E-Agrar

Upravo dobio e agrar i razgovarao,detaljno pitao za povezana gazdinstva.Što se tiče fizičkih lica može na istoj adresi dva gazdinstva i može medjusobni zakup na istoj adresi između gazdinstava.
Namerno sam pitao dva puta,kaže isto je kao prošle godine ne menja se ništa,samo za pravna lica nije moguće dati u zakup povezanom licu.
Pitam mnogi ljudi imaju dilemu da ne odu u pasivni status baš zbog toga,kaže neće dozvoljeno je i više gazdinstava i medjusobni zakup na istoj adresi.
E sad valjda oni znaju verujem da ih je to bar njih hiljadu pitalo pa da su do sada sigurni šta i kako treba jer su jasno i glasno odgovorili bez dvoumljenja i razmišljanja.
Tako je i meni rečeno

Ali onda posle imate i ovaj video (Stavio sam vreme baš gde treba)

Površina parcele 14880m2, ja u ugovoru napišem 1,488 ha, u e agraru upišem 1ha 48a 80m2, stigne mi odgovor da se ne poklapaju površine u ugovoru i e agraru. Pozovem e agrar i pola sata objašnjavam pretvaranje iz m2 u ha i obrnuto, kaže mi gospođa da sam trebao da napisem u e agraru 8m2 umesto 80m2...
Kaže pozvaće me neko kasnije da vidimo gde je greška...

Kako se sa e-katastra skidaju podaci o parceli, ranije sam imao opciju da sačuvam taj list ali sad samo da štampam.

Sta je sad saonom novom tackom u pravilniku koja kaze da mora da se prilozi broj ili potvrda tako nesto o zdravstvenom osiguranju?? Bio jutros i u PSS i u socijalnom niko nema pojma o cemu se radi.

Au brate, komplikacije samo...
Primer. Njiva ima oko 3.5ha. Na njoj 5 kultura - breskva, kajsija, šljiva, vinograd i trešnja. E sad problem. Njiva je sastavljena iz 11 kat. parcela! Kako ja sada jbn da odredim koju površinu koja kultura zauzima na određenoj parceli? Da izvodim geometra jedino. 20 ari trešanja zauzima delove (otprilike) 3 parcele! Jeбе lud zbunjenog ovde! Ako u tako sitna crevca budu gledali - do mojega (sela)...

Kako se sa e-katastra skidaju podaci o parceli, ranije sam imao opciju da sačuvam taj list ali sad samo da štampam.
Imaš raznih opcija. Zavisi i kako ideš na portal. Evo primera sa telefona, pretraživač Opera. Imaš opciju u samoj aplikaciji "sačuvaj kao PDF"
To je to.
a2e51d29e2df60be9257e109b8ab683a.jpg

Ili, još bolje, ovo što je @Paracinac83 napisao. Tada je nebitno kako ideš na portal.

Au brate, komplikacije samo...
Primer. Njiva ima oko 3.5ha. Na njoj 5 kultura - breskva, kajsija, šljiva, vinograd i trešnja. E sad problem. Njiva je sastavljena iz 11 kat. parcela! Kako ja sada jbn da odredim koju površinu koja kultura zauzima na određenoj parceli? Da izvodim geometra jedino. 20 ari trešanja zauzima delove (otprilike) 3 parcele! Jeбе lud zbunjenog ovde! Ako u tako sitna crevca budu gledali - do mojega (sela)...
Odes na Geosrbija pa trazis opciju katastar i dobijes preko satelitske slike tvojih parcela preklopljenu mrezu parcela. Sa desne strane imas opciju merenja povrsina uz koriscenje misa. misa. Mozda sve ovo i znas. Uglavnom puno posla. Da ne bi pogresio ja sam sve prvo na papiru uradio pa onda preneo na e agrar.

koliko je min povrsina vlastite zemlje za aktivno gazdinstvo ?nekad je bilo 0.5ha dal je jos uvek?ili nemora pa samo zakup

Sta je sad saonom novom tackom u pravilniku koja kaze da mora da se prilozi broj ili potvrda tako nesto o zdravstvenom osiguranju?? Bio jutros i u PSS i u socijalnom niko nema pojma o cemu se radi.
Eno u grupi neko postavio odgovor ministarke, gledaju samo da li su povezana lica sa pravnim. Ne mora da se upisuje broj ako nemas...

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Nazad
Vrh