E-Agrar

овај скрин шот из екатастра преко телефона је у јфф формату (формат слике )да ли њега прилажемо као таквог или га морамо конвертовати заједно са уговором да буде све у пдф формату
Prihvataju se svi formati (.pdf i .jpg) tako da nemojte da razmišljate da li će vam prihvatiti ili neće (Samo treba da se vodi računa da bude lako čitljivo i to je to). :bravo::ppozdrav:

Meni stoje neke parcele vec mesec dana u proveri sa zutim trouglicem, nesto mi to puno?

Nisam baš mnogo pratio ovu temu, čekam katastar da mi uknjiži jednu parcelu još od letos pa da onda i nju uvedem u eAgrar, pa sam mislio pred to ubacivanje da se malo više zainteresujem oko novih pravila. Ali tako s' vremana na vreme bacim oko u ovu temu i vidim da je aktuelno smanjivanje parcela za površine objekata ili šume na njima... Ja nemam takvih situacija, ali imam njiva u kojima su bandere i dalekovodi. Da li i u takvom slučaju treba smanjivati površine? Takođe na jednoj njivi imam šaht na cevovodu koji su napravile Vode Vojvodine, šaht je otprilike 2,5 sa 2,5 metara, da li i te male površine treba oduzimati? Nije mi problem oduzeti površinu, već sam postupak gde treba parcelu prvo izbaciti iz eAgrara pa potom ponovo ubaciti jer onda opet slede verifikacije a imam negativno iskustvo sa tim verifikacijama od prošle godine...

Manite se ljudi toga, to je sad već poprimilo razore haosa. Kakvo smanjivanje za 2-3 ara, pa tu onda nema kraja. Još samo da se neko našali i da kaže da se umanjuje površina jer oblak nekad zakloni deo parcele....
Koliko sam ja shvatio, ove zloupotrebe su bila stvarno suštinske gde su cele parcele prijavljivane kao obradive, a nisu i tome slično.

Nisam baš mnogo pratio ovu temu, čekam katastar da mi uknjiži jednu parcelu još od letos pa da onda i nju uvedem u eAgrar, pa sam mislio pred to ubacivanje da se malo više zainteresujem oko novih pravila. Ali tako s' vremana na vreme bacim oko u ovu temu i vidim da je aktuelno smanjivanje parcela za površine objekata ili šume na njima... Ja nemam takvih situacija, ali imam njiva u kojima su bandere i dalekovodi. Da li i u takvom slučaju treba smanjivati površine? Takođe na jednoj njivi imam šaht na cevovodu koji su napravile Vode Vojvodine, šaht je otprilike 2,5 sa 2,5 metara, da li i te male površine treba oduzimati? Nije mi problem oduzeti površinu, već sam postupak gde treba parcelu prvo izbaciti iz eAgrara pa potom ponovo ubaciti jer onda opet slede verifikacije a imam negativno iskustvo sa tim verifikacijama od prošle godine...
Imas u opciju kada otvoris tu parcelu pise ti povrsina parcele i povrsina pod kulturom. Smanjis povrsinu pod kukturom za koliko ti je taj saht ili neki drugi objekat, i to je to.

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока

Dali može za zemljište u građevinskom području njiva 1 klase da se prijavi za subvencije po hektaru.

I oni nama umanjivali za te kvadrate odvodnjavanje i porez...

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

@zoran0001 Pa podelis koliko koji usev ima hektara na parceli od ukupne hektraze parcele.Imas opciju za to dodaj usev na parceli ,bese tako nesto,i upises koliko tog useva ima,gledas da ti konacni broj svih useva se slaze isto u m2 kao sto je i cela parcela.Ne mora usev biti tacno upisan,ar -dva gore dole,par desetina kvadrata manje vise ,samo da se slaze konacni zbir sa povrsinom parcele.

Зоран0001 измени податке о парцели па је подели и унесеш посебно биљну културу за сваку коју направиш.Ову од 9ха 54 ара 64м сам изделио на три дела а може да се цепка и на више само гледаш збирно да се све уклапа
Screenshot-20240124-155407-Chrome.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh