meni bi bilo logičnije da prvo se ubace sve parcele koje će se obrađivati ove godine (sa ili bez ugovora), onda izmeni setvena struktura za svaku od nje (odnosno samo za prošlogodišnje) i kad se dobije potvrda da su parcele OK onda se u udje u ePodsticaj i tamo izvrši šta treba odnosno potvrdite da je to što piše je realno stanje na terenu i čekate da uplate.

Ajde ako neko može potvrdi ili koriguje ovo što sam napisao. Hvala

Ja sam uradio po prvoj varijanti. Otvorio moje staro PG i (slučajno) kliknuo na obnavljanje i ono bilo gotovo. Sačekao dan-dva da se sve "slegne" i onda ušao u tako obnovljeno gazdinstvo i izmenio setvenu strukturu, kroz izmenu. Posle par dana, kad nije bilo ni jednog žutog kruga, u dva -tri klika, podneo zahtev za subvenciju.

Na koji e-mail si pisao,pokusavam da nadjem u ovom moru poruka ali ne vidim nigde ?

JA sam uradio obrnuto,, prvo sam proveravao parcele i setvenu strukturu, a onda sam obnovio gazdinstvo, a jedino sto jos nije verifikovano jesu parcele iz ugovora o zakupu, ali sam ja otisao na epodsticaje i podneo zahtev za subvencije. E sad da li ce se parcele verifikovati pre isteka roka, i da li cu onda moci da dopunim zahtev, to cemo videti.

Mislim da je svejedno sta ces prvo da uradis,, uglavnom da bi podnosio zahtev za epodsticaje tek onda moras da prvo obnovis gazdinstvo.

Imam jednog zakupodavca koji je kupio zemlju ali nije još prešla na njega. Ima li tu neka varijanta za pravljenje ugovora ili mora da se čeka na katastar?

Na koji e-mail si pisao,pokusavam da nadjem u ovom moru poruka ali ne vidim nigde ?
Strana-10.jpg

Imam jednog zakupodavca koji je kupio zemlju ali nije još prešla na njega. Ima li tu neka varijanta za pravljenje ugovora ili mora da se čeka na katastar?

Strana-03.jpg

Napomena: Pogledajte tu temu, možda baš ima to pitanje što želite da postavite.

Poruka u temi "Najčešća pitanje u temi eAgrar" https://poljoinfo.com/threads/najčešća-pitanje-u-temi-eagrar.20329/post-1898251

Nazad
Vrh