Srđan01 (Offline)
Član
Srdjane kako tumacis onu uredbu za gorivo gde pise da ce pravo imati samo one parcele koje su u eagraru na dan donosenja iste.
Čim se malo više informišem odgovoriću tačno.Zna li se nesto o ovome??
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Srdjane kako tumacis onu uredbu za gorivo gde pise da ce pravo imati samo one parcele koje su u eagraru na dan donosenja iste.
Čim se malo više informišem odgovoriću tačno.Zna li se nesto o ovome??
Sad sam se nešto sludio a bliži se 01.02.2024., pa bolje da proverim iako je verovatno već sto puta rečeno...Može i posle samo je pitanje da li će ih Verifikovati pre početka Javnog poziva za subvencije po hektaru (Ako i podnesete zahtev a pritom su vam verifikovali parcele a zahtev vam još uvek stoji Primljen ili U radu možete da Izmenite zahtev).
Koliko razumem,meni npr.moze otac da da u zakup njegov deo zemlje i naravno ja za tu zemlju dobijam subvencije,a on i dalje ima gazdinstvo u aktivnom statusu i moze da koristi subvencije za neku drugu zemlju koju ima prijavljenu u svojoj setvenoj strukturiDa ali vlasnici neće dobijati subvencije (Već samo onaj ko obrađuje može da dobije subvencije).
Izvini kolega ali moram da pitam da li sam dobro razumeo,znači ako imaju dva gazdinstva na jednoj adresi,ne sme da daju ni jedan hektar ( na primer) drugom gazdinstvu na istoj adresi u zakup? Na primer muž ženi ili otac sinu?Izvinjavam se moja greška
Piše sve to i u pravilniku.Upravo dobio e agrar i razgovarao,detaljno pitao za povezana gazdinstva.Što se tiče fizičkih lica može na istoj adresi dva gazdinstva i može medjusobni zakup na istoj adresi između gazdinstava.
Namerno sam pitao dva puta,kaže isto je kao prošle godine ne menja se ništa,samo za pravna lica nije moguće dati u zakup povezanom licu.
Pitam mnogi ljudi imaju dilemu da ne odu u pasivni status baš zbog toga,kaže neće dozvoljeno je i više gazdinstava i medjusobni zakup na istoj adresi.
E sad valjda oni znaju verujem da ih je to bar njih hiljadu pitalo pa da su do sada sigurni šta i kako treba jer su jasno i glasno odgovorili bez dvoumljenja i razmišljanja.
Pokušavam da prijavim jednu parcelu, izbacuje mi grešku da je parcela već prijavljena kod jednog gazdinstva, Našao sam čoveka kod kojeg je bila prijavljena prošle godine, on je obrisao parcelu iz svog e agrara, ali meni i dalje izbacuje da je parcela prijavljena kod njega?
Moje pitanje glasi: Da li je on to vama rekao da je obrisao ili ste lično videli da je obrisao iz svog eRPG ?Da li ste sigurni da je on tu parcelu obrisao (Tačnije oslobodio da može drugi da je upiše u eRPG)
Kada odete kod tog čoveka ponovo (Naravno ako je isti BPG) ponesite telefon ili tablet i odmah ubacite u svoj eRPG (Onda je parcela na sigurnom mestu tamo gde i treba da bude).