E-Agrar

Kaže nema snage da se bori sa vetrenjačama...

Послато са SM-A546E помоћу Тапатока

Izgleda da verifikacija parcele prolazi u roku od 7 dana, takav je sad bio slucaj kod mene...Imam jos 5ha da ubacim i videcu kako ce proci do kraja

Za sve one koji su u nedoumici evo zvaničnog stava ministarstva. I livade i pašnjaci i bilo šta drugo što je razorano i posejano može da se prijavi u eagrar i dobiju subvencije. I nema pasivnog statusa. Njima je bitno da se ono što se prijavi i stanje na terenu poklapaju.

Srdjan 01
Pitanje ili bolje reci savet?
Parcele za koje imam vazeci ugovor a zakupodavac je umro pre par meseci a jos nije bila ostavinska rasprava.
Verovatno ce biti pozvani na raspravi za par meseci, traziti subvencije na te parcele ili ne? Malo sam u nedoumici jer je vrlo moguce da kasnije posle ostavinske rasprave kad se menja vlasnik prilikom provere zahteva za subvencije videce se drugi vlasnik dok meni jos vazi ugovor sa preminulom osobom.
Sta i kako? Hvala!

Zavisi na koji vremenski period je uradjen zakup, ako na vise godina naslednici moraju da ispostuju taj period. ako je bio na godinu dana to vec menja stvar!
I normalno dali bio overen kod notara!

E ovo što ću vam sad reći, prosto neverovatno, a istinito. Tri dana ovi iz E-Agrara nikako da mi verifikuju ženinu polovinu njive. Ja se tu požalim na forumu i kaže mi Srđan da napišem ono "budimo u kontaktu" Nisam tu kućicu nikako mogao da nađem i okači to ovde Srđan, ja popunim i pošaljem juče oko podne, Posle tri sata stiže odgovor da su to prosledili nadležnima. Malo kasnije zvoni mobilni telefon i pitaju mene da li sam to ja popunio i ko mi je to savetovao. Ja se malo zbunim, tuc - muc i na kraju kažem, jedan dobar čovek iz Pančeva - Srđan. Kažu oni - dobro.
Jutros vidim verifikovano, nema onog žutog slova "i"
Vi sad zaključite kako vam volja, a tako je bilo. :bravo:

Srdjan 01
Pitanje ili bolje reci savet?
Parcele za koje imam vazeci ugovor a zakupodavac je umro pre par meseci a jos nije bila ostavinska rasprava.
Verovatno ce biti pozvani na raspravi za par meseci, traziti subvencije na te parcele ili ne? Malo sam u nedoumici jer je vrlo moguce da kasnije posle ostavinske rasprave kad se menja vlasnik prilikom provere zahteva za subvencije videce se drugi vlasnik dok meni jos vazi ugovor sa preminulom osobom.
Sta i kako? Hvala!
Dok god vam važi ugovor sve je 👍

Kada se odradi ostavinska ako želite samo priložite nov ugovor sa tom i tom osobom i budite bez brige.

Poslednja izmena:
Evo još jedno zgodno pitanje.
Drugaru jedna parcela pod crvenim,nemože da overi ugovor jer ce vlasnici dolaziti iz inostranstva za dva tri meseca i kaze bas me briga izbrisaću ali nema te opcije izbriši parcelu samo dopuni.sta sada da uradi?da zove telefonom ili nešto drugo?želi da se to obriše..

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

E ovo što ću vam sad reći, prosto neverovatno, a istinito. Tri dana ovi iz E-Agrara nikako da mi verifikuju ženinu polovinu njive. Ja se tu požalim na forumu i kaže mi Srđan da napišem ono "budimo u kontaktu" Nisam tu kućicu nikako mogao da nađem i okači to ovde Srđan, ja popunim i pošaljem juče oko podne, Posle tri sata stiže odgovor da su to prosledili nadležnima. Malo kasnije zvoni mobilni telefon i pitaju mene da li sam to ja popunio i ko mi je to savetovao. Ja se malo zbunim, tuc - muc i na kraju kažem, jedan dobar čovek iz Pančeva - Srđan. Kažu oni - dobro.
Jutros vidim verifikovano, nema onog žutog slova "i"
Vi sad zaključite kako vam volja, a tako je bilo. :bravo:
Zato danas ceo dan ne radi BUDIMO U KONTAKTU :(

Samo da se nadovežem... i promeniš jmbg, @Peet.
Prelazak ne traje dugo tj odmah se prihvata.
Kako mislis promenim Jmbg?
Sad me zbunjujes iako sam shvatio dobro Srdjanov i NA odgovor!
Kad prelaze na ostavinsku raspravu pa parcele dobiju drogog vlasnika onda cu napraviti overen ugovor sa novim vlasnikom gde ce se videti jmbg i zakupodavca a i moj.

Da si ovo napisao u viber grupi rekli bi ti da pitaš koordinatora protesta na punktu na kom si bio. A ja ću ti reći da će za te parcele biti poseban poziv za subvencije. Ove redovne sad prijavljuješ. Izjava tek na leto...

P. S. A i moglo se malo više Kaćana pojaviti osim mene i Slavka...
Da si ovo napisao u viber grupi rekli bi ti da pitaš koordinatora protesta na punktu na kom si bio. A ja ću ti reći da će za te parcele biti poseban poziv za subvencije. Ove redovne sad prijavljuješ. Izjava tek na leto...

P. S. A i moglo se malo više Kaćana pojaviti osim mene i Slavka...
2022 sam ja bio na prostestima a ti si bio na moru!
Prosle godine ostavis traktor i ides da radis ....većinu trajanja protesta
Radiš SNS zemlju u zakup ,radiš usluge SNS -u
Da li su tvoji prijatelji bili n
a protestu?
Da li si nekom prigovorio u selu...ili u susednom selu....
Udaras već nekoliko puta na zemlju koju radim..ja nisam na tvoju...a nisi mi morao odgovoriti na moje pitanje da bi mi obrisao nos za proteste...jer ne znas ni zasto nisam mogao...
Verovatno uskoro neću se baviti poljoprivredom pa mi i tvoj odgovor neće pomoći...
A ti koordinatori i ostali su pišali u gaće kad sam ja bio na prvim protestima ...i bunio se i tražio promene.... ali nigde nije bilo ni tvog oca a ni Slavka....i ostalih da se pobune...
Bili su tu da osmatraju i izviđaju situaciju sa strane..
Znači....

Kako mislis promenim Jmbg?
Sad me zbunjujes iako sam shvatio dobro Srdjanov i NA odgovor!
Kad prelaze na ostavinsku raspravu pa parcele dobiju drogog vlasnika onda cu napraviti overen ugovor sa novim vlasnikom gde ce se videti jmbg i zakupodavca a i moj.

1. Promenite na samoj parceli u vašem eRPG-u (Kliknete na određenu parcelu, pa na Izmeni podatke o parceli)

2. Promenite na samom ugovoru (To se podrazumeva)

1. Promenite na samoj parceli u vašem eRPG-u (Kliknete na određenu parcelu, pa na Izmeni podatke o parceli)

2. Promenite na samom ugovoru (To se podrazumeva)

Srdjane, prijavio sam one dve parcele sto radim bez ugovora. Kada mi dodje komisija odvedem ih na parcele da pokazem, vlasnik je covek od 90 godina bolestan u starackom domu arendu placam njegovoj cerci sto ona moze da potvrdi. Zbog neprisebnosti i bolesti vlasnika ugovor nije moguce potpisati. Niko drugi se ne prijavljuje za subvencije za te parcele godinama. Da li ce ovo biti dovoljan razlog da budu upisane te dve parcele kod mene u gazdinstvo?

Srdjane, prijavio sam one dve parcele sto radim bez ugovora. Kada mi dodje komisija odvedem ih na parcele da pokazem, vlasnik je covek od 90 godina bolestan u starackom domu arendu placam njegovoj cerci sto ona moze da potvrdi. Zbog neprisebnosti i bolesti vlasnika ugovor nije moguce potpisati. Niko drugi se ne prijavljuje za subvencije za te parcele godinama. Da li ce ovo biti dovoljan razlog da budu upisane te dve parcele kod mene u gazdinstvo?
Ako ste to sve naveli u napomeni budite bez brige (Proćiće i kod komisije, ne vidim razlog što ne bi prihvatili ako je sve to istina).

U ovom slučaju smatram da biste i mogli da napravite pravi Ugovor

Overavanje potpisa zastupnika
Član 15

Ako podnosilac isprave potpisuje ispravu u svojstvu zastupnika fizičkog lica ili pravnog lica, javni beležnik može overiti potpis ako prethodno utvrdi da je podnosilac isprave ovlašćen da potpisuje u ime lica koje je označeno na ispravi.

U klauzuli o overavanju potpisa javni beležnik navodi osnov po kojem je podnosilac isprave ovlašćen da je potpiše u ime fizičkog lica ili pravnog lica.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh