Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Problem sto po novo zakonu on nema vise pravo na te subvencije jer on ne radi zemlju( ja mu radim) na njegov racun stigle su samo subvencije. Kako ja sada da ga prijavim da dobije subvencije? Jedino ilegalno da uzmem nesto semena,herb... na njegovo ime i da stavim nesto robe na njegovo ime. I ako mu dodje inskepkcija? Covek nije bio kuci 2-3god. Lakse bi mi bilo da ja imam ugovor snjim i bude sve legalno. Ako me razumes?Kao prvo nebitno je ko mu vodi E agrar, drugo koliko sam shvatio on ima otvoreno gazdinstvo i subvencije dolaze na njegov racun, sto zanaci da njemu pripadaju, a ti si verovatno imao samo dogovor da tebi pripadaju sto je i to nebitno s pravne strane.
I dalje ti ne treba ugovor ako su te parcele u njegovom gazdinstvu pa i dalje ako je on voljan da tebi daje te subvencije onda su tvoje.
Sta te muci? Ako nije tu da napravis ugovor o zakupu sa njegovim parcelama neka ih kod njega i vodi mu racuna o E agraru i njegovom poljoprivrednom gazdinstvu i racunu da ga ne ubace u pasivu a vi medjusobno dogovorite se sta kome pripada!
За добијање субвенција наступаш под одређеним правилима. Не знам која би гимнастика могла да се примени у случају који наводиш па да оствариш субвенције а да не буде противзаконито (или можда кривично дело).Problem sto po novo zakonu on nema vise pravo na te subvencije jer on ne radi zemlju( ja mu radim) na njegov racun stigle su samo subvencije. Kako ja sada da ga prijavim da dobije subvencije? Jedino ilegalno da uzmem nesto semena,herb... na njegovo ime i da stavim nesto robe na njegovo ime. I ako mu dodje inskepkcija? Covek nije bio kuci 2-3god. Lakse bi mi bilo da ja imam ugovor snjim i bude sve legalno. Ako me razumes?
Radim zemlju nije to nikakav problem. Problem su subvencije koje ne mozemo vise da dobijemo je nemam ugovor snjim. Jedino da mu prebacim nesto robe na njegov racun uz izgovor ( ako neko pita ) da mu ja radim samo usluge( sto po zakonu ne postoji da opcija)За добијање субвенција наступаш под одређеним правилима. Не знам која би гимнастика могла да се примени у случају који наводиш па да оствариш субвенције а да не буде противзаконито (или можда кривично дело).
ПС
А да обрађујеш његову земљу, вероватни смеш...под условом да тај не противи, иначе џабе радиш.
Hvala na savetu.Bez ugovora nece proci a ti vidi dalje kako mislis da je najbolje.
Па шта онда компликујеш, узмеш семе, вештак на његово газдинство, предаш робу са тих парцела на његов рачун и готова ствар. И шта да дође инспекција човек је у иностранству ја му пазим на имање, орем, сејем, жањем, и он кад дође од преко ми се исквитамо и кога брига јели он ту или није.Izvini @Peet ako sam dobro razumeo mislio si na ovo : "I dalje ti ne treba ugovor ako su te parcele u njegovom gazdinstvu pa i dalje ako je on voljan da tebi daje te subvencije onda su tvoje" ?
Mislis da ne bi bilo problema? Imam i ponumoc na njegov poljop. racun.
Opcija 2 nije moguca.
Па шта онда компликујеш, узмеш семе, вештак на његово газдинство, предаш робу са тих парцела на његов рачун и готова ствар. И шта да дође инспекција човек је у иностранству ја му пазим на имање, орем, сејем, жањем, и он кад дође од преко ми се исквитамо и кога брига јели он ту или није.
Па онда немој да кењаш него напиши нешто паметније...ако умеш нешто осим кењања.Ala se ovde kenja