2-3 meseca pa i viseDa li neko zna koliko traje proces odobravanja registracije novog gazdinstva? Svaji sam podneo zahtev pre više od 15 dana i nikakvih promena nema, piše gazdinstvo u fazi odobravanja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
2-3 meseca pa i viseDa li neko zna koliko traje proces odobravanja registracije novog gazdinstva? Svaji sam podneo zahtev pre više od 15 dana i nikakvih promena nema, piše gazdinstvo u fazi odobravanja.
Ali ne može da se prijavi za subvencije jel tako?Дакле, из става министарства а и из праксе може се закључити да нема никаквих препрека да се пашњак пријави као обрадиво замљиште.
gornje ime i prezime i podaci na izjavi su clana gazdinstva.donje ime i prezime nosioca gazdinstva ( lk clana gazdinstva se dostavlja).Gornji potpis clana , donji nosioca
Hvala na odgovorima , uspeli smo da vratimo, malo je cudno sto je odmah vratio bez cekanja, verovatno jer je ranije parcela bila tu.Попуњавање изјаве није тешко, једино што мора да се одштампа. Прочитај ово што је написао @travian.
Ako ima zgrada obriši ili umanji za površinu zgrada ako se ostatak stvarno obrađuje.Nekako mi je najsigurnije da obrisem tu parcelu. Na njoj ima i pomocnih zgrada i svasta nesto, koju god kulturu da odaberem nije pravo stanje...
nema verifikacije posto je parcela clana gazdinstva, i odmah se pojavljujeHvala na odgovorima , uspeli smo da vratimo, malo je cudno sto je odmah vratio bez cekanja, verovatno jer je ranije parcela bila tu.
A vidiš, ovi iz kol centra su odgovorili ovako iako sam napisao da je pašnjak preoran odavno.Може. У регистру се не види катастарска култура. Он види само биљну културу коју си ти унео. Ако ти сам ручно унесеш да је биљна култура пашњак, природна ливада, шума или угар, систем сам неће рачунати ту парцелу у субвенције. За сваку другу биљну културу ће рачунати, с тим што ти и даље можеш ручно да избациш.
Na zalost izvisice mnogi.. Zaplasivanje urodilo plodom, moglo je bez overe do pred kraj godine, svi su racunali lako cemo ima vremena kad ono prc, mora overa i sad svi u poslenjih mesec dana trce kod notara..Sada je već jasno da nece stići sve parcele da verifikuju!
Trebala bi inicijativa da trazi produženje roka!
Nema smisla da bilo ko za jedan hektar izvisi
I ja sam tako shvatio i tako sam podneo zahtev za podsticaj.ja koliko sam dosad shvatio, ono sto se navede kao kultura koja se seje za tu godinu,ona se i prijavljuje u epodsticaju, mislim neznam sto bi neko stavljao pasnjak a fakticko stanje je kukuruz ili soja.
Druga je stvar sta pise u katastru, a na eagraru pise ukupna povrsina parcele i obradiva povrsina parcele.
A i onako kad se prijavljujes za epodsticaje ,ako je parcela fakticki i pasnjak i ne obradjuje se uopste, logicki je i ne prijavljujes za subvencije.
Stavljaj cele njive, nema potrebe da se deli na oranje, spremanje, setvu i žetvu.I ja sam tako shvatio i tako sam podneo zahtev za podsticaj.
Mene sad zanima druga stvar.
Juče sam kupio oko 180 litara goriva i račun se sada pojavio u delu za povrat akcize. Imam da biram parcele sa kulturama koje sam naveo za podsticaje i piše mi kolika je maksimalna količina goriva za tu parcelu.
Mene sada zanima, da li da stavim odmah tu maksimalnu količinu ili da rasporedim na više parcela po malo, pa kasnije kada kupim još opet tako da uradim sve dok ne rasporedim svu dozvoljenu količinu (ili kupljenu) ?
Da li ima neki rok za to?
I ministarka je rekla da se redom ubacuju njive, npr za tvojih 180 ubacis 70 ari + 90ari i dodaš neku njivu od koje će se skinuti 20 ari a ostatak ti ostaje za sledeći račun i zahtev za refakciju.To me zanimalo.
Da ne ispadne da neke njive nisam radio uopšte
Ima inicijativa preča posla....Sada je već jasno da nece stići sve parcele da verifikuju!
Trebala bi inicijativa da trazi produženje roka!
Nema smisla da bilo ko za jedan hektar izvisi
Salis se ili nesto drugo??Ima inicijativa preča posla....