E-Agrar

To je rok ,ako hoce subvencije,a vrv hoce :D.Znaci fakticki jos par dana,ili do pocetka marta meseca ?.
Sto ne bi unosio tacne kulture koje ce biti na parcelama ?.Prosle godine je to isto bilo potrebno.

Pozdrav imam parcela na kojima se u katastru vodi šuma ali je pokrčena tako da je sad obradivo jel problem da se prijave i jel imam pravo na subvencije.Hvala

sta moje celo selo da radi jos nije gotova komasacija a kada ce ne znamo‚u katastar jos se vode stare parcele mi radimo nove koje smo dobili jos nemamo ni brojeve niti su upisane navodno jos traju zalbe itd

Koliko dana otprilike prođe da odobre nove parcele sa overenim ugovorom? Kakva su vam iskustva?

Uspeo sam da odradim ugovor za neke parcele, ubacio sam prednju i zadnju (sa overom) stranu ugovora, LK vlasnika i pdf izvod iz katastra, valjda je to dovoljno?

To je rok ,ako hoce subvencije,a vrv hoce :D.Znaci fakticki jos par dana,ili do pocetka marta meseca ?.
Sto ne bi unosio tacne kulture koje ce biti na parcelama ?.Prosle godine je to isto bilo potrebno.
Ja sam prošle godine čim je počeo javni poziv obnovio gazdinstvo i prijavio se za subvencije.
Unesite nove kulture, obnovite gazdinstvo neće vas ništa koštati :haha:.
Prošle godine je bilo ovako rečeno:

Nema roka za prijavljivanje na eAgrar
27. mart 2023.

Podsećamo sve poljoprivredne proizvođače da krajnji rok za prijavu u sistem eRPG ne postoji te ste u mogućnosti da prijavu i obnovu statusa gazdinstva odradite sve do trenutka podnošenja zahteva za željenu subvenciju.
Početak raspisivanja javnih poziva, 3. aprila, nikako ne znači da je to krajnji rok za prijavljivanje u eRPG, koji je neograničen. U slučaju da javni pozivi za subvencije koje su predmet vašeg interesovanja počinju kasnije, nema potrebe da žurite sa ažuriranjem i obnovom statusa gazdinstva.
Kako biste mogli da planirate i da se pripremite za prijavljivanje u elektronski registar poljoprivrednih gazdinstava (eRPG) upoznajemo vas sa planom raspisivanja javnih poziva:
  1. Mleko 1. kvartal od 3. do 24. aprila
  2. Davanje po hektaru od 7. aprila do 31. maja
  3. Genetika od 18. aprila do 18. maja
  4. Pčele od 3. do 22. maja
  5. Krave za uzgoj teladi od 10. aprila do 10. maja
  6. Tov od 21. aprila do 21. maja
Podsećamo, trenutak raspisivanja javnog poziva za subvenciju za koju hoćete da se prijavite nije krajnji rok za registraciju u eRPG, to možete učiniti tokom celog trajanja javnog poziva.

Ne znam kome bih sta pre odgovorio...vidim da ima i ironije u necijim postovima.
.

To dal ce neko da se cima sa 2-3 ara je njegova stvar. Ako napises kako jeste, nema osnova za kaznu. Ako iskljucis te male povrsine, i to je isto legitimno i necija licna stvar
Nije stvar u ironiji nego glupo je nekoga savetovati da prijavi par ara odakle treba izbaciti par a da pritom prijavi 1 ar Na najbolji nacin objasnio je @skal
mani je plac 6 ari od toga 1 ar bsta a od toga 0.7 ari je plastenik i sta sad??meni je lakse da to nista nemam u e agraru nego da se cimam kolko imam kvadrata ako nekom nije dovoljno ono sta je na njivi od par kvadrata okucnice nece se obogatiti...a ako nesto pogresi moze mu samo nastetiti...ionako to ne obradujem traktorom .
Ako od ovoga mozes nesto da shvatis onda mi je drago!
Cemu peripetije za 100 - 200 din i lupanje tikve! Ne prijavis u E agraru taj usrani ar i miran si!

Poslednja izmena:
Koliko dana otprilike prođe da odobre nove parcele sa overenim ugovorom? Kakva su vam iskustva?

Uspeo sam da odradim ugovor za neke parcele, ubacio sam prednju i zadnju (sa overom) stranu ugovora, LK vlasnika i pdf izvod iz katastra, valjda je to dovoljno?
Meni konkretno je trebalo 5 dana

Što se ugovora tiče treba sledeće da bude na papiru:

I naravno onaj papir što vam je dao Notar.

Da, ovakav ugovor smo popunili ali nismo overili kod notara nego u opštini, u našoj opštini nema notara. Overili su na poleđini ovog ugovora, ja sam slikao obe strane i poslao. Uz to sam poslao očitanu ličnu kartu vlasnika i izvod sa sajta katastra u pdf-u.

Mislim da ako je OVEREN UGOVOR kod notara da nema potrebe za LK vlasnika vec samo JMBG broj da se kuca tamo i to je to.Prosle godine je trebala LK jer su isli ugovori neovereni ali sad posto su overeni ne treba ja tako mislim ako ne zna sigurno neka kaze da znamo i svi.

Imam jednu parcelu sa vise njih vlasnika trenutno su u mogucnosti samo dvoje njih da mi potpisu jer su ostali preko ima li neka opcija na ovo kako da ubacim parcelu ili?Hvala

Za jednu parcelu potrebno je da odradim ugovor o zakupu.
Udeo svojine je 1/2 jednog i 1/2 suvlasnika.
Da li radim JEDAN ili DVA ugovora o zakupu ?
Odnosno da li radim i sa jednim i sa drugim suvlasnikom posebni ugovor kod notara?
Hvala !

Ja sam pravio 2 ugovora i prijavio kao 2 parcele čija je površina ta sa katastra a udeo u parceli je koliko ima taj vlasnik. Drugačije nisu hteli da prime.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Za jednu parcelu potrebno je da odradim ugovor o zakupu.
Udeo svojine je 1/2 jednog i 1/2 suvlasnika.
Da li radim JEDAN ili DVA ugovora o zakupu ?
Odnosno da li radim i sa jednim i sa drugim suvlasnikom posebni ugovor kod notara?
Hvala !
Ja sam radio jedan ugovor gde su bila dva zakupodavca i oba su potpisala. E agrar mi nije pravio problem.

Da, ovakav ugovor smo popunili ali nismo overili kod notara nego u opštini, u našoj opštini nema notara. Overili su na poleđini ovog ugovora, ja sam slikao obe strane i poslao. Uz to sam poslao očitanu ličnu kartu vlasnika i izvod sa sajta katastra u pdf-u.
Da znam baš bez veze što vi nemate Notara nego morate da idete čak u Požarevac (Samo zbog jednog ugovora).
💬 Budite bez brige prihvatiće vam Ugovor (Bitno je da se vidi pečat). Inače kao što znate nekada se za overu išlo baš u Opštinu tako da sve je 👍.

Ja sam pravio 2 ugovora i prijavio kao 2 parcele čija je površina ta sa katastra a udeo u parceli je koliko ima taj vlasnik. Drugačije nisu hteli da prime.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока
A na ugovoru je pisala cela povrsina ili udeo od vlasnika?

Nazad
Vrh