E-Agrar

Obnovio sam gazdinstvo i podneo zahtev za subvencije.E sad,imam dve parcele za koje nemam napravljen ugovor o zakupu.Te dve parcele sam prijavio tamo gde treba da se prijave parcele bez ugovora ali one nisu ušle u spisak sa ostalim parcelama u gazdinstvu.Interesuje me da li to tako treba ili treba još nešto da uradim?

Obnovio sam gazdinstvo i podneo zahtev za subvencije.E sad,imam dve parcele za koje nemam napravljen ugovor o zakupu.Te dve parcele sam prijavio tamo gde treba da se prijave parcele bez ugovora ali one nisu ušle u spisak sa ostalim parcelama u gazdinstvu.Interesuje me da li to tako treba ili treba još nešto da uradim?
Neće se ni pojaviti sve dok ne odobre (Pisao sam više puta da vi tim postupkom nećete videti u vaš eRPG sve dok se ne odobri). Ispekcija kada dođe i sve bude kako treba to je to.

Uskoro treba da se pojavi Izjava da ja tu parcelu obrađujem pod krivičnom i materijalnom osnovom. Izjava će trebati da se overi kod notara i ona sama će važiti dve godine (Taman dovoljno vremena da napravite pravi Ugovor sa Vlasnikom) pa ako ni posle dve godine ne uspete da napravite Ugovor onda opet dodate tu novu Izjavu itd..

Poslednja izmena:
Imam jednog zakupodavca koji je kupio zemlju ali nije još prešla na njega. Ima li tu neka varijanta za pravljenje ugovora ili mora da se čeka na katastar?

Послато са SM-A546E помоћу Тапатока
Imam slican slucaj, rec je o ostavinskoj raspravi, i prilozio sam Resenje o nasledju i deobi i overen ugovor na te parcele na koje se ceka upis u katastar. Da li ce proci ne znam a ako narednih dana upisu u katastar to cu lako da prilozim.

Човек којем радим земљу у аренду оће да ми да уговор. Сада главно питање он је имао газдинство али задњих пар година 4-5 није га обнављамо. Да ли је доста само уговор да направимо и ја то пријавим на своје газдинство или треба нека одјава са његовог газдинства ако у опште постоји још?

Neće se ni pojaviti sve dok ne odobre (Pisao sam više puta da vi tim postupkom nećete videti u vaš eRPG sve dok se ne odobri). Ispekcija kada dođe i sve bude kako treba to je to.

Uskoro treba da se pojavi Izjava da ja tu parcelu obrađujem pod krivičnom i materijalnom osnovom. Izjava će trebati da se overi kod notara i ona sama će važiti dve godine (Taman dovoljno vremena da napravite pravi Ugovor sa Vlasnikom) pa ako ni posle dve godine ne uspete da napravite Ugovor onda opet dodate tu novu Izjavu itd..

Srdjane
Dali sada mozemo naknadno unositi parcele "po drugom osnovu" kada je zahtev podnet za subvenciju?
Kolega gore napisa da ce takve parcele imati drugi javni poziv.
Dali takvo obradivo zemljiste ako se naknadno unese moze da prodje u ovoj godini, ako se komisija ili vec ko na licu mesta uveri da parcelu nosilac gaz obradjuje?
Hvala

Човек којем радим земљу у аренду оће да ми да уговор. Сада главно питање он је имао газдинство али задњих пар година 4-5 није га обнављамо. Да ли је доста само уговор да направимо и ја то пријавим на своје газдинство или треба нека одјава са његовог газдинства ако у опште постоји још?
On mora prvo da izbriše parcele iz svog gazdinstva da bi ih ti prijavio.

Po rečima ministarke te parcele bez ugovora će imati drugi javni poziv.
A sto bi parcele bez ugovora imale drugi javni poziv ako ove sa ugovorom ne mogu da verifikuju na vreme ?
Bilo bi onda posteno da svako ko je prilozio parcele sa ugovorom overenim kod notara u roku , da im bude odobreno da se dobiju subvencije, a ne da protekne rok u cekanju da se verifikuju.

A sto bi parcele bez ugovora imale drugi javni poziv ako ove sa ugovorom ne mogu da verifikuju na vreme ?
Bilo bi onda posteno da svako ko je prilozio parcele sa ugovorom overenim kod notara u roku , da im bude odobreno da se dobiju subvencije, a ne da protekne rok u cekanju da se verifikuju.
Pa zato jer je to zahtev nekih udruženja koja su upozoravala na manjkavosti uvođenja eagrara preko kolena.
A šta bi bilo pošteno to znamo ti i ja ali treba ubediti i ove gore ,a njih koliko mi se čini zabole za to sve dok svoja negodovanja iznosimo ovako na FB ,forumima i wiber grupama.....

Moj komšija je imao sličan problem,kad je proverio u trezoru taj čovek kome radi zemlju je bio u pasivnom statusu pošto par g nije obnavljao gazdinstvo.Prvo su morali da ga uvedu u aktivno pa da mu obrišu parcele p tek posle da ubace kod komšije.

Nećete moći da prijavite parcele dok su prijavljene i kod njega. Izbaciće grešku da su već prijavljene na tom gazdinstvu.

Јбг ми смо познати да све радимо у ходу. Можда је то бољи систем јесте да има доста проблема али када се превазиђе иде то онда глатко. Тако да вероватно до идуће године е аграр има да буде само на клик што би рекла министарка.

Уф тај катастар ту би требало пар добрих удбаша пустити са одрешеним рукама, једним папагајкама и са двије електроде да га доведу у ред. Нема већег легла нерадника и криминалац него у катастру Србије. 😡

Nisu trebali uopšte pustiti poziv za subvencije dok se njive ne verifikuju.
Ispada da tačno sa početkom februara se smanjuje njihova aktivnost oko verifikacija i vrv je već dobar deo njih prebačen na subvencije

Nazad
Vrh