E-Agrar

Za drzavno zemljiste koje je dobijeno na licitaciji ima subvencija. Jedino se izuzimaju stocari koji su drzavnu zemlju dobili po pravu preceg.
Da jeste,u pravu si, i ostale institucije koje su dobile državno zemljište na besplatno korišćenje (škole, zatvor, itd.)

Neko je takodje postovao plan raspisivanja konkursa sa neke prezentacije. Ako neko zna kad se planira raspisivanje konkursa za mehanizaciju na republici?

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока
IPARD-2024-1024x1024.jpg

Pozdrav, da li neko zna mozda zbog cega cekam odobrenje evo u 2 mesec ulazim vec? Koliki je rok za tako nesto ?
To je definitivno puno (Znači da ima neka greška ili jednostavno Verifikatori imaju puno posla :) )

⚠️ Pozovite 0800 106 107 ili im pošaljite poruku (Samo koristite tačne podatke i email koji ste zaveli u vaš eRPG, poželjno je da stavite i vaš BPG) na Budimo u kontaktu (Skrolujte skroz dole i naićete na ovako nešto):

eAgrardd34adbde2c7eb3e.png

Uglavnom sada kada se priloži Overeni Ugovor kod Notara ne prođe ni 5 dana i oni već Verifikuju (Barem je tako kod mnogih bilo koje poznajem).

Poslednja izmena:
Na koji način uneti parcele člana gazdinstva koji je preminuo,rasprava završena davno,ali u katastru se još uvek vodi zemljište na preminulog člana a ne na naslednika?

Na koji način uneti parcele člana gazdinstva koji je preminuo,rasprava završena davno,ali u katastru se još uvek vodi zemljište na preminulog člana a ne na naslednika?
Ako je član gazdinstva preminuo, treba ga obrisati sa gazdinstva, to je jednostavno, nosilac gazdinstva ima pravo brisanja člana po bilo kom osnovu, ako to želi, bez objašnjenja, njegove parcele koje su ustupljene na korišćenje se takođe brišu.Sačekati upis u katastar naslednika, rešava se to brzo, uglavnom, i onda sklopiti ugovor o zakupu ako naslednik neće biti novi član gazdinstva, a član može biti samo ako je na istoj adresi kao nosilac gazdinstva, u tom slučaju ide procedura odobravanja novog člana itd.

Ako je član gazdinstva preminuo, treba ga obrisati sa gazdinstva, to je jednostavno, nosilac gazdinstva ima pravo brisanja člana po bilo kom osnovu, ako to želi, bez objašnjenja, njegove parcele koje su ustupljene na korišćenje se takođe brišu.Sačekati upis u katastar naslednika, rešava se to brzo, uglavnom, i onda sklopiti ugovor o zakupu ako naslednik neće biti novi član gazdinstva, a član može biti samo ako je na istoj adresi kao nosilac gazdinstva, u tom slučaju ide procedura odobravanja novog člana itd.
Ja bi jos dodo da u katastru ipak moze da potraje prebacivanje na naslednika.
Ukucajte u gugl e primedbe. https://info-centar.rgz.gov.rs/eprimedbe/form/to i na tom sajtu stavite broj predmeta sa ostavinske i razlog da vam je potrebno za upisivanje parcela u e agrara.verujte mi ubrzacete postupak.
Posle dva dana ako vam neodgovore vi onda ponovite primedbu.
Ja sam ovo saznao od katastarskog službenika i kod mene je upalilo.
Pozdrav

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Ako je uzeto na licitaciji možda i ne treba jer to je javno nadmetanje.A ako je direktnom pogodbom verovatno bi trebalo.
Čini mi se da ni oni više ne znaju šta treba a šta ne.
Zovi najbolje e agrar pa pitaj,a ko zna da li i oni znaju.
hello 8-)Ја сам звала. Рекли су ако пожути, треба, ако не, онда не треба :D.

Poštovani Srđane, pre dva dana sam vrlo lako, samo u 2-3 klika obnovio PG za 2024.godinu ali sam sad u jednoj dilemi a to je što sam prošle godine moju suprugu prijavio kao člana PG i poslao onu skeniranu izjavu iako je na njoj pisalo da je adresa stanovanja različita od moje. To su dve zgrade u okviu istog naselja u SM Matija Huđi 58/11 i Matija Huđi 32/1. To je tako prošlo i prihvaćeno od strane E-Agrara. Posle sam jednu njivu koja je u suvlasništvu prijavio kao: dodaj njiv člana i ona je svojiu polovinu dala meni , potpisali onaj prilog 5 i sve je bilo i prihvaćeno tako.
Sad čitam da ona ne može da bude član mog PG jer nije na istoj adresi i razmišljam da li da nju u formi promene izbrišem kao člana, a kako onda da postupim sa tom njivom gde smo suvlasnici, kako nju da ponovo uvedem u moje površine ili da ostavim tako ???

Pozdrav

Прошле године је заједничка имевина Супружника могла да се упише на једно газдинство од њихова два газдинства по слободном избору . . Ne znam dali to i sada važi.

Poštovani Srđane, pre dva dana sam vrlo lako, samo u 2-3 klika obnovio PG za 2024.godinu ali sam sad u jednoj dilemi a to je što sam prošle godine moju suprugu prijavio kao člana PG i poslao onu skeniranu izjavu iako je na njoj pisalo da je adresa stanovanja različita od moje. To su dve zgrade u okviu istog naselja u SM Matija Huđi 58/11 i Matija Huđi 32/1. To je tako prošlo i prihvaćeno od strane E-Agrara.
Aco pa jel nije najlakše da supruga promeni adresu formalno u ličnoj karti, a sve drugo da ostane isto. I svi budu zadovoljni, ti, eagrar, komšinica....
Da ne bude zabune, ja sam jedan od retkih koji ima pravo da ti ne kaže čika Aco, pošto sam stariji od tebe.

U eAgraru trenutno postoji mnogo, zaista mnogo, sitnijih nepravilnosti koje su prošle verifikaciju prošle godine, jer je prioritet bio uspostavljanje sistema eAgrar u Srbiji. Pod nepravilnostima se podrazumeva građevinsko zemljište na listi e agrara, različite adrese članova i nosioca, neobrisane parcele na osnovu nekih ranijih ugovora o zakupu, itd, itd, sve ove stvari su prošle verifikaciju i možda opet prođu, ALI, u interesu svakog proizvođača je da unese ispravne i stvarne podatke u eAgrar i reaguje na neku prevalnost (npr. obriše parcelu sa svog gazdinstva ako je dao u zakup), da bi odžao AKTIVNI status svog gazdinstva. Sve više je primera gde gazdinstva zbog ovih sitnijih nepravilnosti i inspekcija odlaze u PASIVNO stanje i onda ne mogu da ostvare svoja prava.

Ja imam njivu
Vrsta zemljista:
Gradjevinsko Zemljiste izvan gradjevinskog područja

Način korišćenja zamljista:
Njiva 1.klase

Na njivi je zemljište pod zgradom koja je zavedena u katastru i nisan je uveo.

Dobio sam odgovor da povrsina nije dobra.
Naveo sam manju površinu zbog šume, mozda ih je to zbunilo.

Zvao ih, uzeli broj i kao zvaće me, nekad...

U eAgraru trenutno postoji mnogo, zaista mnogo, sitnijih nepravilnosti koje su prošle verifikaciju prošle godine, jer je prioritet bio uspostavljanje sistema eAgrar u Srbiji. Pod nepravilnostima se podrazumeva građevinsko zemljište na listi e agrara, različite adrese članova i nosioca, neobrisane parcele na osnovu nekih ranijih ugovora o zakupu, itd, itd, sve ove stvari su prošle verifikaciju i možda opet prođu, ALI, u interesu svakog proizvođača je da unese ispravne i stvarne podatke u eAgrar i reaguje na neku prevalnost (npr. obriše parcelu sa svog gazdinstva ako je dao u zakup), da bi odžao AKTIVNI status svog gazdinstva. Sve više je primera gde gazdinstva zbog ovih sitnijih nepravilnosti i inspekcija odlaze u PASIVNO stanje i onda ne mogu da ostvare svoja prava.
Meni nisu odgovorili da je problem Gradjevinsko Zemljiste nego da povrsina nije u redu

Možda bih mogao da obrišem nju kao člana i celu tu parcelu a onda da uvedem mene sa polovinom te njive i priložim izvod iz katastra.
A onda da uvedem i nju sa drugom polovinom te njive ali pod kojom formom i sa kojim dokumentom?

Meni nisu odgovorili da je problem Gradjevinsko Zemljiste nego da povrsina nije u redu
Da, takvi odgovori se daju kada je nešto pod znakom pitanja, nejasno, ili po nameni zemljište građevinsko, takvih slučajeva je puno i mislim da verifikatori ne mogu da obrade toliku količinu podataka za tako kratak period, ako nije velika površina, preporuka je takve parcele obrisati sa gazdinstva i ne rizikovati da po nekoj osnovi budete odbijeni.

Možda bih mogao da obrišem nju kao člana i celu tu parcelu a onda da uvedem mene sa polovinom te njive i priložim izvod iz katastra.
A onda da uvedem i nju sa drugom polovinom te njive ali pod kojom formom i sa kojim dokumentom?
Sa ugovorom o zakupu zemljišta overenim kod notara, ništa više.

Poštovani Srđane, pre dva dana sam vrlo lako, samo u 2-3 klika obnovio PG za 2024.godinu ali sam sad u jednoj dilemi a to je što sam prošle godine moju suprugu prijavio kao člana PG i poslao onu skeniranu izjavu iako je na njoj pisalo da je adresa stanovanja različita od moje. To su dve zgrade u okviu istog naselja u SM Matija Huđi 58/11 i Matija Huđi 32/1. To je tako prošlo i prihvaćeno od strane E-Agrara. Posle sam jednu njivu koja je u suvlasništvu prijavio kao: dodaj njiv člana i ona je svojiu polovinu dala meni , potpisali onaj prilog 5 i sve je bilo i prihvaćeno tako.
Sad čitam da ona ne može da bude član mog PG jer nije na istoj adresi i razmišljam da li da nju u formi promene izbrišem kao člana, a kako onda da postupim sa tom njivom gde smo suvlasnici, kako nju da ponovo uvedem u moje površine ili da ostavim tako ???

Pozdrav
Vidim da vam je odgovorio @Apox tako da to je to nemam šta da dodam ili oduzmem. :)

Nazad
Vrh